belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuis met hond

Wij hebben een groot overzicht van vakantie-adressen waar u meer dan welkom bent met de honden. Kies een land, het soort accommodatie en bekijk alle informatie. Met hond of honden op vakantie gaan, op zoek naar veel ruimte, natuur, zee of bossen? Dat kan in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland. Een vakantiehuisje geschikt voor honden is ideaal voor elk gezin en baasje. Hieronder enkele voorbeelden / situatie waarbij het een idee kan zijn om een een bungalow voor huisdieren te reserveren:

  • Brengt u uw hond(en) naar een kennel als u zelf met vakantie gaat?
  • Heeft u weleens overwogen om niet met vakantie te gaan omdat u uw honden thuis moest laten?
  • Vindt u het ook zo lastig om vakantie-adressen te vinden waar u uw hond mee naar toe mag nemen?
  • Zou uw hond of uw honden het niet fantastisch vinden om met u mee te gaan op vakantie?
  • Loopt u weleens tijdens uw vakantie aan uw honden te denken hoe zij hun vakantie beleven?
  • Ook wel eens zin in een dagje naar het strand zonder uw hond?
  • Vindt u het ook lastig om oppas te vinden voor uw hond(en)?

Op vakantie met de hond

Het is een unieke ervaring om zelf met je huisdier op vakantie te gaan. Lekker met het hele gezin, om samen, ontspannen op een andere plek. Een nieuwe omgeving is voor je hond erg interessant. Vaak krijgen ze hiervan extra energie. Een vakantiehuisje moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal eisen. Er zijn daarnaast ook veel vakantieparken of huurhuisjes waar honden niet toegestaan zijn. Dit wordt vooraf altijd wel duidelijk gecommuniceerd. Tip: check ook de vakantiehuizen met een sauna.

Honden meenemen naar het buitenland

Wanneer je naar een Nederlands bungalowpark gaat of een losse woning huurt dan hoeft er voor je huisdier niet iets specifieks geregeld te worden. Ga je naar het buitenland (zoals België, Frankrijk of Duitsland)? Dan gelden er vaak wel aanvullende regels. Er kunnen invoerregels gelden zoals verplichte inentingen of chippen / registratie van uw hond. Een hondenpaspoort is dan dus een ideale oplossing. Zorg dat u altijd alle papier meeneemt en vooraf goed bekijkt wat de regels en wetten zijn.