belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

3 Tips voor het kopen van een vakantiehuis

Het kopen van een vakantiehuis gaat vaak niet over één nacht ijs. Het is een van de grootste aankopen in een mensenleven en het is een prachtige investering. Maar een vakantiehuis is beleving en het buitenleven speelt daarin een groot onderdeel. Elke dag een wandeling, of gewoon heerlijk ‘chillen’ in de buitenlucht met een kampvuur en een lekkere barbecue. Hierbij is een weerbestendige loungeset een mooie toevoeging en kan tevens blijven staan wanneer het weer plots omslaat.

De belangrijkste adviezen bij de aankoop van een vakantiewoning

tip 1: Kunt u het zich veroorloven?
Dit is niet om u af te schrikken als u nadenkt over het aankopen van een vakantiewoning, maar veel mensen zijn in financiële problemen gekomen na de aanschaf van een vakantiewoning. Houd rekening mee dat de kosten nu houdbaar zijn, maar ook over 10/20 jaar.

tip 2: Het type vakantiehuis…
Naast locatie is het type vakantiewoning ook van belang voor de aanschaf van een vakantiehuis. Koop je een kavel en heb je de mogelijkheid om het zelf te bouwen… Vrijwel alles is mogelijk voor de aankoop van een vakantiehuis, maar niet achteraf. Dus beslis goed welk type u wil voor een langere duur.

tip 3: Hoe zit het belastingtechnisch ook alweer?
Dit is ook een punt wat veel mensen onderschatten wanneer ze besluiten een tweede huis in binnen-of buitenland kopen. In Nederland heeft u als voordeel dat u met veel regels en voorschriften al op de hoogte bent, of dat u iemand kent die deze regels kent. In het buitenland is het wel een groter risico, laat u dus goed adviseren.

Plaats een reactie