belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Weekend weg in vakantiehuis

Een ideale oplossing om even bij te komen van de drukte van alledag en de tijd gezellig met elkaar door te brengen, is het huren van een vakantiehuis voor een weekend. Een weekend waarin het vakantiegevoel voor een korte periode ervaren kan worden, maar dat wel veel energie geeft om daarna weer in de dagelijkse routine terug te keren. Een familieweekend organiseren is nog altijd populair, en wat is er dan leuker om met zijn allen in een grote recreatiewoning met elkaar te verblijven. Wanneer er prijs wordt gesteld op de privacy, kan men er ook voor kiezen om een aantal verschillende huisjes te huren. Ook gezinnen, vriendinnen of andere groepjes kiezen er vaak voor om bij een weekend er tussen uit voor een vakantiehuis te kiezen, in plaats van voor een meer onpersoonlijke hotelkamer.

Een weekendje weg in een huisje

Van een weekend weg moet natuurlijk volop genoten worden, en daarom ligt het voor de hand om huisje te huren in eigen land of net over de grens in Duitsland of België, zodat er geen tijd verloren gaat aan een lange reis. Het grootste aanbod is te vinden in de vakantieparken of recreatieparken. Daarbij komt dat het aanbod van faciliteiten op dergelijke parken groot en divers is. Bij regenachtig weer zijn er dan ook voldoende mogelijkheden, zoals een duik nemen in een subtropisch zwembad. Bij zonovergoten weer kan er volop buiten van de natuurlijke omgeving genoten worden. Een kleiner deel van de mensen kiest ten behoeve van een weekend weg voor een ander type vakantiehuis dat bijvoorbeeld meer afgelegen is of midden in een centrum van een toeristisch dorp ligt. Bekijk ook onze tips voor een week weg of vakantiehuisjes voor de herfstvakantie.

Vakantieparken voor een weekend weg

Er zijn landelijke vakantiebungalowparken die verspreid over het land vakantiehuizen aanbieden, maar er zijn ook in elke provincie in Nederland wel individuele recreatieparken te vinden. Een aantal willekeurige voorbeelden van beide soorten vakantieparken met vakantiehuizen:

 • Center Parcs
 • Landals Greenpark
 • Roompot
 • Topparken
 • Europarcs
 • Sunparks

Zelf een huisje boeken

Naast een vakantiepark kan je natuurlijk ook kiezen om zelf een huisje te boeken. Bijvoorbeeld ergens in de natuur of op een andere bijzondere locatie. Hieronder vind je een aantal suggesties voor websites waar je heel fijne huisjes en accommodaties kunt vinden:

 • Natuurhuisje.nl
 • Heerlijkehuisjes.nl
 • Airbnb
 • Booking.com
 • Bijzonderplekje.nl

Weekendarrangement boeken
Er kan rekening worden gehouden met de prijs van het huren van een vakantiehuis voor een weekend, door te letten op speciale aanbiedingen voor weekendarrangementen, maar ook door buiten het hoogseizoen te kijken naar de mogelijkheden. Als er feestdagen in een weekend vallen, dan betekent dit vaak ook dat de prijs van het huren van een vakantiehuis hoger zal uitvallen.