belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje België boeken

In België is er een ruime keuze uit accommodaties waar men tijdens de vakantie kan verblijven, zoals een hotel, op de camping of in een vakantiehuis. Een vakantiehuis huren in België is een kwestie van zoeken naar een huisje dat aansluit bij de wensen en is afgestemd op de personen die erin zullen verblijven.

Vakantiehuis in de Ardennen

De Ardennen spreiden zich uit over een groot gebied en in België is er in de Ardennen een verscheidenheid aan vakantiehuizen te vinden. Van hieruit kan de omgeving verkend worden en een actieve vakantie worden doorgebracht. De Ardennen bieden een schitterende natuur en het gebied is dus een ideale uitvalsbasis om diverse activiteiten te ondernemen. Gezinnen met kinderen, maar ook grote groepen of stelletjes kunnen zich hier prima vermaken. De activiteiten die in de Ardennen worden aangeboden, variëren van wandeltochten tot mountainbiken en van kanovaren tot het beklimmen van rotsen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat in dit toeristische gebied in België een veelheid en diversiteit aan vakantiewoningen te vinden is.

Een accommodatie huren in Vlaanderen

Vlaanderen heeft ook genoeg te bieden aan de vakantieganger en een van de ultieme vakantie-ingrediënten dat hier te vinden is, is toch wel het strand en de zee. Er zijn dan ook talloze badplaatsen van druk tot minder druk, waar een recreatiewoning gehuurd kan worden om te genieten van een heerlijke ontspannen vakantie. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat geldt natuurlijk zeker voor de keuze van het vakantiehuis waar men van een onbezorgde vakantie wil genieten. Het is dan ook belangrijk om bij de keuze in een van de badplaatsen in België, rekening te houden met de omgeving en welke activiteiten er in die omgeving ondernomen kunnen worden. Families met kinderen kunnen bijvoorbeeld letten op de aanwezigheid van attractieparken en fietsliefhebbers zijn gebaat bij de aanwezigheid van fietsroutes.

Waar vakantiehuisjes in België zoeken

Bij de zoektocht is het aan te raden om de voorkeuren op een rijtje te zetten, en dan niet alleen met betrekking tot het huisje zelf, maar ook betreffende de omgeving waarin het gelegen moet zijn. Vervolgens is het eenvoudig om een selectie te maken via een van de vele websites, waarop particulieren en bedrijven vakantiehuizen in België te huur aanbieden. Hieronder bieden wij een aantal goede suggesties voor Belgische vakantiehuisjes:

  • Natuurhuisje.nl, voor een unieke overnachting
  • HometoGo, mooie en luxe vakantiehuizen voor het hele gezin
  • Novasol, mooi aanbod aan de kust en in de Ardennen
  • Ardennes-Etape: prachtige huizen midden in de Belgische Ardennen
  • Center Parcs: een aantal prachtige parken waar je uit kunt kiezen

Klik door naar de volgende gebieden: Brussel, Vlaanderen en Wallonië.
Waarom is België een mooie vakantiebestemming?

België kent een zeer afwisselend natuurlijk landschap. Het land is onder verdeeld in het Nederlands talige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het lange strand, kun je in Wallonië volop genieten van de vele bossen en heuvels. Denk bijvoorbeeld eens aan een verblijf in een vakantiehuis in de Belgische Ardennen! U kunt hier uren wandelen zonder iets of iemand tegen te komen tijdens uw wandeltocht. Zo kunt u echt genieten van de rust en ruimte die de Belgische huisjes en hun natuurlijke omgeving bieden. Tip: bekijk ook het aanbod huisjes in Finland.

Wat valt er te bleven in de Belgische natuur?

Circa 20% van het Belgische fraaie landschap bestaat uit bossen, welke voornamelijk te vinden zijn in het gedeelte Wallonië. Het bekendste bosrijk gebied is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen heeft voornamelijk uitgestrekte landbouw gebieden. Ook het gebied van de Hoge Venen heeft een aantrekkingskracht op de vakantieganger. Het is een ruig gebied waar de tijd heeft stil gestaan en de natuur zijn gang gaat. Bijzondere planten groeien er en verschillende soorten wilde dieren.