Vakantie bij Nederlanders in Duitsland

Duitsland is en blijft een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor ons Nederlanders. En dat is niet vreemd. Je vindt hier tal van prachtige kastelen, toffe steden, meer dan 100 natuurparken en bijzondere (culinaire) tradities. Wij nemen je mee naar de gezelligste plekjes in Duitsland, stuk voor stuk gerund door Nederlanders die hun hart hebben verloren aan ons buurland Duitsland. Verwacht gezellige Gasthäuser waar je je direct thuis voelt en schitterende Ferienwohnungen met prachtige uitzichten. We hebben voor jou een uitgebreide selectie samengesteld van prachtige verblijven in regio’s zoals de Moezel, in de Eifel, het Zwarte Woud en Beieren.

Logeren bij Nederlanders in Duitsland: waar moet ik zijn?

Waarom kiezen voor een verblijf bij Nederlanders als je naar Duitsland trekt? Stel je voor: je komt aan in een pittoresk Duits dorp en je verblijf voelt meteen als een thuis weg van huis, mede dankzij de Nederlandse gastheer of -vrouw. Ideaal, want je kunt meteen in het Nederlands sparren over de must-see bezienswaardigheden of die onontdekte wandelroutes die alleen de lokale inwoners kennen. En dan die waardevolle tips, direct van iemand die zowel de Duitse gründlichkeit als de Nederlandse gezelligheid waardeert. Zo geniet je van een echte Duitse ervaring met een comfortabel Nederlands tintje.

1. Camping Bockenauerschweiz: fraaie natuurcamping

Camping Bockenauerschweiz, gelegen aan de rand van het Soonwald en omringd door natuurgebied, biedt een idyllische natuurcamping ervaring. De camping, uitgestrekt over ongeveer 15.000 vierkante meter langs de Nussbach bron, is een oase voor rustzoekers. Het biedt toegang tot uitgebreide wandel- en fietspaden door bossen en weilanden. Faciliteiten omvatten een modern sanitair gebouw, een avontuurlijke speeltuin, een winkeltje met broodjesservice, en twee visvijvers. Het restaurant Zum Budche serveert Duitse en Nederlandse maaltijden, speciaalbieren en Naheland wijnen. De camping is ook een ideale uitvalsbasis om nabijgelegen steden zoals Trier, Bad Kreuznach en Frankfurt te verkennen.


2. Ferienwohnungen “Rensjo”: middenin natuurpark Habichtswald

Jeroen en Karin Rensen verwelkomen sinds 2011 gasten in hun vakantiewoningen, Ferienwohnungen “Rensjo”, in Naumburg, een stad die zich bevindt in het hart van Duitsland. Omringd door het natuurpark Habichtswald, bekend van de sprookjes van de gebroeders Grimm en nabij de Edersee, biedt Naumburg een groene en rustige omgeving, ideaal voor ontspanning in elk seizoen. Ferienwohnungen “Rensjo”, vernoemd naar de combinatie van de namen van hun kinderen, viert in 2023 haar 10-jarig bestaan. Het complex omvat vier charmante vakantiewoningen – “Pflaume, Kirsch, Apfel en Birne” – en een gastenverblijf genaamd „Himbeer“. Elke woning is volledig ingericht met een gezellige, niet-rokers sfeer, waarbij netheid hoog in het vaandel staat om gasten een ’thuisgevoel’ te bieden.


3. Appartement Warstein in Küstelberg

Appartement Warnstein, gelegen in het schilderachtige Küstelberg, biedt een gezellige uitvalsbasis slechts 10 minuten van de populaire wintersportbestemming Winterberg. Dit paradijs voor wandelaars ligt vlak bij talrijke wandelroutes die starten vanaf het dorpsplein. Het appartement bevindt zich op de begane grond van een kleinschalig complex met 7 appartementen. Gelegen aan een rustige straat, grenst het direct aan het bos. Geniet vanuit de woonkamer of op het balkon van het uitzicht op de gemeenschappelijke tuin en het bos. Op loopafstand vind je de lokale bakker, Café Astenblick. Het Sauerland biedt voor elk wat wils: van sportieve activiteiten tot ontspanning en romantiek. Ongeacht het weer, er zijn altijd leuke activiteiten te vinden.


4. Gasthof Zum Burghof in het fraaie Sauerland

Gasthof Zum Burghof, gelegen in Marsberg, Padberg, is een gezellig familiehotel op slechts 47 km van Marienplatz Paderborn. Dichtbij de route van de 5 meren (Biggesee, Sorpesee, Möhnesee, Diemelsee en Hennesee), biedt de accommodatie een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Het gasthof biedt een gemeenschappelijke lounge, gratis privéparkeergelegenheid, een terras en een restaurant. Op 1 km afstand vind je het station van Bredelar, het Westfälische Kammerspiele theater en PaderHalle. Handig voor wintersporters, er is een droge ruimte voor ski- en motorkleding. Geniet van een gratis ontbijtbuffet en de nabijheid van populaire plaatsen als Winterberg en Willingen, slechts 15 minuten rijden. Met een locatie op 320 km van Utrecht en 200 km van Enschede, is het een toegankelijke bestemming. Henk en Agnes Nijland, de Nederlandse eigenaren, heten u welkom in dit rookvrije gasthof, waar Nederlands, Duits en Engels gesproken wordt.


5. Ferienhaus Löwenherz in Bad Bentheim

Ferienhaus Löwenherz in Bad Bentheim, Duitsland, is een ideale verblijfplaats voor zowel korte als langere vakanties. Dit vakantiehuis is een betaalbaar en comfortabel alternatief voor een hotel en ligt centraal, perfect voor individuele reizigers, stellen, families of grotere groepen. Het is ook een populaire stop voor reizigers tussen Nederland en Duitsland. Het huis bestaat uit twee afzonderlijke eenheden die samen of onafhankelijk van elkaar geboekt kunnen worden. Deze liggen op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Bad Bentheim, met tal van restaurants, winkels en een prachtig kasteelpark. Ook voor zakenreizigers is de locatie ideaal dankzij de nabijheid van de snelwegen A30 en A31.


6. Gasthof Westfeld: Actief genieten in Sauerland

Op slechts drie uur rijden van Utrecht ligt het prachtige Sauerland, perfect voor een korte vakantie of weekendje weg. Het Gasthof in Westfeld, tussen Winterberg en Schmallenberg, is dé plek om de schoonheid van dit gebied te ontdekken. Het Sauerland biedt een afwisselend landschap, met prachtige natuur, pittoreske dorpjes, levendige stadjes en een boeiende historie. Elk seizoen heeft iets unieks te bieden. In Gasthof Westfeld, een sfeervol vakwerkhuis, ervaar je de natuur, cultuur, ruimte en rust van Sauerland op een bijzondere manier. Hier staat gastvrijheid en een ontspannen sfeer centraal, waarbij iedere gast uniek is en elke dag anders. Als Nederlands sprekende uitbaters zorgen we ervoor dat je je altijd welkom voelt. Een verblijf van drie dagen is ideaal om de rust van Sauerland echt te ervaren. Van de eerste dag vol verwondering over de ruimte en rust, tot een dag van genieten van natuur en weidsheid, gevolgd door een actieve dag. Zo voelt een weekendje weg als een complete vakantie!


7. Vakantiehuis Sauerland met sauna, hond welkom

Dit luxe 4 persoons vakantiehuis met sauna en panoramisch uitzicht staat midden op de Dörnberg aan een bosrand, vlakbij het plaatsje Bestwig. Achter het huis beginnen enkele wandelroutes. Ideaal dus om de hond mee te nemen op vakantie! Voor de wintersportliefhebbers: Piste Fortfun ligt op nog geen 3 km afstand en de populaire wintersportplaatsen Winterberg en Willingen op ongeveer 25 km afstand. Wifi beschikbaar in het huis (glasvezelverbinding) Het vakantiehuis heeft een tuin van ruim 1000 m2 en 3 grote terrassen. Het terras op de bovenverdieping kunt u via de woonkamer bereiken. Een groot deel van de tuin, inclusief alle terrassen, is omheind, zodat honden vrij kunnen lopen. Het huis heeft een woonoppervlakte van ruim 125m2 en is voorzien van alle gemakken. Het huis heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers, waarvan 1 badkamer met ligbad. Het huis is zeer rustig gelegen en staat niet op een vakantiepark.


7. Camping Carpe Diem in het Zwarte Woud

Ontdek de charme van Camping Carpe Diem en het unieke Schäferwagen-“Hotel” in Wildberg, in het prachtige Zwarte Woud. Dit idyllische toevluchtsoord, waar de Nagold rivier stroomt en de koekoek roept, biedt een verzorgde camping en een sfeervol Schäferwagen-“Hotel” voor een authentieke familievakantie. Met faciliteiten zoals een zwembad en speeltuin, en op slechts een steenworp afstand van de historische stadjes Calw en Nagold, belooft Camping Carpe Diem een onvergetelijke ervaring. Perfect gelegen voor een tussenstop richting het zuiden, vind je ons slechts 20 minuten rijden van de A81. Wildberg, een erkend luchtkuuroord aan de Schwarzwald-Bäderstraße, ligt in het hart van het natuurpark “Schwarzwald Mitte/Nord”, en nodigt uit tot ontspanning, wandelen en fietsen in de adembenemende natuur.

Plaats een reactie