belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje voorjaarsvakantie boeken

Er even heerlijk op uit in de voorjaarsvakantie? Op deze pagina lees je handige informatie en tips voor het boeken van een vakantiehuisje in de krokusvakantie! Het jaar is alweer ruim 2 maanden onderweg en we hebben ons gewone ritme weer te pakken. Hoe fijn is het dan om er even samen of met hele gezin tussenuit te gaan eind februari of begin maart? Je hoeft niet ver weg te gaan om het vakantiegevoel te pakken te krijgen. Door heel Nederland vind je tal van heerlijke huisjes om even te ontsnappen van alle drukte. 

 • De voorjaarsvakantie valt in de tweede helft van februari of begin maart
 • Veel Nederlanders plannen een wintersport of gaan er in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk een weekje op uit
 • Wat betreft het weer kan het alle kanten op. Soms geniet je echt nog van de winter, maar het kan best zijn dat het voorjaar zich al laat zien
 • De voorjaarsvakantie is de eerste schoolvakantie van het jaar. Met kinderen is dit dus een ideale tijd om er even tussenuit te gaan
 • Heb je geen kinderen en ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Dan is het vaak slimmer om buiten de krokusvakantie te boeken omdat dit voordeliger is

Wanneer valt de voorjaarsvakantie 2024?

Wil jij alvast een weekje, midweek of lang weekend weg plannen? Bekijk dan alvast wanneer de voorjaarsvakantie valt. In de tabel hieronder vind je alle actuele data voor 2024. Pak je agenda er dus vast bij voor het plannen van jouw vakantiehuisje in het voorjaar!

RegioVoorjaarsvakantie
Regio Noord19 februari t/m 27 februari 2022
Regio Midden26 februari t/m 6 maart 2022
Regio Zuid26 februari t/m 6 maart 2022
Overzicht data voorjaarsvakantie 2024

Onze top-5 bestemmingen voor de krokusvakantie 2024

Wil je graag weg, maar nog geen idee waar? Je kunt natuurlijk de zon opzoeken in Spanje, Curacao of een ander warm land. Maar dat heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Daarom bieden wij hieronder 5 populaire suggesties voor een betaalbare vakantie in ons eigen prachtige Nederland. Bekijk ook huisjes voor de kerstvakantie en huizen voor de wintersport

 1. Waddeneilanden
  Neem de boot naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog! Je geniet hier van rust, prachtige zandstranden, duinen en als het even meezit een heerlijk zonnetje. 
 2. Zuid-Limburg
  Dit voelt een beetje als het buitenland. Limburg heeft prachtige heuvels en schitterende landschappen. Je vindt hier tal van gezellige steden en dorpen zoals Maastricht, Valkenburg en Gulpen. Je kunt ook een kijkje nemen bij het drielandenpunt. 
 3. Zeeland
  Zeeland is niet alleen mooi in de zomer, maar ook zeker eind februari of begin maart. Je hebt hier de bekende Deltawerken en bekende steden zijn Middelburg, Vlissingen en Domburg. 
 4. De Veluwe
  De Veluwe is absoluut een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is een vrij groot gebied met een ontzettend grote afwisseling. Bekend zijn met name de bossen en de heidelandschappen. Er zijn ook tal van schattige dorpjes en steden zoals Harderwijk, Elburg, Hattem of Oldebroek. 
 5. Drenthe
  Ontdek Drenthe! Deze provincie is in opkomst en staat vol met historie. Het meest bekend zijn natuurlijk de hunebedden. Maar Drenthe biedt ook volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsliefhebbers. En goed om te weten: het is hier nog lekker rustig. Je kunt hier dus helemaal tot rust komen. 
Wanneer is het voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie in Nederland zijn als volgt gepland: Regio Noord 19 februari t/m 27 februari 2022, Regio midden 26 februari t/m 6 maart 2022 en Regio zuid 26 februari t/m 6 maart 2022.

Waar kan ik heen in de krokusvakantie?

Populaire bestemmingen zijn Zuid-Limburg, Drenthe, de Veluwe, de kustlijn van Noord- en Zuid-Holland, de Veluwe en Brabant

Wat kost een vakantiehuisje in de voorjaarsvakantie?

Gemiddeld betaal je voor een 4-persoonshuisje tussen de €400 en €550