belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje in Tsjechië

Vele vakantiegangers zijn u al voorgegaan naar dit vakantieland ook wel het hart van Europa genoemd en Praag de moeder der steden. In dit gebied treffen we vrijwel alles aan wat de moderne toerist verlangt. Een prachtige en zeer gevarieerde natuur, bergen, rivieren, meren, grotten, historische monumenten, kastelen, sloten, musea, volksarchitectuur, badplaatsen, vermaakcomplexen, sportterreinen en natuurlijk alles voor de wintersport div. skigebieden en langlauf routes. ” Welkom in Tsjechië”. Veel populaire Tsjechische vakantiehuizen bevinden zich in de naastgelegen dorpen Janov nad Nisou, Harbetice, en Bedrichov in de bergen ten oosten van Liberec in Jizerske hory gebergte en ten noorden van de stad Jablonec nad Nisou. De vakantiehuizen zijn in de wintermaanden goed bereikbaar, parkeerplek bij de huizen. In de omgeving, zijn een tal van eetgelegenheden en restaurantjes.

Wintersport in Tsjechië

In tegenstelling tot de alpenreuzen zijn de bergen in Noord-Tsjechië bedekt met bos. Behalve de beroemde centra in Krkonose, zoals Harrachov en Spindleruvmlyn, kunt u ook een wintervakantie in de tientallen andere skigebieden van het Jizerske en Luzicke-gebergte doorbrengen. De bergsportcentra’s zijn geliefd bij beginnende en ervaren skiërs, snowboarders en gezinnen met kinderen, ieder kan een piste vinden die voor hem/haar geschikt is. Er worden ski-cursussen georganiseerd onder de leiding van goede skileraren. Er bestaan cursussen voor kinderen en volwassenen, ook in het Engels en Duits. Skipassen, materialen, lessen zijn nog steeds goed betaalbaar.

Skigebied Severak
Mooi uitgestrekt skigebied met voornamelijk blauwe en rode afdalingen. Skipistes worden goed onderhouden; sneewkanonnen voor 3km piste alle benodigde materialen te huur en ruim voldoende aanwezig s’avonds verlichte skipistes. Div. restaurants bij de pistes en eetkraampjes voor de inwendige mens. Voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Skigebied Bedrichov
Skipistes door de bossen mooi uitgestrekt gebied rode en blauwe afdalingen. Sneeuwkanonnen voor ongeveer 2.5km piste. Alle benodigde materialen te huur en ruim voldoende aanwezig. Onderaan de piste vindt u hier de Nisa met restaurant, bowling banen en s’avonds disco.

Skigebied Spicak
Pistes door de bossen rode, blauwe, en een zwarte afdalingen. Met Stoeltjes cabine. Dit gebied is voor de wat ervarende wintersporter. Ruime brede afdalingen sneeuwkanonnen voor een gebied van 5 km. Alle benodigde materialen te huur. Onderaan de piste restaurantjes. s’avonds skipistes verlicht.

Skigebied Jested
Zeer mooi maar wat moeilijker skigebied met blauw maar hoofdzakelijk rode en een zwarte piste. Mooi uitgestrekt gebied door de bossen. Met op de top van de berg de Jested tevens restaurant met een geweldig uitzicht over div. steden en dorpjes. Totaal aan skipiste ongeveer 9 km sneeuwkanonnen voor ongeveer 1 km. Alle benodigde materialen te huur en ruim voldoende aanwezig parkeerplaats bij de piste.


Klik door naar de volgende gebieden: Hradec Králové, Karlsbad, Liberec, Midden-Bohemen, Moravië-Silezië, Olomouc, Pardubice, Pilsen-Zuid, Praag, Ústí nad Labem, Vysočina, Zlín, Zuid-Bohemen en Zuid-Moravië.

Een bezoekje aan Praag

De stad met haar rijke historie heeft een ieder veel te bieden. Maak een wandeling over de Karelsbrug. Kom lekker bij op een van de vele terrasjes bij de astronomische klok. Bekijk de wisseling van de wacht bij het presidentiële paleis. Woon een concert bij in een van de vele kerken of concertzalen. Stort u in het wilde nachtleven van Praag of bezoek de monumenten van Jan Hus of Jan Pallach. Bovenstaand zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die in Praag te doen of te zien zijn. Of u nu komt voor de kunst, voor de architectuur, voor de historie, voor het winkelen of voor het uitgaansleven, bruisend Praag heeft voor elk wat wils.

Boekingswebsites voor vakantiehuisjes in Tsjechië

Voor jouw vakantie in Tsjechië kan je terecht bij verschillende boekingssites. Hieronder bieden wij een aantal suggesties:

  • Bohemia.nl
  • Interhome.nl
  • Tsjechoreizen.nl (tip)
  • Ceskysight.nl
  • Vrbo.com

Tsjecho reizen
Tsjecho Reizen is een voorbeeld van een aanbieder van onder andere vakantiehuizen in Tsjechië. De huizen die deze reisorganisatie aanbiedt, liggen in de mooiste en meest bezochte gebieden van Tsjechië en kunnen gereserveerd worden tegen de laagste en voordeligste prijzen. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse vakantiehuizen in de streken Centraal Bohemen, West Bohemen, Noord Bohemen en het Reuzengebergte te vinden. Op de website van Tsjecho Reizen kun je op zoek gaan naar een onderkomen in de gewenste regio van Tsjechië. Er moeten wel eerst een aantal zaken ingevuld worden, zoals de aankomst- en vertrekdatum, voor hoeveel personen het geschikt moet zijn, hoeveel slaapkamers het moet hebben en tot welke huurprijs het mag zijn. Zodra alles is ingevuld, krijg je binnen enkele seconden een overzicht van alle woningen te zien die aan jouw eisen voldoen. Er kan direct via de website geboekt worden. Naast Tsjechië, biedt Tsjecho Reizen tevens vakantiehuizen in Slowakije aan.

Bohemia Travel
Een laatste voorbeeld is Bohemia Travel. Bohemia Travel is een reisorganisatie die zich sinds 1989 gespecialiseerd heeft in vakantiehuizen, hotels, pensions en appartementen in dit land. Wanneer je op zoek bent in Tsjechië, dan kun je het aanbod van Bohemia Travel op de website bekijken. Je kunt aangeven in welke regio in Tsjechië je graag wilt huren en dan krijg je direct het aantal beschikbare vakantiehuizen in deze regio te zien. Meer informatie over het aanbod van Bohemia Travel kun je vinden op de website. Een andere mooie bestemming is bijvoorbeeld Denemarken.