belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Onderhoud van mijn vakantiehuis

Net zoals bij een normaal huis is het onderhoud van een vakantiehuis erg belangrijk. Daarover lees je meer in deze blog.

Zorgen dat je vakantiehuis in goede staat blijft

De meeste mensen die een eigen vakantiewoning hebben, zijn slechts een aantal weken per jaar in het huis te vinden. De rest van het jaar staat het dus leeg en wordt het niet onderhouden. Dit is natuurlijk niet goed voor het huis zelf, maar ook niet de meubels die er staan. Stof en ander vuil blijven liggen en zorgt ervoor dat alles er vies uit gaat zien. Het is belangrijk dat er minimaal één keer in de twee weken goed schoongemaakt wordt. Een goede oplossing zou het verhuren zijn. Wanneer je je vakantiehuis verhuurt aan andere vakantiegangers, blijft het niet leegstaan en moeten de huurders ervoor zorgen dat het weer netjes en schoon achtergelaten wordt. Bovendien hoef je niet zelf regelmatig de woning te bezoeken om ervoor te zorgen dat het goed onderhouden wordt, en betalen de huurders tevens huur. Wanneer je geïnteresseerd bent om je vakantiehuis te verhuren aan vakantiegangers, zodat het niet leeg blijft staan en toch onderhouden wordt, dan kun je het onder andere zelf of via een verhuurorganisatie te huur aanbieden. Internet is een zeer goed medium hiervoor.

Onderhoud door een schoonmaakbedrijf

Wanneer je het grootste deel van het jaar niet in je vakantiehuis verblijft, dan bestaat er ook nog altijd de mogelijkheid om een schoonmaakbedrijf in de arm te nemen dat het onderhoud op zich neemt in de perioden dat het leeg staat. De bedrijven die deze service aanbieden, onderhouden normaliter alles, dus ook een eventuele tuin, zwembad en terras. Afhankelijk van de locatie kun je via internet op zoek gaan naar een professioneel schoonmaakbedrijf.

  • Eresde.nl
  • Menges.nl
  • Sappe.nl
  • Asito.nl
  • Woningbeheer Ayana

Welke diensten bieden zij aan

  • een regelmatige inspectie van de woning.
  •  het onderhouden van een eventueel zwembad.
  • een aanspreekpunt zodat je altijd contact met deze persoon kunt opnemen om te vragen hoe alles gaat.
  • het vakantieklaar maken van je vakantiehuisje. Dit houdt in dat het bedrijf ervoor zorgt dat de ijskast goed gevuld is, het zwembad helemaal in orde is, de bedden netjes zijn opgemaakt en het terras netjes schoongeveegd is, zodat je direct kunt genieten van je vakantie.

Plaats een reactie