belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje Hongarije boeken

Wist u al dat Hongarije een van de goedkoopste landen in Europa is om op vakantie te gaan. Daarnaast heeft het land ook nog eens veel te bieden op het gebied van cultuur en het is dan ook met recht een van de mooiste landen van Midden-Europa. U vindt in Hongarije uitgestrekte vlaktes, veel natuur en mooie golvende heuvels. Hongaren zijn ook zeer gastvrij naar hun gasten. Wees niet verbaasd als u in uw vakantiehuis in Hongarije ineens wordt uitgenodigd door uw buren. Tevens wordt u dan vaak getrakteerd op echte zelfgemaakte wijn. Over het aanbod van vakantiehuizen in Hongarije geeft dit artikel heldere uitleg.

Meer informatie over Hongarije

In het hoogseizoen haalt het kwik wel 35 Graden en soms kunnen er echter wel fikse regenbuien vallen, maar deze zorgen dan voor de nodige verkoeling. In de winter kan het in Hongarije flink vriezen, namelijk tot wel min 25 Graden. Het mooie aan veel gebieden in Hongarije is overigens dat de grote massa het land nog niet heeft ontdekt. Echte toeristische topdrukte zult u hier dus niet aantreffen, maar het toerisme groeit wel gestaag. Er komen dan ook steeds meer vakantiehuizen in Hongarije. Voor de Hongaarse bevolking is het toerisme een zeer welkome inkomstenbron.


Klik door naar de volgende gebieden: Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém en Zala.

Aanbod vakantiehuizen Hongarije

Zoals overal kan men in Hongarije een vakantiehuis huren via een organisatie en rechtstreeks van een particulier. Het aantal particulieren dat een vakantiehuis bezit en dit verhuurt, is echter in Hongarije (nog) relatief klein. In de meeste gevallen zal men dus toch terecht komen bij een organisatie wanneer men een vakantiehuis wil huren. Enkele willekeurige organisaties zijn:

  • HungariaHuizen is een specialist voor reizen naar Hongarije. Hier vind je honderden woningen tegen zeer scherpe prijzen. . Voor het gemak heeft men op deze site de regio’s onderverdeeld in Noord-West, Noord-Oost, Zuid-West en Zuid-Oost. Vanaf iedere bestemming zijn de leukste dagtochten te maken.
  • Het Balatonmeer is in Hongarije is ook zeer geliefd. In de directe omgeving kunnen prachtige fiets- en wandeltochten worden gemaakt. Ook kunnen er bootjes en kano’s worden gehuurd. Diverse reisorganisaties zijn hierop in gesprongen en hebben hier vakantiehuizen te huur.
  • Interhome bemiddelt bij de verhuur van tienduizenden vakantiehuizen en appartementen. Alle vakantiewoningen van Interhome kunnen online geboekt worden. Interhome heeft in Hongarije ongeveer 300 vakantiewoningen beschikbaar, die vooral in de regio van het Balatonmeer gelegen zijn
  • Op Booking.com en Airbnb vind je veel accommodaties in Hongarije van particulieren. Deze zijn vaak verrassend luxe en verrassend voordelig
  • Andere tips om te bekijken: Micazu, Natuurhuisje, HometoGo en Wimdu.nl in bijvoorbeeld Spanje.