belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Het inrichten van een vakantiehuis

Wanneer je een eigen vakantiehuis hebt die je in de tijd dat je niet aanwezig bent graag zou willen verhuren, moet je er van uit gaan dat er wel eens iets kapot kan gaan. Niet elke huurder gaat even netjes om met het huisje en de interieur.

Wat is een goede inrichting van het vakantiehuis?
Als je jouw vakantiehuis wilt verhuren aan andere mensen, dan moet je bij de inrichting rekening houden dit soort mensen. Het is niet echt verstandig om de woning volledig in te richten met design meubels, tenzij je een bepaald contract hebt opgesteld, waarin staat dat de huurders volledig verantwoordelijk zijn voor vernielingen aan de inrichting

Hufter-proof vakantiewoning
Een vakantiehuisje moet als het ware ‘hufter proof’ ingericht worden, wanneer je denkt dat je er met goedkope spulletjes van de Kwantum of Trendhopper wel bent, kom je bedrogen uit. Na een jaar kun je vaak alles opnieuw gaan inrichten.

4 tips voor een goede inrichting

Ondanks dat moet een vakantiehuisje ook geen bunker worden, waar mensen zich niet thuis voelen en waarbij ze geen vakantiegevoel krijgen. Bij bungalowparken zoals Center Parcs en Gran Dorado hebben ze wel in de gaten dat de spullen sterk en robuust moeten zijn, maar deze parken scoren erg laag op punten zoals sfeer. Wanneer je een vakantiehuis met verankerde banken met plastic bekleding en dunne, slechte matrassen aan toeristen verhuurd weet je dat je al snel negatieve recensies zult krijgen. Daarom hebben we hieronder enkele tips samengesteld voor de inrichting van een vakantiewoning:

  1. Gebruik banken van leer, dat is veel makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld een stoffen bank. Wanneer er een glas wijn over een stoffen bank gaat, zal je al bijna meteen een nieuwe bank moeten aanschaffen. Bij een leren bank, is dit met een vochtige doek al meteen weg te werken.
  2. Ook voor fauteuils geld hetzelfde, hierbij is het ook beter om leer te gebruiken. Een sterke rotan stoel kan ook erg leuk zijn voor de sfeer. Gebruik absoluut geen stoelen met draaipoten.
  3. Gebruik een krasvaste eet- salontafel. Hierbij kun je bijvoorbeeld een tafel met blad van melamime gebruiken. De tafels zijn in verhouding goedkoop, en kunnen aardig wat hebben. Gebruik je houten tafels, dan weet je dat je al snel kringen kunt krijgen.
  4. Het beste kun je een harde slijtvaste vloerbedekking gebruiken, die goed is bestand tegen vocht en ook eenvoudig schoon te maken is. Voor vakantiehuizen wordt vaak een tegelvloer gebruikt, ook laminaat en vinyl of pvc vloeren werken erg goed.

Plaats een reactie