belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Kindvriendelijk vakantiehuis

Ga jij op vakantie met kinderen? Dan moet er vaak heel veel geregeld worden. Het laatste dat je dan wilt is terechtkomen op een onveilige en drukke plek met je gezin. Kies daarom voor kindvriendelijke accomodaties die beschikken over alle benodigde attributen met voldoende speelmogelijkheden in en rondom de woning. Op deze pagina vertellen we je waar je op moet letten om zorgeloos op reis te kunnen gaan zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vakantiehuis met kinderen

Een zorgeloze vakantie met kinderen vraagt om een goede voorbereiding. Een kinderbedje, kinderstoel, kinderwagen, kleding, voeding en speelgoed; heb je alles ingepakt? Vaak is het niet nodig om al deze dingen mee te nemen. Een campingbedje kan vaak gehuurd worden of behoort tot de standaard inventaris. Ook een kinderstoel of meegroeistoel (trip-trap) is soms aanwezig. Door vooraf in de lijst met aanwezig spullen te kijken weet je wat er aanwezig is. Bekijk ook onze huisjes in de bergen of vakantiehuizen waar een hond is toegestaan.

  • Verschillende benodigdheden standaard in het inventaris.
  • Kinderen kunnen veilig in het huisje rondlopen.
  • Er zijn voldoende speelfaciliteiten.
  • Voor oudere kinderen is er WiFi / draadloos internet.
  • Op de parken is vaak een speelhal aanwezig met videospellen.

Speelmogelijkheden

In de wat grotere huisjes is voldoende ruimte om te spelen. Wanneer je een kleine cottage huurt moet je vaak meer tijd buiten doorbrengen. Zoek daarom naar speeltuinen en speelplaatsen in de buurt. Op een vakantiepark is dat vaak wel aanwezig. Ook het huis zelf is vaak aangepast aan kinderen om het extra veilig te maken. Denk aan een dichte trap, traphekjes, een veilige overloop en goede bedden.

Kindvriendelijke bestemmingen

In Nederland zijn heel veel bungalowparken van o.a. Center Parcs, Topparken, Roompot, Landal en Sunparks die heel kindvriendelijke zijn. Maar ook in België, Duitsland en Frankrijk zijn heel veel opties. Je kunt de website of brochure van het desbetreffende park opvragen om te zien welke kinderfaciliteiten er zijn (zoals de kidsclub / miniclub, speeltuinen, zwembaden met glijbanen en oppasservices). Kindvriendelijk vakantieparken zijn erg aan te raden. Zeker met baby’s en jonge kids. Vaak zijn de locaties autovrij / autoluw.


Wat is belangrijk voor kleine kinderen?

Als je een weekje weg met kinderen gaat moet je veel spullen meenemen. Vergeet bijvoorbeeld nooit de favoriete knuffel in te pakken. Zorg voor voldoende eten, snoepjes & snacks voor onderweg tijdens de reis / autorit. Slaapt het kind normaal gesproken in een donkere kamer? Bekijk dan welke slaapkamer in het vakantiehuisje het meest geschikt is voor het kind (indien er meerdere kamers vrij zijn). Soms kan het handig zijn om een huurwoning te boeken voor 1 of 2 extra personen. Je hebt dan meer ruimte en vrijheid in het huis en kunt bijvoorbeeld een speelkamer inrichten.

Kan ik een speciale kinder-accommodatie boeken?

Ja! Op diverse parken zijn speciale bungalows ingericht met bijvoorbeeld een eigen speelplaats of glijbaan. Ze liggen vaak dicht bij de centrale hallen & zwembaden zodat je niet heel ver hoef te lopen voor wat vertier, restaurantjes en entertainment.