belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Herfstvakantie

Wil jij een vakantiehuisje voor de herfstvakantie boeken? Dit is een populaire periode waarin veel mensen graag een weekje of weekend weg gaan. Er even lekker op uit in de herfst heeft veel voordelen. Zo kun je lekker het bos in voor een wandeling of een huisje met een open haard of buiten-jacuzzi huren voor echte ontspanning. Op deze geven we enkele tips om deze periode extra speciaal te maken, delen we onze top-bestemmingen en suggesties voor een onbezorgde reis en vind je de actuele data van de herfstvakantie van 2024.

Vakantiehuisje in de herfstvakantie

Rond oktober hebben veel mensen behoefte aan een weekje, midweek of weekendje vakantie. Logisch; de zomer ligt dan alweer enkele maanden achter ons en we hebben een drukke periode op het werk achter de rug. Hoe lekker is het dan om een paar dagen naar een vakantiepark te gaan en lekker te ontspannen met het gezin? Of romantische samen met je partner een luxe wellness week te boeken? Of met de hele familie of vriendengroep gezellig weg te gaan? De mogelijkheden zijn eindeloos! Zie ook de mogelijkheden voor de zomervakantie en voorjaarsvakantie.

Datums herfstvakantie 2024

Wil jij er dit jaar lekker tussenuit? Dan moet je natuurlijk rekening houden met de schoolvakanties. Het is een extra drukke periode dus zorg ervoor dat jij je herfstbungalow vroegtijdig boekt. Wij raden aan om enkele maanden vooraf te reserveren. Je kunt dan vaak ook aanspraak maken op vroegboekkorting. In de tabel hieronder kun je de actuele reisdata voor dit jaar bekijken:

Vakantieregio NederlandBegin vakantieEinde vakantie
Regio Noord15 oktober 202423 oktober 2024
Regio Midden22 oktober 202430 oktober 2024
Regio Zuid22 oktober 202430 oktober 2024
Actuele data herfstvakantie 2024

Wat zijn leuke herfstactiviteiten?

De natuur is belangrijk voor kinderen en volwassenen, maar andersom zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur. Als kinderen vroeg leren om de natuur te waarderen en beschermen, zullen ze zich later ook meer inzetten voor het behoud ervan. Kinderen hebben hiervoor ‘magische momenten’ nodig. Beseffen dat een miertje een levend wezen is, net als zijzelf. Ervaren dat zij onderdeel zijn van de natuur en dat de natuur onderdeel is van de wereld. Vaak kan het ook een natte periode zijn. Je kunt daarom ook indoor activiteiten plannen zoals zwemmen, bowlen, minigolven of een bioscoopbezoek. Als je op een vakantiepark zit worden deze activiteit vaak aangeboden.

3 tips voor in de natuur

  1. Maak een heerlijke boswandeling en laat kinderen lekker vrij spelen, ravotten, rondrennen en springen in de bladerhopen.
  2. Verwonder je samen over al het moois dat de natuur te bieden heeft: kijk goed rond in het bos en wijs op alles wat je ziet, hoort en ruikt.
  3. Verzamel onderweg mooie gekleurde bladeren, kastanjes, eikels of dennenappels en maak er thuis of in het vakantiehuisje een mooie herfsttafel van.

Waarom is dit een kindvriendelijke periode?

Hoera, het is herfst! Een prachtig seizoen voor kinderen om buiten te spelen en de natuur te ontdekken. De bladeren van de bomen veranderen in allerlei mooie kleuren, paddenstoelen schieten uit de grond, paden liggen vol met kastanjes en eikels en eekhoorns laten zich weer vaker zien. De natuur is hartstikke leuk, leerzaam, gezond én belangrijk voor kinderen. Ga er samen lekker op uit. Een heerlijke week vakantie met het gezin of de familie in een vakantiehuisje in de buurt of in het buitenland.

Welke bestemmingen zijn beschikt in de herfst?

Wil jij lekker in Nederland op vakantie? Kies dan voor een bosrijke omgeving. Of ga lekker uitwaaien aan de kust. Doorgaans is het weer rond oktober/november niet heel gunstig in Nederland. Wil je de zon opzoeken? Kies dan voor bijvoorbeeld Griekenland, Spanje of Portugal. Je kunt dan vaak een heerlijk weekje zon boeken voor een gunstige prijs.

Is dit een dure reisperiode?

Vaak is elke schoolvakantie-periode duurder dan een reguliere week. Een vakantiehuisje in de herfst is vaak duurder dan wanneer je buiten de schoolvakanties zou boeken. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. De vraag naar vakantiewoningen neemt de laatste jaren flink toe. Dat maakt dat de huurprijzen van de bungalows tijdens de herfstvakantie ook in prijs zijn toegnomen. Door gebruik te maken van aanbiedingen en kortingsacties kun je soms profiteren van aantrekkelijke last minute deals.