belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Villa boeken

Vakantiehuizen zijn er in allerlei modellen en typen, variërend van een eenvoudig chalet tot een supermoderne bungalow, maar wie echt voor luxe en comfort kiest, kiest waarschijnlijk voor een villa. Ook in het geval van een villa als vakantiehuis, zijn er weer verschillen in grootte, huurprijs en ligging. Er zijn allerlei mogelijke manieren om zelf op zoek te gaan naar een geschikte villa die aan alle wensen zal voldoen, maar het is ook mogelijk om het verzoek bij een reisbureau neer te leggen met een toelichting van de wensen. Het reisbureau kan dan op zoek gaan naar de meest geschikte villa om vakantie te vieren. Dit artikel beschrijft verschillende mogelijkheden voor het huren van een vakantiehuis villa.

Comfort van de villa

Als er een villa gehuurd gaat worden tijdens de vakantie, zal het comfort dat de villa te bieden heeft een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze. Onder comfort wordt niet alleen een degelijke en luxe inrichting met meubelen verstaan, maar ook de aanwezigheid van alle apparatuur in de keuken of zelfs een buitenkeuken. Daarnaast kan onder comfort ook verstaan worden dat er een eigen privézwembad aanwezig is, waar men ongestoord een frisse duik kan nemen in het zwembad en daarbij heerlijk kan zonnebaden. Helemaal luxe wordt het natuurlijk als er ook nog een jacuzzi en een sauna bij de villa horen. Als comfort minder belangrijk is dan de beschikbare ruimte in een villa, dan zijn er overigens ook voldoende mogelijkheden. Denk aan een Tiny House of een goedkoop particulier huisje.

Aanbod van vakantievilla’s

Het aanbod van vakantievilla’s die privé worden verhuurd of door bekende reisorganisaties worden geëxploiteerd, is zeker gevarieerd te noemen. Een van de voordelen van een villa is dat er vaak ruimte wordt geboden aan een redelijk aantal personen en er zijn zelfs villa’s die een beschikbaar aantal slaapplaatsen hebben voor meer dan 20 personen. Het aanbod van vakantievilla’s is zowel in eigen land als in het buitenland vrij ruim, waarbij wel gezegd kan worden dat de vakantievilla’s in Nederland, in verhouding met die in het buitenland, meer in vakantieparken of villaparken zijn gelegen. In Spanje, Portugal en Frankrijk zijn er bijvoorbeeld ook wel vakantieparken met villa’s, maar worden er toch ook veel villa’s privé verhuurd.

Locatie van de villa

Een van de belangrijke aspecten waarmee rekening gehouden moet worden bij het huren van een vakantiehuis, in dit geval een villa, is de locatie. Hoe prachtig en luxe de villa ook is, ook de locatie en omgeving spelen altijd een belangrijke rol. Bestudeer dus eerst de informatie over de omgeving, plaats en afstanden tot faciliteiten, voordat er definitief een villa wordt geboekt.