belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Ontdek het prachtige Afrika

Afrika staat bekend om zijn grote droge vlaktes en warme klimaat, maar natuurlijk ook om zijn exotische fauna en prachtige natuur. Een bezoek aan Afrika is dan ook geen raar idee. Er zijn jaarlijks duizenden toeristen die dit wonderbaarlijk stuk land aanschouwen en er zijn dan ook veel bedrijven die zich hierin specialiseren. In onderstaand artikel leest u meer over enkele reizen door Afrika.

Namibiё Delight

Deze 21-daagse reis in Afrika laat u de speciale aspecten zien van het aan de kust gelegen Namibië. Per 4WD, een offroad-auto, kijkt u over de oneindige vlaktes en verbaast u zich over de exotische omgevingen van dit land. U bezoekt onder andere de Kalahari woestijn en van de diepste kloven ter wereld: Fish River Canyon. Ook komt u langs de Wolwedans in NamibRand en de zandduinen van Sossusvlei en Twyfelfontein. Natuurlijk merkt u ook wat voor prachtige dieren Afrika bezit in het plaatsje Etosha, wat ooit het grootste nationale park ter wereld was, maar nog steeds een van de meest bezochte gebieden voor het observeren van de fauna van dit werelddeel. Deze individuele rondreis Namibie laat u het veelzijdige Afrika van een heel ander oogpunt bekijken.

Zuid-Afrika en Namibië

Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan zowel Namibië als Zuid-Afrika, met als uiteindelijke bestemming Windhoek. Tevens rijdend in een 4WD, ziet u de contrasten tussen het groene zuiden en het droge en woeste Namibië. Uw trip begint in Kaapstad, de hoofdstad van Zuid-Afrika. Vervolgens brengt u een bezoek aan de wijngebieden bij Stellenbosch en komt u voorbij het Cedergebergte en Springbok. Ook hier komt u langs de Fish River Canyon, de Sossusvlei en de Twyfelfontein. Uiteindelijk ontspant u vlakbij Windhoek met een aantal prachtige herinneringen in uw achterhoofd.

Namibië en Botswana

Ten slotte heeft u de mogelijkheid om Namibië te combineren met Botswana. De reis duurt ongeveer 22 dagen, waarin u een bezoekje brengt aan het reservaat Wolwedans en de duinen van Sossusvlei en Deadvlei. U neemt zelfs een kijkje bij de rotstekeningen en orgelpijpen in Twyfelfontein. Daarna vliegt u over naar Maun, waar uw eigen safari begint bij de Okavango Delta. Hier ervaart u het oogverblindende waterlandschap en exotische wildlife. Vervolgens belandt u in Chobe National Park en bezoekt u de Victoria Watervallen op de grens met Zambia en Zimbabwe.

Plaats een reactie