belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisjes voor de wintersport

Voor de wintersport met een groot gezelschap een vakantiehuis huren, geeft gegarandeerd meer plezier en vermaak dan wanneer alle groepsleden afzonderlijk op een onpersoonlijke hotelkamer verblijven. Ook voor families is het een goed alternatief verblijf tijdens de wintersport. Het verblijf gedurende de wintersport heeft dan ook een aantal voordelen en zeker als er meerdere mensen tegelijk met elkaar op vakantie gaan. Lees hier over aanbod en soorten vakantiehuizen voor de wintersport. Ook geschikt voor een midweek of weekend weg!

Verschillende typen

Het aanbod van particuliere huisjes dat voor de wintersport ter verhuur wordt aangeboden, is ruim en gevarieerd van opzet en kan op verschillende websites gevonden worden. Onderstaande typen vakantiehuizen worden zoal voor de verhuur tijdens het wintersportseizoen aangeboden:

  • Chalet
  • Appartement
  • Landhuis
  • Geschakeld huisje

Budget: wat mag het kosten?
De huurprijs die betaald moet worden is onder meer afhankelijk van het land, maar ook van de ligging, aan hoeveel personen er plaats wordt geboden en van de mate van luxe en comfort die geboden wordt. Ook het type met de voorzieningen dat de voorkeur geniet, is van invloed op de hoogte van de prijs, net als de periode waarvoor er geboekt zal worden. Boeken voor verblijf tijdens de kerstperiode zal duurder zijn dan wanneer hetzelfde huis half november wordt gehuurd.

Aanbod tijdens de wintersport

Een geschikt vakantiehuis om tijdens de wintersport te verblijven, kan men rechtstreeks huren van een particulier of via een professionele organisatie.

  • Particulieren bieden hun vakantiewoningen voor de verhuur vaak aan via advertentiewebsites en geven daarin een beknopte omschrijving van het huis en de omgeving. Wie rechtstreeks van een particulier wil huren, kan dan ook het beste via dergelijke websites gaan zoeken. Denk dan aan Martkplaats, Airbnb of Booking.com. Ook in je eigen kenniskreng kan je eens navragen. Meer mensen dan je denkt hebben een huisje ergens in een wintersportgebied
  •  Verder zijn er een aantal verschillende organisaties die het aanbod van particuliere huizen bijeen hebben gebracht, en waarbij men uitgebreide zoekopdrachten op de website kan geven. Voorbeelden zijn Interhome, Chalet.nl, Belvilla, Micazu, Novasol maar ook een Sunweb of Tui biedt een uitstekend aanbod voor skiliefhebbers.