belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuis Finland boeken

Finland is een land met veel mogelijkheden. Het wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd en wordt door velen ervaren als een openbaring voor lichaam en geest. Je krijgt er een gevoel van vrijheid door de grote ruimte, een heldere lucht, de grote bossen en zoals de naam al zegt, de talloze meren. Dit zijn een paar van de vele redenen waarom mensen naar Finland komen om hier te ontspannen. Natuurlijk kan men altijd in een hotel of pension verblijven als men naar Finland komt, maar men kan er ook voor kiezen om een vakantiehuis te nemen in Finland. Finland heeft verschillende gebieden, en er zijn regionaal ook wel behoorlijke verschillen, zoals tussen Lapland en de Finse westkust.

Lapland en de Lappen
Lapland en de inwoners (de Lappen of de Samen genoemd) staan erom bekend dat het een apart volk is wat een eigen opvatting heeft: “wij zijn Samen en willen Samen zijn, zonder dat we meer of minder zijn dan andere volken. We hebben een eigen cultuur, die we willen bewaren.” De Samen waren de eersten die zich voor langere tijd op het Finse grondgebied vestigden, maar door boeren met hun nederzettingen eindigden ze steeds noordelijker, totdat ze uiteindelijk overgingen op een nomadenbestaan. Vandaag de dag leven de circa 6500 Samen nog voornamelijk van de rendierjacht en rendierteelt. Als je een vakantiehuis in Finland in deze regio neemt, kun je ook eens wat van deze bijzondere cultuur ervaren.


Klik door naar de volgende gebieden: Centraal-Finland, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Lapland, Noord-Karelië, Noord-Österbotten, Österbotten, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Satakunta, Uusimaa, Zuid-Karelië, Zuid-Österbotten, Zuid-Savo en Zuidwest-Finland.

Een vakantiehuis aan de de Finse westkust

Een vakantiehuis aan de Finse westkust biedt ook veel mogelijkheden en bezienswaardigheden, want er zijn lange zandstranden, je kunt genieten van de zonsondergang aan de Botnische Golf en er zijn levendige steden met een schat aan cultuur. De Finse westkust strekt zich van Oulo in het noorden, via Vaasa uit naar Pori, wat zuidelijk gelegen is. In Vaasa kan men het langst van de zon genieten, maar zuidelijker, zoals in de stad Rauma, kun je je laten verleiden aan de prachtige eilandenkust, bij de schilderachtige aanblik op de vuurtoren van Kylmäpihlaja.

Finland en visserij
Aan de Finse kust speelt visserij een belangrijke rol en je kunt de vis, die versgevangen is, op de markten kopen of zelfs direct in de haven. Tevens is er ook de mogelijkheid om zelf eens te gaan vissen, om vervolgens de vangst in het vakantiehuis schoon te maken, te bakken en lekker op te smikkelen!

Interessante steden in Finland

Als je een vakantiehuis in Finland neemt, dan kan dit dus zijn aan de kust of midden in een grote stad. Er zijn ook een paar steden welke zeer zeker de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen. Een van die steden is Pori, waar jaarlijks het grootste Jazzfestival plaatsvindt. Deze stad wordt ook wel de parel van de Finse westkust genoemd. Verder is er ook het plaatsje Yteri, met zijn prachtige zandstrand, en de zonnestad Vaasa, zoals al eerder genoemd.

Waar een vakantiehuisje in Finland boeken?

Wil je op vakantie naar Finland of Oostenrijk en zoek je een geschikt vakantiehuisje? Hieronder bieden wij een aantal suggesties van boekingssites waar je veel aanbod kunt vinden tegen een goede prijs:

  • Voigt-Travel is een specialist op het gebied van reizen naar Finland.
  • Avila Reizen biedt Finse reizen op maat inclusief heel gave verblijven.
  • Buro Scanbrit is de vakantiespecialist voor Noordwest Europa en biedt ook schitterende accommodaties in Finland.
  • Andere opties: Holidu, Hometogo, Belvilla en Interhome.