belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantieboerderij boeken

Voor het huren van een vakantiehuis in of bij een boerderij zijn er heel wat mogelijkheden. Het is net even anders dan een verblijf op een camping of op een bungalowpark. Een vakantiehuis in of bij de boerderij, is vaak geschikt voor grote groepen die een gezellige tijd met elkaar door willen brengen, maar is ook prima geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor ieder is er wat wils te vinden en bij de keuze voor het type accommodatie bij een boerderij, kan er natuurlijk rekening worden gehouden met een aantal verschillende aspecten zoals de ligging en activiteiten die in de omgeving ondernomen kunnen worden.

Vakantie op de boerderij

Het toerisme bij de boer heeft de laatste jaren aan terrein gewonnen en er zijn dan ook steeds meer boerenbedrijven te vinden die van de mogelijkheid gebruik maken om een vakantieverblijf aan te bieden. Dit vakantieverblijf kan bestaan uit een minicamping bij de boer, maar ook uit een vrijstaande vakantiewoning op het terrein van het boerenbedrijf of een appartement dat deel kan uitmaken van de boerderij. Er kan overigens wel een onderscheid gemaakt worden met betrekking tot accommodaties die gelegen zijn bij een boerenbedrijf dat daadwerkelijk nog in functie is, en een boerderij die niet meer als zodanig operationeel is, maar die is omgetoverd tot een klein vakantieparadijs met daarbij vakantiehuizen.

Groepen op de boerderij

Sportverenigingen, schoolklassen en andere groepen kiezen er vaak voor om te verblijven in een accommodatie die gelegen is in een natuurrijke omgeving, van waaruit allerlei activiteiten kunnen worden ondernomen. Een boerderij die is omgetoverd tot een groot vakantiehuis en ruimte biedt aan grote groepen, is dan een ideaal vakantieverblijf. Vaak zijn dergelijke omgetoverde boerderijen speciaal geschikt gemaakt voor de verhuur aan groepen en daar dan ook op ingericht. Dit betekent dat er veelal een grote keuken aanwezig is en dat er meerdere slaapzalen te vinden zijn. De ruimte rondom een dergelijk groot vakantiehuis biedt volop mogelijkheden voor spellen, sport en andere ontspanningsmogelijkheden.

Met de familie in een vakantieboerderij

Ook voor families met kinderen zijn er leuke mogelijkheden om te verblijven in een deel van een boerderij of om een vrijstaand huisje op het land bij de boerderij te huren. Voor kinderen kan het een hele beleving zijn om de vakantie in de nabijheid van een functionerende boerderij door te brengen. Daarbij kan er een keuze worden gemaakt voor een boerderij waar meerdere recreatiewoningen gelegen zijn zodat er eventueel contact kan worden gelegd met andere vakantiegangers, maar het is natuurlijk ook mogelijk om voor rust en privacy te kiezen. Er zijn ook specifiek rolstoelvriendelijke huizen.

Waar kan ik vakantieboederijen vinden?

De vakantieboerderij is weer helemaal terug van weggeweest. Dit type accommodatie had altijd een wat suf imago. Maar sinds een aantal worden ze weer volop geboekt. Mensen houden van de natuur, de rust en de omgeving rondom zo’n verblijf. Hieronder bieden wij een aantal suggesties waar je goede en goedkope vakantieboerderijen kunt huren

  • Vakantieboerderij.nl: aanbod met 750+ grote vakantieboerderijen
  • Natuurhuisje.nl: uniek verblijf op een boerenerf
  • Vakantieboerderij-nederland.nl: volop inspiratie met veel adresjes van boerderijen in Nederland
  • Groepen.nl: grote accommodaties voor grotere groepen
  • De Leistert: Authentieke Limburgse boerderijstijl