belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Goedkoop vakantiehuisje huren

Veel mensen moeten meestal ook rekening houden met de kosten die het huren van een vakantiehuis met zich mee brengt. In dat opzicht zijn er ook een aantal mogelijkheden om voordelig te kunnen huren, als er maar rekening wordt gehouden met een aantal zaken en er de tijd voor wordt genomen om een goedkoop vakantiehuis te kunnen vinden. Je kunt o.a. profiteren van aantrekkelijk aanbiedingen voor gezinnen, stellen & ouderen.

Goedkoop buiten het hoogseizoen

Een van de mogelijkheden voor het goedkoop huren is door buiten het hoogseizoen te gaan. De prijzen buiten het hoogseizoen liggen namelijk veel lager, dan wanneer er gekozen wordt voor een verblijf in het hoogseizoen. Dit is dan ook zeker een aantrekkelijke mogelijkheid voor mensen zonder kinderen of voor kinderen die nog geen leerplicht hebben. Naast het hoogseizoen in de maanden juli en augustus, zijn de prijzen van vakantiehuizen ook hoger in de bekende schoolvakanties en in de periodes rond de feestdagen. Vaak zijn er buiten het hoogseizoen ook aanbiedingen, waarbij er nog een extra korting wordt gegeven op de huurprijs.

Last minute boeking

Als op een gegeven moment spontaan besloten wordt om op zeer korte termijn een vakantiehuis te huren, kan dit ook goedkoper uitvallen doordat er dan sprake is van een last minute boeking. Als vakantiehuizen namelijk nog niet verhuurd zijn in een bepaalde periode, kan er een extra korting worden gegeven voor mensen die snel beslissen en op korte termijn een vakantiehuis willen huren. Het is dan ook zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van last minute verhuur van vakantiehuizen.

Tips voor een goedkope vakantie

  • Het spreekt natuurlijk voor zich dat een vakantiehuis met veel luxe zoals een sauna, duurder is om te huren dan wanneer alleen de basis faciliteiten aanwezig zijn. Om zo goedkoop mogelijk te huren kan er dan ook gezocht worden naar een huisje waar geen onnodige of overbodige luxe aanwezig is.
  • Bij het huren in het buitenland moet er ook rekening gehouden worden met hogere reiskosten. In eigen land op vakantie gaan en zeker dichtbij de eigen woonplaats, drukt ook de kosten van de reis er naar toe waardoor de vakantie ook goedkoper is.