belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Mijn vakantiehuisje beveiligen

Een vakantiehuis wordt vaak maar gedurende een beperkte periode per jaar door de eigenaar zelf gebruikt, die daarnaast eventueel kan besluiten om de woning voor de verhuur beschikbaar te stellen. In beide situaties geldt dat een vakantiehuis toch met enige regelmaat niet bewoond wordt. In de periode dat het niet bewoond wordt, kan het een aantrekkelijk doelwit vormen voor inbrekers of personen die op een andere wijze onwelwillend zijn. Het beveiligen ervan kan een preventieve werking hebben, maar kan ook uitkomst bieden op het moment dat er een inbraak plaats zou kunnen vinden.

Beveiligen ramen en deuren
In de eerste plaats is het bij het beveiligen van het vakantiehuis van belang dat de deuren en ramen inbraakwerend worden gemaakt. Dat is eigenlijk de basis om de inbrekers niet de gelegenheid te geven op een zeer eenvoudige manier binnen te komen. Het inbraakwerend maken van ramen en deuren, kan door dievenklauwen en veiligheidssloten te gebruiken. Een vakantiehuis in het buitenland wordt vaak nog extra beveiligd door naast de raam- en deurbeveiliging, te kiezen voor het plaatsen van een hekwerk voor de ramen en eventueel ook tot de toegang van de woning.

Alarmsysteem kiezen
Een vakantiehuis kan op een uitstekende manier worden beveiligd door een alarmsysteem te laten aanleggen. Voor het aanleggen van een alarmsysteem zijn er meerdere mogelijkheden. Door het installeren van een alarmsysteem zal er een signaal afgaan bij een poging tot inbraak of vandalisme en kan de eigenaar gealarmeerd worden door middel van het ontvangen van een sms. Het is ook mogelijk dat het alarmsysteem gekoppeld wordt aan een alarmcentrale, en dat een medewerker van het beveiligingsbedrijf ter plaatse polshoogte zal nemen om de situatie te beoordelen.

Keuze voor wijze van beveiligen
Aan het beveiligen van een vakantiehuis zijn kosten verbonden, maar deze kosten zullen zeker opwegen tegen de ellende waar men mee te maken kan krijgen op het moment dat de woning het doelwit is geworden van inbrekers en alles overhoop is gehaald. Voor het maken van een keuze voor een van de mogelijkheden voor beveiliging, is het raadzaam om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer de beveiliging van vakantiehuizen.

Van afstand in de gaten houden
Van afstand is het ook mogelijk om het eigen vakantiehuis in de gaten te houden door middel van een camera die rechtstreeks is aangesloten op een modem, en waar via internet de beelden van ontvangen kunnen worden. Bij deze vorm van beveiliging kan men niet direct ingrijpen; het is meer een manier om de boel in de gaten te houden.

Plaats een reactie