belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

5 tips voor een dagje Amsterdam

De hoofdstad van Nederland staat wereldwijd bekend als een stad waar alles mag en alles kan. Deze sfeer in combinatie met het beleid betreffende softdrugs zorgt voor een grote toestroom aan toeristen uit de hele wereld en vooral veel Britten. Amsterdam biedt echter nog veel meer, denk aan de wereldberoemde grachten en grachtenpanden, de musea en de gezellige pleinen. Hieronder zullen wij enkele van deze interessante attracties en bezienswaardigheden beschrijven, naast de complete Amsterdam bezienswaardigheden top 10.

1. Het Rijksmuseum
Met zo’n 200 zalen en meer dan 1 miljoen voorwerpen uit de 17e eeuw is het Rijksmuseum het grootste en bekendste museum van Nederland. Ook het meesterwerk van Rembrandt ‘de Nachtwacht’ is hier te vinden.

2. Het Koninklijk Paleis op de Dam
In dit paleis ontvangt het koningshuis bezoeken van staatshoofden en andere mensen met een belangrijke positie. Het grootste deel van het jaar is het Koninklijk Paleis gewoon open voor het publiek en met enige regelmaat vinden er interessante tentoonstellingen plaats.

3. Het Leidseplein
Dit is een levendig plein in het hart van Amsterdam. Het is zeker aan te raden om hier even te ontspannen wanneer u Amsterdam bezoekt, het is namelijk voorzien van veel restaurantjes, terrassen en theaters.

4. Het Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis is een huis met een droevig verleden, hier is Anne Frank ondergedoken tijdens de bezetting van Nederland en in dit huis schreef ze het bekende dagboek. Het Huis is na de oorlog gered door de Anne Frank Stichting en sinds de zestiger jaren kun je deze plek bezichtigen en de geschiedenis laten herleven.

5. Het Rembrandthuis
In dit huis (inmiddels een museum) heeft de kunstenaar Rembrandt 19 jaar lang gewoond. In 1639 verhuisde hij na dit huis, in dat zelfde jaar begon hij met zijn wereldberoemde schilderij ‘de Nachtwacht’.

Dit zijn maar enkele van de bekendste bezienswaardigheden in Amsterdam, de stad beschikt natuurlijk over nog meer interessante attracties zoals de Amsterdamse Wallen, het Vondelpark en de Amsterdam Dungeon.

Plaats een reactie