belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Safaritent boeken

Ben je toe aan avontuur? Wil je echt midden tussen de natuur leven, maar heb je niet de spullen en de kunnen om dit te doen? Dan is een safaritent misschien wel de oplossing voor jou. In een safaritent is alles erg simpel en heb je zeker niet veel overbodige luxe. Een leuke safaritent klinkt dus erg aantrekkelijk. Je gaat dan als een echte Tarzan overleven. Toch hoeft een safaritent niet altijd voor de mensen te zijn die houden van primitief. Safaritenten kunnen je steeds meer luxe bieden, het is maar net hoe jij je vakantie in past. De safaritent wordt nu als een prototype voorbeeld gezien van glamping. Dat is glamorous camping. Dit is steeds meer in de trek bij Nederlanders en datzelfde geldt voor de safaritent. Vaak heb je de keuze tussen primitief en luxe. Bekijk ook villa’s en tiny houses op onze website.

Luxe spullen

Tegenwoordig kun je in een safaritent steeds meer beschikken over luxe spullen. Hierbij moet je denken aan een koelkast met een vriesvak en een keuken met een gasfornuis dat wel vier pitjes heeft. De koelkast zorgt ervoor dat je voedsel langer en koel kunt bewaren, wat erg comfortabel is. Daarnaast heb je vaak een comfortabel boxspringbed waarin je kunt gaan slapen. Dan lig je lekker onder een erg knusse klamboe, veel romantischer dan dat wordt het niet. Kinderen kunnen hun eigen stapelbed krijgen. Zo heeft iedereen de luxe die hij of zij wil. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal van deze spullen weg te halen, zoals de koelkast. Dan haal je elke dag verse producten om weer lekker te gaan koken voor die avond. Vervolgen kun je natuurlijk genieten van de omgeving waar je in leeft.

Mooi ingericht

Ondanks dat het er primitief en simpel uitziet is het niet gelijk lelijk ingericht. Het simpele is juist een van de laatste trends en dus zul je dat erg veel terug zien in een safaritent. Vrijwel alle meubelen zijn van robuust hout gemaakt. Hierbij moet je denken aan je relaxstoel, je bijzettafeltje en natuurlijk de stoelen en eettafel waaraan je elke avond van je maaltijd zit te genieten terwijl je kunt kijken naar de langzaam ondergaande zon. Je kunt dus erg veel relaxen en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Dat beschouwen we als luxe, maar je doet het met redelijk primitieve middelen. Het is dus niet zo erg om in een primitieve huiskamer, want in veel meer leef je niet, te overleven. We praten namelijk over de luxes die een safaritent wel biedt, maar er zijn ook heel wat luxes die een safaritent niet biedt, zoals de mooie versierseltjes die je thuis hebt, maar ook grotere dingen zoals een tv.

Het sanitair in een safaritent

Sanitair is voor veel mensen een issue. Dan denken ze al snel aan de momenten dat ze ‘s nacht even naar het toilet moeten. Vaak denken ze dat het een enorme zoektocht is, omdat alles donker is en je dus niks kunt zien. Vaak valt dit allemaal wel mee, omdat de paden goed verlicht zijn en je weet als het goed is wel waar de toiletten zijn. Daarnaast kun je in de safaritent er ook voor kiezen om je eigen sanitair te hebben. Je hebt dan binnen je tent een douche en een toilet. Je moet dan kiezen voor een safaritent comfort. Het sanitair kan dus voor niemand een probleem zijn.

Heerlijke buitenleven

Dit is voor mensen een van de belangrijkste redenen om op vakantie te gaan. We willen allemaal even genieten van het buitenleven, want in Nederland is dit vaak niet te doen. Ofwel je hebt het druk, of het weer is te slecht in Nederland. Daarom is het ook een goede reden om een safaritent te kiezen, want je kunt dan lekker op de veranda genieten van het buitenleven. Je kunt dan heerlijke geurkaarsen aansteken, spelletjes spelen met elkaar en een lekker wijntje op tafel. Niets is beter dan het echte buitenleven. De kinderen kunnen ook tot laat in de avond lekker een balletje trappen of een sportief potje badminton spelen. Er is dus altijd wel plek voor een natuurliefhebber, want terwijl je gaat slapen fluiten de vogeltjes die nog wakker zijn je in slaap samen met het getjilp van de krekels. En vervolgens wordt je ook weer wakker met het prachtige geluid van de ochtendvogels. Het buitenleven is in vele verschillende aspecten merkbaar.

Echt iets voor avonturiers

Ja toch is het ook een plekje voor de avonturiers. Je leeft in de wilde natuur en als je echte avonturen wil beleven moet je er natuurlijk zelf op uit gaan. Dit kun je via organisaties doen die je helpen om van een ruige rivier af te varen of je helpen om door de hoge bomen te klimmen en een paar honderd meter naar beneden te tokkelen. Je kunt er ook voor kiezen om van een berg ab te zeilen of door een smal riviertje de weg naar beneden te vinden met canyoning. Als avonturier kun je dus je eigen avonturen maken en dat is ook wat een echte avonturier doet. Je moet er dan wel op letten dat je een safaritent boekt in een gebied waar veel avonturen mogelijk zijn.

Voor wie is een vakantie in een safaritent geschikt?

Zoals je al hebt kunnen lezen is een safaritent voor iedereen. Voor de luxepaarden is er genoeg luxe om te kunnen genieten van hun vakantie. Je kunt het zelf zo luxe maken als je zelf wil, maar voor de rustigere en primitievere onder ons kun je ook genieten van een heerlijke vakantie in een safaritent. De echte wildebrassen kunnen overleven en overnachten in hun safaritent, maar de avonturen maken ze daarbuiten. Een safaritent is dus geschikt voor iedereen en is daarom ook steeds meer in trek. Je kunt je eigen vakantie volledige bepalen in een safaritent en je kunt jezelf luxer of primitiever maken als je ontevreden bent over de luxe status die je op dat moment heb. Om echt te weten of je op vakantie wil in een safaritent kun je natuurlijk nu een vakantie gaan boeken in een goede, mooie maar vooral geschikte safaritent voor jou.