belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Week weg

Ben jij toe aan een lekker weekje ontspanning? Boek dan een vakantiehuisje. Of je nu samen met je partner voor een romantische week kiest, met je gezin voor een familievakantie of met een vriendengroep voor een park met veel activiteiten; het wordt gegarandeerd een mooie tijd. Even uit je normale ritme en andere dingen proberen. Op deze pagina geven we je enkele tips om je weekje weg extra bijzonder en speciaal te maken. Zo wordt het een onvergetelijke ervaring en kom je echt tot rust.

Weekje weg boeken

Bij de meeste parken werken ze met standaard boekingsperiode voor 1 week. Dit zijn netto 8 dagen (7 nachten). Deze lopen doorgaans van;

  • Maandag tot maandag
  • Vrijdag tot vrijdag

Wanneer je een los huisje huurt kun je vaak wat meer flexibelere periodes kiezen. Bijvoorbeeld van dinsdag tot dinsdag of donderdag tot donderdag. Ook een extra dag toevoegen gaat dan makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld 9 dagen of 10 dagen reserveren. Of mogelijk zelfs verlengen tot 2 weken. Dit kan extra leuk zijn op een plek waar je nog nooit bent geweest en nog veel kunt ontdekken. Zo kun je excursies gaan doen of sportieve activiteiten ondernemen. Bekijk onze tips voor huisjes in de zomervakantie en herfstvakantie.

Welk vakantiehuisje is geschikt?

Als jij een wat langere reisperiode gaat boeken moet je zorgen dat je niet een te klein huisje huurt. Je hebt namelijk de ruimte wel nodig, zeker als je met een grotere groep (of kinderen) gaat. Vaak wil iedereen dan na 5 dagen of 6 dagen ook wel weer even zijn eigen plekje terug en dingen voor zichzelf doen. Zorg dat iedereen een eigen kamer heeft en neem voldoende spelletjes mee. Ook qua eten en drinken moet je voor een weekje weg natuurlijk veel meenemen. Een goede voorbereiding is het halve werk.


Wat kost een vakantiehuis voor 1 week?

Een leuk huisje kan je al huren vanaf zo’n €200 per week. Wanneer je een wat luxere woning wilt lopen deze prijzen op tot zo’n €600 – €800 voor een gemiddelde grootte. Voor een groot huis betaal je logischerwijs een extra toeslag. Een huis op een park is vaak ook wat duurder dan een los huisje in het bos, aan zee, de kust of in de bergen.

Kan ik eventueel de boekingsperiode nog verlengen?

Het is soms mogelijk om tijdens de vakantie nog een aantal dagen bij te boeken. Zo kun je verlengen tot 8 dagen of zelf 12, 13 of 14 dagen. Je moet dan wel rekening houden met extra schoonmaakkosten en/of toeristenbelasting (deze wordt per persoon per dag berekend).

Wat zijn mooie bestemmingen voor 7 dagen?

In Nederland adviseren we de kustregio Noord-Holland / Zuid -Holland / Zeeland of mooie bosrijke gebieden op bijvoorbeeld de Veluwe. Juist ook in het buitenland kun je genieten van langere vakantieperiodes. Daar zijn vaak veel dingen te bekijken die je nog niet kent. Er zijn veel bezienswaardigheden en mogelijkheden voor excursies.