belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuis in de bergen boeken

Ben jij op zoek naar een prachtig vakantiehuisje in de bergen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie en tips voor het boeken van een huisje in de bergen. Veel Nederlanders houden ervan om de bergen in te trekken. De heerlijke frisse berglucht, de schitterende vergezichten, de indrukwekkende groene weides en blauwe bergmeren maken dit tot een onvergetelijke vakantie. Wie graag naar de bergen wil kan in Europa veel verschillende kanten op. En zelfs in Nederland heb je een aantal gebieden die heuvelrijk zijn en die je het gevoel geven in het buitenland te zijn. 

 • Een vakantiehuis in de bergen is voor veel mensen een van de meest geliefde vakanties. 
 • De combinatie van de frisse lucht, uitzichten en de wandelingen maakt dit tot een ideale combinatie van inspanning en ontspanning
 • In de winter kan je in de bergen heerlijk skiën en snowboarden, in de zomer kan je juist mooie hikes maken (ook met de hond)
 • Typische huisjes in de bergen zijn bungalows, blokhutten met sauna en villa’s

De mooiste bestemmingen in de bergen

Wil jij deze zomer naar de bergen? Dan heb je in Europa meer dan genoeg bestemmingen! Hieronder lees je meer informatie over de meest populaire bestemmingen voor een vakantiehuis in de bergen!

Nederland

In Nederland hebben we natuurlijk niet echt bergen. Maar er zijn wel verschillende heuvelachtige gebieden waar je je toch een beetje in de bergen voelt. Het voordeel is dat je niet al te ver hoeft te rijden. En in Nederland heb je prachtige vakantieparken om te verblijven. Top-3 heuvelgebieden in Nederland:

 1. Limburgse heuvels
 2. Hunebedden in Drenthe
 3. Utrechts heuvelrug

België

In België heb je natuurlijk de Ardennen. Dit is een uitgestrekt heuvelachtig gebied dat het hele jaar door meer dan de moeite waar is. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, klimmen of watersporten. Daarnaast vind je in allerlei leuke dorpjes zoals Durbuy, Stavelot en Bouillon in de Belgische Ardennen. 

Duitsland

Het landschap van Duitsland is meer afwisselend dan je denkt. Populaire gebieden zijn Sauerland, Beieren en het Zwarte Woud. Op Boekingssites zoals Natuurhuisje.nl vind je hier volop accommodaties. Als je kiest voor het filter “in de bergen” dan weet je zeker dat je goed zit! De top-5 hoogste bergen in Duitsland:

 1. De Zugspitze
 2. De Hochwanner
 3. Leutascher Dreitorspitze
 4. Hochkalter
 5. Biberkopf

Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk hét land als je op zoek bent naar een bergachtige omgeving. Het grootste gedeelte van Oostenrijk bestaat uit de beroemde Alpen met zijn prachtige uitzichten en talloze wandel- en fietsroutes. Oostenrijk is wel wat verder rijden, maar voor een vakantie van een week of langer dit absoluut een overweging waard. De top-3 bergen zijn:

 1. Großglockner
 2. Wildspitze
 3. Großarltal

Frankrijk

Frankrijk is nog altijd een van de meest populaire bestemmingen voor de Nederlandse toerist. Elke zomer reizen miljoenen Nederlanders af naar onze zuiderburen. Je hebt het gebied met de Alpen en de Pyreneeën. Je vind hier tal van prachtige bergdorpjes om helemaal tot rust te komen. De top-5 berggebieden in Frankrijk: 

 1. De Franse Alpen
 2. De Vogezen
 3. De Pyreneeën.
 4. De Jura
 5. Centraal Massief