belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje in Nederland

Nederlanders houden van vakantie. Wij trekken er dan ook graag op uit tijdens onze vrije periodes. Het is dan ook niet voor niks dat er in Nederland veel verschillende vakanties zijn, die je vooral terug ziet op scholen. In dat opzicht is leraar een geliefde baan, want je kunt er met enige regelmaat even lekker tussen uit. Vaak trekken we naar het buitenland, maar ook een vakantie binnen ons kleine kikkerlandje is niet ondenkbaar. Er zijn toch wel een aantal locaties waar wij als Nederlanders onszelf kunnen vermaken in ons eigen land.

Verblijven in Nederland

Zeker 80% van onze bevolking trekt er minstens een keer per jaar op uit. Tegenwoordig wordt meer dan de helft van de vakanties gespendeerd in ons eigen land. Er wordt vaak gedacht dat er niks te beleven is in Nederland, maar het tegendeel is waar. Bovendien heb je geen lange reis die je moet doorstaan en kun je je eigen taal blijven spreken. Je kan zonder problemen even vragen waar de lokale supermarkt is bijvoorbeeld. In Nederland op vakantie klinkt wel simpel, maar waar moet je eigenlijk je vakantie doorbrengen?

Populaire Nederlandse bestemmingen

In Nederland zijn er eigenlijk drie bestemmingen waar we naartoe kunnen gaan op vakantie: de kust, de Veluwe en de waddeneilanden. De waddeneilanden zijn natuurlijk vergelijkbaar met de kust, maar hebben toch hun eigen sfeer, en kun je dus als een andere vakantiebestemming beschouwen. Veel mensen kiezen ervoor om een vakantiehuisje aan te schaffen in Zeeland, zodat ze in de zomer lekker kunnen uitwaaien aan de kust, de Zeeuwse kust. Andere kiezen er weer voor om een heerlijke rustgevende wandelvakantie te houden in dat kleine stukje puur natuur nog is overgebleven in Nederland. En weer een andere groep vind het fijn om de unieke sfeer in onze waddeneilanden te proeven.

Hoe vind ik een geschikt huisje in Nederland?

Het zoeken naar een vakantiehuis in Nederland om er een fijne tijd te hebben is geen grote opgave, maar een huisje zoeken dat aan alle wensen voldoet en dat ook nog eens gelegen is in een schitterende omgeving, waar men de gewenste activiteiten wil ondernemen, wordt al wat moeilijker. Het aanbod van vakantiehuizen in Nederland via internet is echt overweldigend groot, en om daarin een weg te vinden is het handig om rekening te houden met de eigen specifieke voorkeuren en wensen.


Klik door naar de volgende gebieden: Bonaire, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Recreatieparken in Nederland

In elke provincie in Nederland zijn er recreatieparken of bungalowparken te vinden, waar een vakantiehuis gehuurd kan worden. Een aantal voorbeelden van vakantieparken in Nederland zijn:

  • Klein Vaarwater in Buren op het Waddeneiland Ameland
  • Villapark Weddemeer in de provincie Groningen
  • Villapark De Vlegge in de provincie Overijssel
  • Vakantiepark De Schaap in Epe in de provincie Gelderland
  • Naast de individuele vakantieparken waar er veel van te vinden zijn in Nederland, zijn er ook ketens die verspreid over Nederland en soms zelfs in het buitenland, bungalowparken of vakantieparken in beheer hebben. Enkele bekende landelijke ketens zijn Centerparcs, Landal Green Parks Topparken en Roompot. Deze landelijke ketens bieden een verscheidenheid aan faciliteiten, om een zo compleet mogelijke vakantie te kunnen bieden voor alle doelgroepen van jong tot oud.

Specifieke wensen

  • Iedereen die een vakantiehuis in Nederland wil huren heeft specifieke wensen met betrekking tot het huisje zelf en de locatie.
  • Met betrekking tot de inrichting is het bijvoorbeeld van belang aan hoeveel personen er plaats wordt geboden, en als er kinderen mee gaan op vakantie kan de voorkeur uitgaan naar een model dat is ingericht op kinderen, zoals de aanwezigheid van een kinderstoeltje.
  • Andere specifieke voorkeuren kunnen betrekking hebben op luxe en comfort, maar ook op het toestaan van huisdieren of de omgeving waarin het vakantiehuis te vinden is
  • Bij het zoeken in het aanbod van vakantiehuizen is het dan ook goed om de beschrijving van de woning en omgeving door te nemen, alsook te letten op het toestaan of de aanwezigheid van bepaalde zaken.

Tip: vraag brochures op
Bij het zoeken naar een geschikt vakantiehuis kan er ook gebruik worden gemaakt van het opvragen van brochures met daarin een uitgebreid overzicht van het aanbod van vakantiehuizen in Nederland. Een andere optie is het online zoeken en boeken, waar tegenwoordig veel mensen de voorkeur aan geven. Bekijk ook het aanbod huurhuisje in Engeland.