belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje in het bos

Wil jij er even heerlijk tussenuit met familie en vrienden in een vakantiehuisje in het bos? Niets zo magisch als een vrijstaand vakantiehuis lekker weggestopt in het groen. Het aanbod met natuurhuisjes in Nederland is ontzettend groot. In Limburg, Brabant maar ook op de Veluwe en in de noordelijke provincies vind je tal van prachtige authentieke huisjes in het bos. Verder kan je ook in omliggende landen als Duitsland, België en Frankrijk mooie parels vinden. Op deze pagina lees je er alles over.

  • Een vakantiehuisje in het bos is een huisje midden in het groen en in de natuur
  • Soms gaat het om een klein park met meerdere huisjes, maar vaak is het ook een vrijstaand huisje
  • Populaire websites om zo’n huisje te huren zijn natuurhuisje.nl en heerlijkehuisjes.nl
  • Ook op Airbnb en bij familieparken zoals Center Parcs vind je prachtige huisjes midden in de natuur

De mooiste natuurhuisjes 2024 boeken

Natuurhuisjes zijn populairder dan ooit. Deze vakantiehuizen die midden in het bos staan geven een gevoel van rust en vrijheid. De ultieme manier om lekker bij te komen. Bijvoorbeeld voor een weekendje, een midweek of een hele week. In het bos heb je vaak bijzondere accomodaties. Een boshut, tiny house of een gezellige cottage: het is allemaal mogelijk. Het fijne aan een verblijf in het bos is dat je alle ruimte hebt. Je hebt geen of nauwelijks last van anderen en kunt lekker je gang gaan. Een ander fijn aspect aan het bos is dat elk seizoen zijn charme heeft. Bekijk ook accommodaties voor senioren of huisjes met een eigen zwembad

Unieke accommodaties in het bos

Als je een paar dagen in het bos doorbrengt, dan is het ook gaaf om hier een mooie accommodatie bij te zoeken. Dat geeft nog meer beleving aan jouw weekje, weekend of midweek. Hieronder vind je een aantal toffe suggesties voor een vakantiehuisje in het bos: 

  • Boomhut: Een klein houten hutje in een boom die je met een trap kunt bereiken
  • Tiny House: Een klein type woning met een bed, keukentje en badkamer. Schattig en knus
  • Yurt: traditionele tent die vroeger werd gebruikt door nomaden
  • SafaritentGeeft nog meer beleving en geeft echt het kampeerdersgevoel
  • Blokhut of houten huisje: Hiermee heb je echt het Scandinavische gevoel 

Wat kost een verblijf in het bos?

Wanneer je een unieke vakantie in het bos wil doorbrengen betaal je doorgaans wat meer dan voor een standaard hotelkamer of een gewoon huisje op een park. Dat komt omdat deze huisjes wat exclusiever zijn. Het aanbod is simpelweg wat kleiner. Hieronder vind je een een prijsindicatie voor het huren van een huisje in het bos in mei 2024. 

Type huisjePrijs per nacht
Bungalow€100
Boerderij€175
Chalet€125
Blokhut€110
Safaritent€85
Gemiddelde kosten van een huisje in het bos