belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje midweek 

Wil je er even heerlijk tussenuit, en een midweek weg boeken? Een midweek is een vakantie van maandag tot en met vrijdag (4 nachten). Het leuke aan zo’n midwekelijkse vakantie is dat je even uit de dagelijkse sleur kunt ontsnappen. Terwijl iedereen aan het werk is zit jij heerlijk een aantal dagen in een luxe vakantiehuisje, tiny house of bungalow. Midweken zijn vaak relatief goedkoop en het aanbod is groot. Op deze pagina lees je alle informatie en tips voor het boeken van een vakantiehuis van maandag tot en met vrijdag. 

  • Een midweek-vakantie is van maandagmiddag tot vrijdagochtend
  • Je verblijft 4 nachten in een vakantiehuisje
  • Het is vaak iets voordeliger dan een weekend weg omdat niet iedereen doordeweeks zomaar weg kan en de vraag dus kleiner is
  • Je kunt alle kanten op: een lekkere rustgevende vakantie vlakbij het strand, een actieve midweek in het bos of maximale wellness met een jacuzzi of zwembad

Een huisje huren van maandag tot en met vrijdag

Wanneer je denkt aan een minivakantie, dan denk je al snel aan een (lang) weekend weg. Maar waarom niet een midweek? Een huisje huren van maandag tot en met vrijdag heeft iets heel bijzonders. Waar normaal op maandag een nieuwe week begint, vertrek je nu op maandagochtend naar een heerlijk vakantiehuisje! Even de zinnen op totaal iets anders zetten. Iedereen is aan het werk of bezig met school, en jij zit lekker vakantie te vieren. Het geeft een heel andere beleving dan een weekend weg of gewoon een week weg

Kosten van een midweek in Nederland

Benieuwd wat een midweek kost? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een midweekje weg in Nederland. Let op: dit zijn prijzen buiten het hoogseizoen. We hebben enkele verschillende type accommodaties genoteerd zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. 

Type accommodatieReisperiodeKosten
Eenvoudig vakantiehuisjema t/m vrij€320,00
Tiny Housema t/m vrij€440,00
Bungalowma t/m vrij€460,00
Villama t/m vrij€550,00
Safaritent / Yurtma t/m vrij€220,00
Kosten midweek weg in Nederland
Wat is een midweek weg?

Een midweek is een korte vakantie van maandag tot en met vrijdag. Je checkt in op maandagmiddag, vaak rond 15:00. Uitchecken doe je op vrijdagochtend rond 11:00.

Wat is er zo leuk aan een midweek?

Een midweek is leuk omdat je ontsnapt aan de dagelijkse sleur. Iedereen is aan het werk, en jij geniet even van een paar lekkere dagen er tussen uit. Als de vakantie is afgelopen op vrijdag heb je vaak nog het weekend erachter aan! Daarnaast is een midweek vaak relatief goedkoop t.o.v. een weekend weg.

Wat kost een midweek in een vakantiehuisje?

Een vakantiehuisje huren voor een midweek kost gemiddeld €100,00 per nacht. Je komt dus uit op ongeveer €400 voor 4 nachten, dit is exclusief ontbijt.

Wat zijn leuke bestemmingen voor een midweek?

Ons advies: ga niet te ver weg want dat kost al veel reistijd. In Nederland heb je heel veel leuke opties. Denk aan een tiny house aan zee, een bungalow midden in het bos of een mooi vakantiehuis op een van de vele prachtige parken die we in Nederland hebben.