belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje in de kerstvakantie

Kerstmis wordt in vrijwel ieder huishouden in Nederland gevierd. Het ene gezin zal dit uitgebreider doen dan het andere gezin, en er zijn ook mensen die kerstmis liever niet thuis vieren maar in een andere plaats of zelfs een compleet ander land. Men combineert dit dan met een vakantie. Op deze pagina lees je alles over het huren van een vakantiehuis met kerst en waar je dit onder andere kunt doen.

Een witte kerst vieren

Kerstmis zijn twee feestdagen waarop familie bij elkaar komt. Omdat in Nederland het weer niet voorspelbaar is en sommige mensen met de kerstdagen toch echt sneeuw willen, kiezen sommige mensen ervoor om met kerst een vakantiehuis te huren in een land waar zeker sneeuw ligt. Meestal wordt er gekozen voor een gezellig chalet in de bergen dat omgeven is door een dikke laagsneeuw. De volgende landen zijn onder meer populair:

  • Frankrijk; in Frankrijk zijn verschillende ski- en snowboardgebieden te vinden. De meest bekende en populaire regio is de Alpen. Hier zijn diverse vakantiehuizen te vinden die met kerst gehuurd kunnen worden. Je zit dan gezellig in een vakantiehuis in de bergen, met sneeuw waardoor je tevens de mogelijkheid hebt om te skiën of te snowboarden.
  • Duitsland; ook ons grote buurland heeft verschillende mogelijkheden met kerst, zoals Sauerland met zijn populaire stad Winterberg voor wintersport. Hier zijn diverse vakantiehuizen te vinden die gehuurd kunnen worden door mensen die graag een witte kerst willen hebben.
  • Oostenrijk; Oostenrijk is waarschijnlijk het meest bekende land in Europa waar mensen naartoe gaan vanwege de sneeuw. Er zijn talloze sneeuwgebieden te vinden, waar je ook accommodatie kunt huren met kerst. Voorbeelden van regio’s zijn Tirol, Salzburg en Niederösterreich.

De zon opzoeken met kerst

Niet iedereen hecht zo veel waarde aan een witte kerst en deze mensen kiezen er juist voor om naar een warm land te gaan met kerst. Zij huren bijvoorbeeld buiten Europa, zoals op Curaçao, Miami, Barbados, Suriname en ga zo maar verder. Ook heel wat Nederlanders hebben familie in landen zoals de Nederlandse Antillen en Suriname wonen, waardoor zij er juist voor kiezen om daarheen te gaan met kerst zodat ze deze feestdagen samen kunnen vieren. Er zijn in deze gebieden genoeg huisjes te vinden die gehuurd kunnen worden voor een week of midweek en die ook overzichtelijk en snel op internet gevonden kunnen worden.

Aanbieders vakantiehuisjes met kerst
Er zijn diverse aanbieders op internet te vinden die vakantiehuizen over de hele wereld aanbieden en die ook gehuurd kunnen worden met kerst. Zodra je op internet gaat zoeken, kom je al direct diverse websites tegen waar je hierover meer informatie kunt vinden. Online boeken is overigens tegenwoordig bij de meeste aanbieders mogelijk. Hieronder vind je een aantal suggesties waar je gezellige en fijne huisjes met kerst kunt boeken;

  • Eurocamps
  • Belvilla
  • Roompot
  • HometoGo
  • Heerlijkehuisjes.nl
  • Natuurhuisje.nl
  • Bungalowspecials