belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje Portugal boeken

Jaarlijks gaan er heel wat mensen naar Portugal om te genieten van de zon, zee en het strand. Wil je ook graag op vakantie in Portugal, dan kun je hier alles lezen over vakantiehuizen die in dit land gehuurd kunnen worden. Want wat is er nu mooier dan een authentiek vakantiehuisje in het prachtige Portugese landschap onder de aangename zon? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden in Portugal en de verschillende regio’s waar je kunt boeken.

De mogelijkheden
Overal in Portugal zijn deze te vinden en men kan er een heerlijke vakantie vieren. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse boerderijen, appartementen, landhuizen, villa’s en gewone woningen te huur. Wanneer je zelf ook op zoek bent naar een vakantiehuis in Portugal, dan kun je op verschillende manieren op zoek gaan. De tegenwoordig meest gebruikelijke manier is door op zoek te gaan via internet. Op internet zijn diverse aanbieders in Portugal te vinden. Deze zijn onder te verdelen in verhuurbedrijven en particuliere verhuurders. We vertellen je er hieronder alles over.

Waar kan ik Portugese huisjes boeken?

Tegenwoordig is het boeken van een vakantiehuisje niet zo ingewikkeld. Via internet heb je toegang tot honderden boekingssites en duizenden huisjes. Hieronder sommen wij een aantal betrouwbare boekingssites voor je op met veel aanbod in Portugal:

  • Eliza Was Here biedt authentieke Portugese huisjes die nog niet door de grote reisbureaus worden aangeboden.
  • Portucasa heeft veel vakantiehuizen en villa’s in de Algarve.
  • Primavera Reizen biedt heerlijke huisjes en mogelijkheden tot overwinteren in Portugal.
  • Op websites als Holidu, Belvilla en Hometogo kan je veel huizen van particulieren in Portugal boeken.

Klik door naar de volgende gebieden: Açores, Aveiro, Beja, Braga, Bragança, Castelo Branco, Coimbra, Évora, Faro, Guarda, Leiria, Lisbon, Madeira, Portalegre, Porto, Santarém, Setúbal, Viana do Castelo, Vila Real en Viseu.

Waar heen in Portugal?

Portugal is een land dat vele mogelijkheden biedt, zeker wanneer je een mooie zon-, zee- en strandvakantie wilt ben je in Portugal aan het goede adres (of bijvoorbeeld in Curaçao). Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuisje in Portugal, dan kun je kiezen uit vele mogelijkheden. Portugal zelf kan in vijf verschillende gebieden ingedeeld worden waar je op zoek kunt gaan, namelijk:

  • Noord-Portugal; in deze streek van Portugal zijn diverse vakantiehuizen te vinden die verhuurd worden door particulieren of verhuurbedrijven en ook specifiek door Nederlanders of een Nederlandse tussenpersoon.
  • Beiras; de streek bezuiden Noord-Portugal wordt Beiras genoemd en ook hier zijn natuurlijk genoeg vakantiehuizen te vinden van diverse verhuurders. Een voorbeeld hiervan is Casa Dona Maria. Dit is een mooi karakteristiek oud Portugees huis dat onderverdeeld is in drie verschillende appartementen, waarvan er twee verhuurd worden aan vakantiegangers. In het derde appartement woont namelijk de Nederlandse gastvrouw die al je vragen kan beantwoorden en zaken voor je kan regelen, zodat het verblijf nog een stuk aangenamer wordt.
  • Vale do Tejo; dit is het middelste gebied van Portugal waar vakantiehuizen voor diverse kleine en grote groepen vakantiegangers te vinden zijn. Een voorbeeld in deze streek is Casa da Rainha Santa Isabel. Dit is een grote villa uit de jaren vijftig die is gelegen aan de Costa da Prata. Wanneer je deze villa huurt, zit je vijf kilometer van de kust af en vijftien kilometer van de stad. Een ander voorbeeld is Casa Chaos. Dit is een vrijstaande woning van ruim zeventig vierkante meter groot. Bovendien is deze van een Nederlandse eigenaar, waardoor de communicatie soepel zal verlopen.
  • Alentejo; Alentejo is het op één na zuidelijkst gebied van Portugal. Hier zijn diverse typen vakantiewoningen te vinden. No Campo is een vrijstaande, authentieke boerenwoning die midden in het natuurgebied van de Costa Azul gelegen is. Het is van alle gemakken voorzien, heeft diverse terrassen en tuinen, uitzicht op de olijfgaard en nog veel meer.
  • Algarve; dit is het meest zuidelijke gebied van Portugal met erg veel toerisme, vooral gezien de ligging van het gebied. Het gebied grenst zowel in het westen als in het zuiden aan de zee en heeft de meeste dagen van het jaar zon. Er zijn dan ook genoeg vakantiehuisjes te vinden.