belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Stacaravan huren

Zeker wanneer er kinderen in een gezin zijn, wordt er vaak gekozen om de vakantie op een camping of bungalowpark door te brengen. Een mogelijkheid is dan te verblijven in een stacaravan. Dit is een wat luxer alternatief voor een safaritent. Wil je juist meer luxe? Kijk dan bijvoorbeeld naar een vakantievilla.

Wat is een stacaravan
Een stacaravan is een heel stuk groter dan een gewone caravan, waardoor deze niet over de weg vervoerd mag worden en dus op een vaste plaats staat, vandaar de benaming. Omdat deze dus altijd op dezelfde plaats staat, wordt deze vaak op een gas- en waterleiding en op het elektriciteitsnet aangesloten. Omdat de stacaravan normaliter een heel stuk groter is dan een gewone caravan, beschikt deze ook over meer faciliteiten, zoals een toilet, doucheruimte, enkele slaapkamers en een redelijk goed uitgeruste keuken.

Particulier of zakelijk huren

Wanneer je gekozen hebt voor huur, dan zijn er in principe twee mogelijkheden, namelijk van een bedrijf of organisatie of van een particulier huren.

  • Van een bedrijf of organisatie. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen zijn verhuurbedrijven van stacaravans te vinden. Het betreft verhuurbedrijven c.q. reisorganisaties die deze op een camping of een andere geschikte plek hebben staan, die ze verhuren aan vakantiegangers. Je kunt dus eerst bepalen in welk land je op vakantie zou willen gaan, bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Duitsland, en dan kun je op zoek gaan naar een verhuurbedrijf in het betreffende land. Overigens zijn er ook campings en vakantieparken die stacaravans in eigen bezit hebben en deze het hele jaar door zelf verhuren of via een andere organisatie. Bekende verhuurders zijn Homair, Vacansoleil, Roan en Suncamp.
  • Van een particulier. Er zijn ook genoeg particulieren te vinden die een stacaravan gekocht hebben en deze een groot deel van het jaar verhuren aan vakantiegangers. Ben je in Nederland op zoek naar een particuliere aanbieder, dan kun je bij de VVV terecht van de regio in Nederland waar je op vakantie wilt gaan. Zoek je een particuliere aanbieder in het buitenland, dan zijn er speciale vakantiesites te vinden waar je deze kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op Marktplaats of Airbnb. Daar vind je veel advertenties van particulieren die hun eigen stacaravan verhuren

De kosten

De huurprijzen kunnen natuurlijk enorm verschillen, mede afhankelijk van de mate van luxe, grootte en lokatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een normale of een hele luxe stacaravan. Het mag duidelijk zijn dat een luxe variant duurder is dan een normale. Een stacaravan huren in het hoogseizoen (zomervakantie) kost tussen de €100 en €200 per nacht.

Het type camping
Ook het soort camping waar je naartoe wilt gaan, zal effect hebben op de prijs van de verhuur. Een verblijf op een camping waar echt alles te vinden is, zoals een zwembad, een speeltuin, een restaurant en noem maar op, zal duurder in prijs zijn dan de huur op een simpele camping. Als laatste zal ook de periode van belang zijn. In het hoogseizoen gaan de meeste mensen op vakantie, omdat de kinderen dan vakantie van school hebben. Hier spelen de verhuurders natuurlijk op in en vragen dus in die periode een hoger bedrag dan in het laagseizoen. Wil je dus goedkoop uit zijn en ben je niet gebonden aan schoolvakanties, dan kun je beter in het laagseizoen een stacaravan huren.