belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantiehuisje Italië boeken

Een vakantiehuis huren in Italië is een bijzondere prettige gedachte. Italië heeft voor een ieder wat wils. Het noordelijke gedeelte van Italië ligt tegen de Alpen aan. Het centrum van Italië is onbetwist Rome. Voor mooie gebouwen en de oudheid kunt u ook uitstekend terecht in Italië. Zuidelijk Italië heeft ook veel te bieden, en denk ook eens aan Corsica en Sardinië. En dan is het heerlijke mediterrane klimaat nog niet eens aan bod gekomen. Een huisje aan zee is heerlijk, maar vertoeven maar het Gardameer is ook een echte aanrader. Daarnaast nodigt dit land iedereen uit om lekker buiten de deur te gaan eten. Wat is er nu lekkerder dan Italiaans eten met een Italiaans ijsje als toetje. Voor nog geen 300 Euro kunt u al een week verblijven in een vakantiehuis in Italië. Maar het ligt er natuurlijk wel aan wat voor wensen u allemaal hebt. Op veel sites kan er informatie worden gevonden, maar ook online worden geboekt.

Vakantiehuis aanbod in Italië

Wanneer je een huisje zoekt in Italië dan kan je op veel verschillende websites terecht. Voor zowel kleine vakantiewoningen, villa’s als appartementen. Hieronder sommen we een aantal opties op:

  • HometoGo biedt een ruim aanbod villa’s en luxe woningen
  • Op Booking.com boek je het grootste aanbod met huisjes in Italie. Tip: gebruik het filter “vakantiehuizen”
  • Op Airbnb kom je rechtstreeks in contact met eigenaren van een vakantiehuisje in Italië. Soms net wat minder luxe, maar wel heel betaalbaar
  • Elizawashere biedt een prachtig aanbod met onontdekte huisjes die nog volledig authentiek zijn
  • Ook bij bekende reisorganisaties zoals Tui of Sunweb kan je veel vakantiehuizen voor gezinnen vinden

Klik door naar de volgende gebieden: Abruzzen, Apulië, Basilicata, Calabrië, Campanië, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Ligurië, Lombardije, Marche, Molise, Piëmont, Ravenna, Sardinië, Sicilië, Toscane, Trentino-Zuid-Tirol, Umbrië, Valle d’Aosta en Veneto.

Advies bij huren vakantiehuis in Italië

Overweegt u om een vakantiehuis te gaan huren in zuidelijk Italië, dan moet u wel beseffen dat praktisch niemand in die streek Engels of Duits verstaat, uitgezonderd in Napels en omstreken. U zult dan echt het taalgidsje tevoorschijn moeten toveren, tenzij u alles in gebarentaal duidelijk wilt en kunt maken. In Zuid-Italie is het in mei en juni vaak al ongeveer 30 Graden. Tijdens de hoogzomer kan het wel 45 Graden worden, dus is het voor de meeste mensen niet aan te raden om in deze periode rond te gaan reizen. Italië beschikt over een uitstekend spoorwegennet en de treinkaartjes in Italië zijn de goedkoopste van heel Europa. Bekijk ook. het aanbod in Nederland.