belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Vakantie bij Nederlanders in België

België is een van de meest charmante vakantiebestemmingen voor ons Nederlanders. Hier vind je schilderachtige dorpen, prachtige natuur en natuurlijk de Ardennen en de Belgische kust! Wil je het echte België ervaren, maar vind je het ook prettig dat je gewoon in het Nederlands kunt communiceren? Dan hebben we in deze blog een aantal heel gezellige Belgische adresjes met Nederlandse (en Belgische) eigenaren voor jou verzameld. Heerlijk laagdrempelig, comfortabel en toch echt het België-gevoel! In deze blog ontdek je een breed aanbod aan accommodaties van de Vlaamse steden tot Wallonië en van de Ardennen tot de Belgische kust.

Logeren bij de leukste accommodaties van Nederlands sprekende eigenaren in België

Logeren bij Nederlanders in België: de gezelligste huisjes, boerderijen en B&B’s Wat maakt het zo speciaal om bij Nederlanders te logeren tijdens je verblijf in België? Zodra jij aankomt bij jouw verblijf in een van de pittoreske Belgische dorpjes voel je je meteen thuis. En dat komt vooral ook door de Nederlandse eigenaren. Dit is ideaal, want zo kun je eenvoudig in het Nederlands tips delen over de leukste lokale eetgelegenheden of die verstopte plekjes die alleen de locals kennen. Je krijgt tijdens jouw vakantie dus echt de beste tips van mensen die hier al lang wonen en de geheimen kennen. Zo beleef je het authentieke België met een comfortabel Nederlands tintje. Geen taalbarrières, alleen maar genieten van de echte Belgische sfeer en cultuur.


1. Lavau Vacances: oase van rust in de Anjou

Gelegen in de beroemde wijnstreek Anjou, tussen Angers en Saumur en nabij het dorpje Fontaine-Guérin, vindt u Lavau Vacances, een idyllische bestemming die rust en landelijkheid combineert met centrale ligging. Lavau is de ideale uitvalsbasis om de charmante stadjes, statige kastelen en tuinen van de regio te verkennen, evenals de vele fiets- en wandelroutes. En natuurlijk mag u de heerlijke wijnen en lokale gerechten van Anjou niet missen! Lavau biedt 5 sfeervol en comfortabel ingerichte gîtes, waarvan 2 voor 4 personen en 3 voor 2 personen. Elke gîte heeft zijn unieke charme en biedt prachtige uitzichten op het afwisselende landschap, waaronder boerenakkers, boompartijen en de eigen fruitboomgaard.


2. Domaine Pouzoult: beleef de stilte op het Franse platteland

Domaine Pouzoult, gelegen in het hart van Le Berry, Frankrijk, is een idyllische ontsnapping voor volwassenen. Hier vind je twee luxe viersterren gîtes omgeven door een uitgestrekte tuin met vuurplaats, jeu-de-boulesbaan en een terras met loungeset. Geniet van de rust en natuurlijke pracht van het Franse platteland, ideaal voor ontspannende activiteiten zoals wandelen, fietsen en het ontdekken van pittoreske dorpjes. Gasten kunnen kiezen voor gemak met de table d’hôtes en ontbijtservice. Ervaar de lokale cultuur met een wijnexcursie in Châteaumeillant of proef de traditionele Liqueurs du Berry. Sluit je dag af met een boek in de tuin of op het terras, genietend van de natuur en spectaculaire sterrenhemel. Domaine Pouzoult belooft een serene en memorabele vakantie in het Franse platteland.

Plaats een reactie