belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Appartement voor vakantie boeken

Een mogelijk vakantieverblijf kan men vinden door het huren van een appartement. Een appartement bestaat altijd uit minimaal 2 aparte delen. Een appartement heeft altijd ten minste 1 slaapkamer, maar soms ook meer. Er zit doorgaans ook een keuken in.  Het aanbod van appartementen is uitgebreid, en de meeste wensen met betrekking tot de regio, het land en de omgeving waarin het zich moet bevinden, kunnen dan ook vrij eenvoudig vervuld worden. Het is dan ook een kwestie van het aanbod te doorzoeken en een keuze te maken.

Kenmerken appartement

  • Een appartement bestaat altijd uit minimaal 2 ruimtes
  • Er zit standaard een kleine keuken/kitchenette in
  • Er is ook standaard een woonkamer/eetruimte
  • Er is doorgaans geen receptie of restaurant. Het idee is dus dat je zelf boodschappen doet, ontbijt maakt, enzovoort
  • Het appartement beschikt doorgaans over een kookplaat, oven/magnetron en keukengerei, je kunt hier dus ook zelf koken
  • Er wordt niet standaard elke dag schoongemaakt, soms moet je ook zelf handdoeken meenemen

Ruim aanbod vakantieappartementen bij reisbureau’s

Een van de opties om een complete vakantie te boeken naar het buitenland, is door voor een pakketreis te kiezen met keuze uit verschillende appartementen en locaties. Er zijn veel verschillende reisaanbieders zoals Tui, Sunweb en Corendon, die complete reizen inclusief reis en verblijf in een appartement aanbieden naar allerlei bestemmingen. Er kan onder meer een keuze gemaakt worden uit een actieve vakantie of een strandvakantie, maar ook een vakantie waarin allerlei excursies georganiseerd worden behoort tot de mogelijkheden. Bij de keuze voor een appartement is de omgeving dan ook van groot belang. Als er voor een strandvakantie wordt gekozen, dan is het immers handig als het strand dicht bij is gelegen en als er voor een wandelvakantie wordt gekozen is het prettig als de wandelroutes in de omgeving gelegen zijn. Bekijk ook informatie over bungalows en vakantieboerderijen.

Vakantieappartement van particulier huren

Een andere mogelijkheid waar ook steeds meer vakantiegangers gebruik van maken, is het huren van een appartement via een particulier. Het vervoer naar de locatie zal dan zelf geregeld moeten worden. Ook hiervoor geldt dat er een ruim en divers aanbod is van vakantieappartementen, die verhuurd worden door particulieren in eigen land en in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op Facebook, Marktplaats of op Airbnb.

Huurprijzen en faciliteiten

Of er nu gekozen wordt voor een complete vakantie inclusief verblijf in een appartement, of voor het huren via een particulier, de kwaliteit van het appartement is altijd anders. Hoe meer luxe en comfort er te vinden is, hoe hoger de prijs zal zijn. De prijs zal ook hoger zijn als het direct aan het strand gelegen is of als er een privézwembad of algemeen zwembad bij behoort. De wensen met betrekking tot de accommodatie waar de vakantie wordt doorgebracht, zullen dus van invloed zijn op de prijs die ervoor betaald moet worden.