belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Curaçao vakantiehuisje boeken

Curaçao, wie kent dit kleine eilandje niet. De zonnige Nederlandse Antillen, mooie witte stranden, palmbomen, kristal helder water, een waar paradijs aan de andere kant van de grote Oceaan. Je kunt er gewoon Nederlands spreken, met de Antilliaanse Gulden betalen en de mensen zijn even aardig als in ons eigen kleine landje. Het is dan ook niet zo gek dat veel Nederlanders ervoor kiezen om onze koude en natte winters te verruilen voor een verblijf in een mooi vakantiehuis op dit zonovergoten eiland. De meeste mensen zullen gewoon huren aangezien ze niet weten of ze ooit nog eens terug gaan, maar voor diegenen die jaarlijks gaan, is kopen een betere optie.

Waarom op vakantie naar Curaçao

Curaçao is een heel bekend eiland bij Nederlanders en jaarlijks wordt het eiland dan ook druk bezocht door ons volk. Het is natuurlijk niet voor niets dat dit eiland zo ontzettend populair is. Redenen waarom je zou kiezen voor het huren of kopen van een vakantiehuis op Curaçao zijn:

  • Curaçao is een klein eiland waar iedereen Nederlands kan praten. De lokale bewoners van het eiland spreken Papiamento, maar ook deze praten en verstaan gewoon de Nederlandse taal. De communicatie op het eiland is dan ook erg gemakkelijk, waardoor het boeken of kopen van een vakantiehuis op dit eiland een stuk gemakkelijker gaat dan in menig ander land in de wereld, en dit zal in veel gevallen erg goed van pas komen wanneer er een vergunning aangevraagd moet worden, werknemers ingeschakeld moeten worden, etcetera.
  • Curaçao heeft voor iedereen iets te bieden. Niet alleen kun je lekker relaxen en zonnen op de mooie parelwitte stranden met palmbomen, ook de actievere mensen onder ons kunnen diverse watersporten doen zoals zwemmen, duiken en kite surfen. Ook is er een Dolphin Academy waar je op verschillende manieren met dolfijnen kunt zwemmen. Daarnaast is er een indrukwekkende natuur te vinden en kun je ’s avonds gezellig ergens wat gaan eten en drinken in één van de vele restaurantjes en discotheken.
  • Curaçao is dus een eiland wat veel te bieden heeft. Het huren van een vakantiehuis wanneer je er een weekje op vakantie gaat, is dan ook zeker aan te raden. Ben je echter een vaste klant van Curaçao, dan is kopen wellicht een betere investering.

Vakantiewoning huren op Curaçao

Ook zijn er op Curaçao genoeg vakantiehuizen te huur. In tegenstelling tot andere landen en eilanden, worden op Curaçao veel vakantiehuizen door Nederlandse eigenaren verhuurd. Deze zijn van Nederlanders die een vakantiehuis op Curaçao gekocht hebben waar ze een aantal weken per jaar verblijven en dit de rest van het jaar verhuren aan toeristen (wat ook veel wordt gedaan in Frankrijk). Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon huren via een reisorganisatie. Deze kunnen tegenwoordig meestal gemakkelijk en direct via de website geboekt worden. Hieronder vind je een aantal websites waar je veilig en betaalbaar huisjes kunt vinden:

  • Dreamrentals Curacao: prachtige huizen voor het hele gezin.
  • Hometogo biedt ruim 3.000 verschillende aanbiedingen van 20 partners.
  • Op Micazu boek je ongeveer 700 verschillende huisjes over het hele eiland.
  • Belvilla biedt veel tropische vakantiehuisjes voor een onvergetelijke vakantie.

Een vakantiehuis op Curaçao kopen

Genoeg Nederlanders zijn je al voor geweest, maar ook jij kunt een vakantiehuisje op Curaçao kopen. In Curaçao zijn er verschillende parken die vaak gekenmerkt worden als afgeschermde gebieden met bewaking en privéterrein. Deze parken trekken voornamelijk Nederlanders aan, omdat hier luxe villa’s liggen die goed bewaakt worden. Voorbeelden van de meest bekende parken waar men privé huizen kan bouwen en of kopen zijn Jan Thiel en Sofat. Het is altijd een veilig en comfortabel idee om een huisje op Curaçao te hebben, dat bewaakt wordt en op een park gelegen is. Op internet zijn diverse websites te vinden waar diverse vakantiehuizen verkocht worden. Wanneer je liever een vakantiehuis op Curaçao zonder makelaar koopt, kun je ook eens kijken op Marktplaats. Ook hier worden diverse mooie vakantiehuizen op het eiland aangeboden.