belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuis aan zee boeken

In de vakantie kiezen heel wat mensen er voor om deze aan zee door te brengen. De zee en het strand zijn ingrediënten die de vakantiebeleving een extra dimensie geven en het huren van een vakantiehuis aan zee is dan ook ideaal. Het is tevens geschikt voor iedereen, van families met kinderen die zich op het strand kunnen uitleven, tot gepensioneerden die in een heerlijk ontspannen omgeving de zee willen horen ruisen.

In Nederland naar de kust

In Nederland zijn er volop mogelijkheden om een vakantiehuis te huren aan de kust van de Noordzee, maar ook een van de Waddeneilanden brengt de zee zeer dichtbij. Bij het zoeken kan er rekening worden gehouden met de criteria waaraan een vakantiehuis zou moeten voldoen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een vakantiewoning waar huisdieren zijn toegestaan, zodat de hond mee kan op vakantie. Een andere mogelijkheid is om te selecteren op basis van kindvriendelijke vakantiehuizen aan zee of de aanwezigheid van kinderactiviteiten.

Een verblijf aan zee in het buitenland

Bij het doorbrengen van een vakantie aan zee is het van belang dat de weersomstandigheden het mogelijk maken om ook daadwerkelijk aan het strand te kunnen ontspannen en in de zee te kunnen zwemmen. Dit is dan ook de reden waarom veel vakantiegangers het zekere voor het onzekere nemen en in het buitenland een vakantiehuis aan zee gaan huren. De zon is dan een van de belangrijkste factoren waarop de landen geselecteerd kunnen worden.

Populaire opties in Europa
In Spanje en in het zuiden van Frankrijk, maar ook in Portugal is een enorm lange kuststrook waar mogelijkheden worden geboden om een vakantiehuis te huren. Bij het huren aan zee is het wel van belang om rekening te houden met de afstand die afgelegd moet worden naar het strand. Een vakantiehuis dat bovenop een berg is gelegen, kan dan wel een prachtig uitzicht op zee bieden, maar wellicht moet er een grote afstand worden afgelegd om op het strand te komen. Daarnaast is ook Italië of Kroatië heel geschikt. Geniet van het lekkere lokale eten en drinken en dompel je helemaal onder in de lokale cultuur. 

Hoe vind ik een vakantiehuisje aan zee?

Het aanbod van vakantiehuizen die direct aan het strand en de zee gelegen zijn, is minder groot dan dat van vakantiehuizen die in de nabijheid van de zee zijn gelegen. Dit betekent dat er zorgvuldig gezocht moet worden als het de wens is om direct aan zee en het strand de vakantie door te brengen. Gelukkig kan je online gemakkelijk alle huisjes binnen Nederland maar ook binnen Europa doorzoeken. Hieronder vind je een aantal handige boekingssites:

  • Roompot, Center Parks,  Landal en Europarcs bieden geweldig mooie parken en luxe huisjes aan zee
  • Belvilla, Hometogo of Micazu bieden prachtige luxe huizen voor grotere groepen aan zee
  • Wil je iets unieks? Kijk dan op Natuurhuisje, Heerlijkehuisjes.nl. Daar vind je bijzondere plekjes, ook aan zee
  • Je kunt ook van een particulier huren. Zoek eens op Facebook, bekijk advertenties in de krant, kijk op Marktplaats of probeer Airbnb voor het vinden van een mooie accommodatie aan zee.
  • Bekijk nu ook onze tips voor huisjes met jacuzzi (hottub) en huisjes gelegen in het bos
Waarom kiezen voor een huisje aan zee?

Vanaf het vakantiehuisje aan zee kunt u genieten van een strandvakantie of bruisende watersportvakantie. Een zon en zee vakantie is zorgeloos en biedt veel ontspanning. Afhankelijk van de locatie zijn de mogelijkheden voor een watersportvakantie talrijk. Denkt u hierbij aan zwemmen en zonnebaden, wandel- en fietsvakantie in de duinen, surfen en zeilen. En wat dacht u van een wandeling met hond langs het strand of een paardenrit met de paardenhoeven in de branding. Of u nu op zoek bent naar een romantisch weekendje, midweek of weekje naar zee; in Nederland, Italië, België, Kroatië, Frankrijk of Spanje vindt u maximaal vakantieplezier met een collage of bungalow met zeezicht.

Welke activiteiten kan ik ondernemen?

De vakantiehuisjes aan zee hebben alles in huis voor een gezellige en complete reis. Zo vindt u prachtige huisjes in Spanje en Frankrijk, Nederland en België, Kroatië en Italië. Vanaf een vakantiehuis aan de kust is rondkijken in de omgeving zeker een aanrader. Ontdek de vissersdorpen, de gezellige havens en dorpen aan de kust. Afhankelijk van de locatie vindt u prachtige wandelboulevards voor een romantische wandeling langs de kust of een gezellig avondje uit met vrienden of familie. Vanaf de kust zit u heel dicht bij de zon, zee, gezelligheid en strand. Dit is ideaal voor de zonaanbidders en watersportliefhebbers. Aan het strand kunt u op uw eigen manier van uw welverdiende rust genieten.

De voordelen van een actieve reis naar zee?

Een actieve vakantie aan de kust vanaf de vakantiehuizen aan zee kunt u op diverse manieren invullen. Een strandvakantie is bekend bij iedereen met zonnebaden en zwemmen. Denkt u hierbij ook aan een strandwandeling, een paardenrit, zandkastelen bouwen en schat graven met de kinderen. De watersportvakantie is afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden heel veelzijdig met wind- en kitesurfen, zeekajakken, kano varen, waterfietsen, zeilen en strandzeilen. Vanaf het huisje kunt u het hele jaar door kiezen voor het genieten van de prachtige natuur van zee, zon en zand. Bij uw vakantiewoning is een dagje op uw eigen terras ook heel ontspannen met een mooi boek in goed gezelschap.