belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Reisverzekering

Een reisverzekering is belangrijk voor iedereen die graag reist, zowel binnen Nederland als in Europa of Wereldwijd. Wanneer uw bagage wordt gestolen of als u medische hulp nodig hebt is het fijn als er een verzekering is, die de kosten vergoedt. Het kan iedereen die op vakantie gaat overkomen: een ongeluk, een situatie waarvoor u een arts of ziekenhuis moet bezoeken, beschadigde bagage of een gestolen horloge. Met een goede polis is de schade gedekt.

Doorlopende Reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering kunt u met al uw vakanties verzekerd reizen. Zonder zorgen al uw reizen, auto of met de vliegtuig (noem maar op), zijn met een doorlopende reisverzekering verzekerd. Een doorlopende reisverzekering afsluiten is verstandig wanneer u regelmatig op (vlieg)vakantie gaat. Wanneer dit niet het geval is, kan een tijdelijke reisverzekering voor u de uitkomst zijn. Net zoals met alle verzekeringen moet u ook bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kijken naar wat gedekt wordt. Zo gelden bij veel basis doorlopende reisverzekering dat alleen reizen binnen Europa (zoals België, Frankrijk en Duitsland) zijn gedekt. Eventueel zijn een paar landen buiten Europa ook gedekt met een basis doorlopend reisverzekering. Naast de locatie van de vakanties, is het ook van belang dat u bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering ook kijkt naar wat verder gedekt is. Zo kunt u kijken of een gehuurd vakantieverblijf wordt gedekt en of er ook dekking is bij verlies van bagage.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Net zoals in het leven kunnen ook tijdens een vakantie vervelende zaken voorvallen. U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens uw vakantie uw bagage kwijtraakt of net uw dure camera, telefoon, tablet of laptop wordt gestolen. We willen er niet aan denken, maar het kan gebeuren. Naast het verlies van goederen zijn er natuurlijk ook andere vervelende zaken die kunnen voorvallen. Zo kan er een ongeval plaatsvinden of u moet uw reis annuleren. Een kortlopende ofwel tijdelijke reisverzekering afsluiten kan dan misschien raadzaam zijn. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en gaat u met een verzekerd gevoel op reis. Een tijdelijke reisverzekering is meestal circa 180 dagen geldig. Dit is één van de voorwaarden. De voorwaarden kunnen afwijken, dus het is raadzaam om een reisverzekering te vergelijken alvorens u een reisverzekering gaat afsluiten. Als u regelmatig op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering afsluiten misschien voordeliger zijn. Wanneer u een kortlopende reisverzekering wilt afsluiten, moet u goed kijken naar de voorwaarden, dekking en premie. Ook moet u kijken bij het afsluiten van een kortlopende of tijdelijke reisverzekering wat eventueel de aanvullende verzekering is. Verzeker niet onnodig, maar verzeker wel dat wat u nodig acht. Ook kunt u kijken of u niet uzelf overzekerd met eventueel eerder afgesloten verzekering. Dat zou zonde van het geld zijn!

Online reisverzekeringen vergelijken

Op een vergelijkingssite kunt u de verschillende reisverzekeringen van de diverse aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken, om dan de voor u meest voordelige verzekering te kiezen, die geheel aan uw wensen voldoet. U geeft op de site aan welke onderdelen u wilt verzekeren en welke voor u niet van belang zijn. Op die manier filtert u de verzekeringen, die aan uw persoonlijke wensen voldoen. Gaat u voor een kortlopende reispolis of doorlopende reisverzekering? Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger, zeker als u meerdere keren per jaar op reis gaat (ook weekendjes weg). Wat voor de een de ideale verzekering is, is voor de ander misschien helemaal niet praktisch. Als u nooit op wintersport gaat, nooit gaat duiken en niet aan gevaarlijke sporten doet, kiest u voor een dekking zonder deze opties. Zo stelt u zelf uw pakket samen dat is afgestemd op uw wensen.


Wat is een reisverzekering?

Al deze informatie is misschien wel allemaal mooi en aardig, maar u vraagt zich misschien af wat een reisverzekering nu precies is. Natuurlijk heeft bijna iedereen er wel eens van gehoord en de basiskennis is er bij vele al, maar u weet wellicht niet wat een reisverzekering nu precies in houd. Dit verschilt uiteraard per verzekeraar, maar we kunnen u wel verstrekken van enige informatie over reisverzekeringen en verzekeraars voor reisverzekeringen. Een reisverzekering is een verzekering die een aantal dingen dekt. Het is een verzekering zoals een verzekering die je in Nederland ook hebt voor bijvoorbeeld je auto, maar dan voor jezelf in het buitenland. De reisverzekering dekt vooral medische kosten, maar betaald bijvoorbeeld ook voor extra verblijf in het buitenland wanneer er iets aan de hand is met uw partner. Echter, wat een reisverzekering dekt verschilt uiteraard per verzekeraar.

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Uw ‘gewone’ verzekeringen dekken vaak alleen maar binnen Europa (tenzij u een hele uitgebreide verzekering heeft). Het is dus verstandig om vaak alleen al om deze reden een reisverzekering af te sluiten met een goede dekking. Bij een reisverzekering zijn vaak ook de medische kosten meeverzekerd, dus wanneer u een reisverzekering af sluit bent u er van verzekerd dat u met een gerust hart op reis kunt gaan. Een reisverzekering afsluiten is ook nuttig wanneer er iets zeer ernstigs gebeurd. Dan hebben we het niet alleen over medische ongevallen waar bijvoorbeeld een helikopter of een duur ziekenhuis aan te pas moet komen, maar bijvoorbeeld ook wanneer uw paspoort en/of portemonnee wordt gestolen. Het is altijd handig om op dat moment een reisverzekering te hebben, omdat dit soort dingen veelal gedekt worden. Dat niet alleen, u heeft vaak ook 24/7 toegang tot een hulpdesk, online of telefonisch. Dat is toch een fijne gedachte, de gedachte dat u altijd geholpen kan worden? U hoeft niet bang te zijn dat uw reisverzekering uw gewone ziektekostenverzekering of andere verzekering als het ware ‘overlapt’, omdat deze verzekeringen vaak niet buiten Europa verzekeren of alleen maar tot een bepaald bedrag. Wanneer u een reisverzekering afsluit hoeft u dus geen dubbele kosten te betalen, en krijgt u toch een goede dekking. In enkele gevallen betaald u toch een klein bedrag dubbel, namelijk wanneer u iets overkomt en uw ziektekostenverzekering toch een deel van de kosten vergoed, en uw reisverzekering hetzelfde doet. Het is dan wel een fijne gedachte om te weten dat in ieder geval alle kosten vergoed worden. Gezondheid gaat op dat moment ook boven alles, met het risico dat u wat extra’s betaald, maar dat is het het allemaal waard wanneer u echt iets overkomt waarbij u hulp nodig heeft.

Wat is de goedkoopste reispolis?

Een goedkope reisverzekering afsluiten , wie wil dat nu niet? Het is haast een droom van iedere Nederlander die veel afreist. Echter, een goedkope reisverzekering afsluiten brengt ook een aantal risico’s en gevolgen met zich mee. U kunt namelijk een goedkope reisverzekering afsluiten bij een vrijwel onbekende verzekeraar en er niet van bewust zijn dat u compleet word opgelicht. Zo kan het voorkomen dat u geen goede dekking heeft, terwijl u wel de kosten voor de dekking bepaald. Ook kan het voorkomen dat de communicatie met de verzekeraar zeer slecht is. U wilt toch niet langs de kant van de weg staan, wanneer er een incident gebeurd is, en uw verzekeraar niet of nauwelijks kunnen bereiken? Daarom raden wij aan voordat u een reis verzekering afsluit eerst goed de voorwaarden van de verzekeraar door te lezen en daarnaast ook nog diverse andere verzekeringen te vergelijken.

Wat is een annuleringsverzekering?

U kunt uw doorlopende reisverzekering aanvullen met een uitgebreide annuleringsverzekering of normale polis. U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis toe moet, krijgt u de volledige reissom terug. Zelfs tot op de voorlaatste dag van de vakantie. Bij de normale annuleringsverzekering geldt: Breekt u de reis voortijdig af, dan krijgt u alleen een vergoeding voor de niet gebruikte dagen. Met een doorlopende polis bespaart u veel geld ten opzichte van een losse annuleringsverzekering.

Moet ik me extra verzekering voor een wintervakantie?

U bent een echte fan van wintersport? Uw hart gaat sneller kloppen van skiën, snowboarden of langlaufen? Of u gaat het voor het eerst proberen? Dan is net als de juiste outfit, ook een goede verzekering onmisbaar. Want helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg dat u goed verzekerd bent tegen materiaalschade of diefstal met een wintersportverzekeringsdekking. Moet u met de ambulance afgevoerd worden, met de helikopter van de skipiste worden gehaald of met een gipsvlucht terug? Dan weet u 1 ding zeker: alles is financieel goed geregeld.