belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuis met sauna boeken

Wanneer je op vakantie gaat wil je graag ontspannen, even alle stress van je afgooien en genieten van je vrije tijd. Huur je een vakantiehuisje, dan kun je er dus ook een met sauna kiezen.

Wat is een sauna?
Een sauna is een ruimte waarin je lichaam begint te zweten vanwege de hoge temperatuur. Een sauna zorgt vooral voor lichamelijke ontspanning en is daarnaast ook nog eens heel goed voor je gezondheid. In een sauna wordt het lichaam grondig gereinigd en worden oude en dode huidcellen verwijderd. Zodra je de sauna uitkomt, is het gebruikelijk een koud bad of een koude douche te nemen ter verfrissing. Wanneer je dus iemand bent die wel van een sauna kan genieten en de kans hebt om een vakantiehuis met sauna te nemen, dan moet je dit zeker doen, want het zorgt voor een extra ontspannen en ontspannende vakantie. Tip: bekijk ook onze vakantiehuisjes aan zee.

Waar vind ik huisjes met sauna?

Er zijn in Nederland diverse bungalow- en vakantieparken te vinden waar je een vakantiehuis met sauna kunt huren. Hieronder benoemen we enkele mogelijkheden waar je kunt zoeke naar dergelijke accommodaties met een sauna.

  • Center Parcs; het meest bekende bungalowpark in Nederland is toch wel Center Parcs. De luxe vakantiehuisjes zijn uitgerust met een eigen sauna, dit worden ook wel de zogenaamde vip cottages genoemd. Hier is een ruime privésauna met alle toebehoren aanwezig, zodat je er heerlijk van kunt genieten.
  • Landal Greenparks; een ander bekend bungalowpark in Nederland is Landal Greenparks en ook hier heb je de mogelijkheid om een vakantiehuis te boeken met een eigen sauna. Deze worden ook wel de speciale bungalows genoemd. Tevens heb je ook de mogelijkheid van een stoombad, jacuzzi of een tweede badkamer in je vakantieverblijf. Niet iedere Landal Greenpark in Nederland beschikt over deze speciale bungalows. Hiervoor moet je even op de website van het vakantiepark kijken, waar een overzicht te vinden is van de parken die deze mogelijkheid aanbieden.
  • Op Booking.com kan je heel eenvoudig zoeken op huisjes met sauna. Hiervoor gebruik je het filter “sauna”. Je kunt vervolgens filteren op land, plaats of regio en natuurlijk op budget
  • Op Airbnb heb je veel particulieren die hun huisje met sauna in de verhuur doen. Groot voordeel van Airbnb is dat het een stuk goedkoper is dan andere boekingssites
  • Ook op Belvilla, HometoGo en Casamundo vind je veel vakantiehuizen met sauna. Dit zijn vaak wat grotere huizen, geschikt voor grote groepen