belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Tips voor stedentrip naar Antwerpen

Wil je de streek van Antwerpen ontdekken en eens heerlijk ontspannen? Dat kun je hier heerlijk doen! In de stad Antwerpen maar ook in de regio hier om heen zijn genoeg mogelijkheden om je vakantie optimaal te maken! Of je nu kiest voor een compleet relaxte vakantie of juist graag veel activiteiten wilt ondernemen: Antwerpen heeft het! De mooie pittoreske dorpen met als middelpunt natuurlijk de prachtige stad Antwerpen. Wie van fietsen, wandelen, winkelen en lekker eten en drinken houdt kan hier zijn hart ophalen,

Over Antwerpen

Antwerpen ligt in België en bevindt zich in het Vlaamse deel hiervan. De totale oppervlakte van de provincie Antwerpen is 8730 km² en het hoogste punt welke je hier kunt vinden is 55 meter. Het middelpunt van de provincie is de stad Antwerpen, gelegen aan de rivier de schelde. Door deze ligging is Antwerpen wereldwijd gekend als havenstad, de haven bevindt zich in het noordwestelijke deel hiervan en is zeker ook het bezoeken waard.

Citytrip Antwerpen

De stad Antwerpen is ideaal voor een citytrip. De stad heeft veel te bieden en is voor iedereen wel aantrekkelijk. Wat betreft bereikbaarheid is deze ideaal gelegen. Het centraal station bevindt zich midden in het centrum, vanaf Breda is de stad op ongeveer een uur rijden te bereiken en de parkeerplaatsen zijn uitstekend bereikbaar. Hou er wel rekening mee dat de ring van Antwerpen vaak erg druk is en dat je van te voren goed kunt kijken naar de mogelijke alternatieve routes wanneer je met de auto komt. In de stad rijden trams, bussen, metro’s en voldoende taxi’s zodat je nooit lang onderweg bent.

Wat is er te doen in Antwerpen?

In Antwerpen kun je heerlijk slenteren, culinaire belevenissen ondergaan, winkelen en natuurlijk zijn hier ook mooie culturele activiteiten te doen. Het aanbod in dit alles is enorm in de stad en je merkt dat het centrum van Antwerpen echt bruist. Ook in de stad aan de rand van het centrum is genoeg te beleven. Ontdek de gezellige pleintjes op ‘t Zuid, proef van allerlei verschillende culturen in Borgerhout en beleef een ontspannen dag in Park Spoor Noord. Antwerpen is echt een bourgondische stad waar veel aandacht wordt besteed aan eten en drinken. Hiernaast staat Antwerpen vooral bekend om de kleding, de diamanten, het bier en de lekkere chocolade welke bijna op iedere straathoek te koop is!

Plaats een reactie