belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Familiehuisje boeken

Een leuke manier om bij een speciale gelegenheid de hele familie plezier te laten beleven, is door het boeken van een vakantiehuis voor een lang weekend of voor een complete vakantie. In Nederland, maar ook in het buitenland is het aanbod van grote vakantiewoningen waar complete families in kunnen verblijven groot, en dat biedt de mogelijkheid om een perfecte keuze te maken. Bij het zoeken naar een geschikt vakantiehuis voor de familie, zijn er echter wel een paar aandachtspunten waarmee rekening gehouden kan worden, zodat de accommodatie straks aan alle wensen zal voldoen. Bekijk ook de rolstoelvriendelijke huizen voor mindervaliden en stacaravans op onze website.

Keuze voor een groot vakantiehuis

Een familie kan klein of groot zijn en afhankelijk van het aantal personen dat mee gaat, kan het zo zijn dat er een groot familiehuis geboekt moet worden. Het is dan raadzaam om bij het zoeken rekening te houden met het aantal slaapkamers, het aantal zitplaatsen in de zithoek en de zitplaatsen aan de eettafel en het aantal badkamers en toiletten. Er kan gekozen worden voor een groot huis dat zich op een bungalowpark bevindt, maar het is ook mogelijk om met de familie een korte of lange vakantie te vieren in een zelfstandige vakantiewoning die meer afgezonderd is gelegen. Tips voor het boeken van grote vakantiehuizen:

Meerdere vakantiehuisjes naast elkaar

Hoe goed de familie ook met elkaar op kan schieten, in bepaalde situaties is het beter om voor het doorbrengen van een weekend of vakantie te kiezen voor meerdere vakantiehuisjes. In een grote woning waar de hele familie op elkaars lip zit, is de privacy minder groot voor de afzonderlijke familieleden. Vanuit dat oogpunt kan er toch zeker een gezamenlijke vakantie gevierd worden door niet een enkel groot huis te boeken, maar meerdere kleinere huisjes voor de aparte gezinnen. Zo heeft elk gezin of deel van de familie privacy, en zal de kans op ergernissen zeker minder groot zijn. Er kunnen dan natuurlijk ook gezamenlijke activiteiten worden ondernomen, waarna iedereen zich tussendoor of aan het einde van de avond weer terug kan trekken. Bij parken zoals Center Parcs, Landal of Europarcs kan je vaak heel goed regelen dat je meerdere huisjes naast elkaar boekt.

Bungalowpark en familie accommodaties

Veel families kiezen er voor om te huren op een bungalowpark, omdat daar natuurlijk heel veel faciliteiten worden geboden. Bovendien liggen dergelijke parken vaak in een natuurrijke omgeving en is er voor jong en oud van alles te beleven. Bungalowparken zijn er verspreid in het eigen land te vinden, maar het geeft een extra dimensie aan het korte of langere verblijf als er wordt gekozen voor het buitenland, zoals in België of Duitsland.

Populaire bungalowparken voor het hele gezin:

  1. Center Parks,
  2. Landal
  3. roompot
  4. Libema
  5. Europarcs
  6. Topparken