belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiebungalow boeken

Een bungalow biedt veel vrijheid en privacy tijdens de vakantie en is dan ook een van de favoriete vakantieverblijven voor veel mensen. Er is overigens ook een ruim aanbod waar een keuze uit gemaakt kan worden. In Nederland is het grootste aanbod te vinden op de bekende vakantieparken, maar in het buitenland is er daarnaast ook volop keuze voor privébungalows op eigen terrein, die via particulieren verhuurd worden. Een ideale accommodatie voor families.

Voordeel van een vakantie bungalow

Het huren van een bungalow tijdens de vakantie biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats is er veel keuze met betrekking tot het aantal slaapplaatsen, zodat ook grote gezelschappen eventueel met elkaar in een accommodatie kunnen verblijven. Kiest een gezelschap er liever voor om verspreid over een aantal bungalows te verblijven, dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een ander voordeel is de ruimte en vrijheid rondom het vakantiehuis, waardoor er bij mooi weer ook volop genoten kan worden van de omgeving van af het eigen terras.

Een geschikte bungalow vinden

Bij het maken van een keuze uit het enorme aanbod zijn er enkele punten die de selectie kunnen vereenvoudigen, als daar rekening mee wordt gehouden.

  • Eerst moet de keuze worden bepaald voor het land waar een vakantiebungalow gehuurd gaat worden. Zonaanbidders kiezen bijvoorbeeld voor een land waar meer zekerheid is dat de zon de hele dag zal schijnen en natuurliefhebbers kunnen weer de voorkeur hebben voor een land met een niet al te warm klimaat om heerlijke wandelingen door de natuur te maken. In eigen land is het weer natuurlijk onvoorspelbaar, maar een bungalow in Nederland huren voor de vakantie, biedt weer het voordeel dat de afstand er naar toe minder groot is.
  • Ook de wensen met betrekking tot de inrichting, aantal slaapplaatsen en mate van luxe en comfort spelen een rol bij het vinden van een geschikte bungalow.
  • Dit geldt ook voor de omgeving waarin de accommodatie moet zijn gelegen en ook met betrekking tot de wens of er wel of geen activiteiten en ontspanningsmogelijkheden worden geboden.

Top 5 aanbieders van bungalows:

  1. Bungalowspecials.nl
  2. Vakantiebungalows.nl
  3. Topparken.nl
  4. Roompot
  5. Belvilla

Wat kost een vakantiebungalow?

Veel mensen met kinderen die leerplicht hebben, zijn voor het huren van een vakantieverblijf afhankelijk van de schoolvakanties en dat betekent dus dat men gebonden is aan het hoogseizoen. In het hoogseizoen zijn de prijzen van het huren het hoogst. Personen met kleine kinderen of zonder kinderen zijn minder gebonden aan de schoolvakanties, en kunnen er dus ook voor kiezen om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Een van de mogelijkheden om op zoek te gaan naar een bungalow met een zo laag mogelijke prijs, is door het grondig vergelijken van de prijzen van de verschillende vakantieparken of het aanbod van particulieren. Ook het letten op de aanbiedingen is een manier om voor een lage prijs te kunnen huren. Check ook de mogelijkheden van het huren van een vakantieboerderij.

Gemiddelde prijs vakantiebungalow 2024 (hoogseizoen):
Het huren van een vakantiebungalow tijdens het hoogseizoen kost ongeveer €125,00 per nacht. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de bungalow, de faciliteiten, de omgeving, het park, enzovoort.