Vakantie bij Nederlanders in Spanje: de leukste adresjes

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor ons Nederlanders. Hier heb je prachtige culturele steden, een fraai binnenland en natuurlijk de Balearen en Canarische Eilanden! Wil je het echte Spanje beleven, maar vind je het ook fijn dat je gewoon in het Nederlands kunt communiceren? Dan hebben we in deze blog een aantal heel toffe Spaanse adresjes met Nederlandse (en Belgische) eigenaren voor jou verzameld. Lekker laagdrempelig, comfortabel en toch echt het Spanje-gevoel! In deze blog vind je een ruim aanbod accommodaties van de Costa’s tot Catalonië en van Andalusië tot de Spaanse eilanden.

Logeren bij Nederlanders in Spanje: de leukste casa’s, finca’s en B&B’s

Wat maakt het zo bijzonder om bij Nederlanders te logeren tijdens je verblijf in Spanje? Zodra jij aankomt bij jouw verblijf in een van de fraaie Spaanse dorpjes voel je je direct thuis. En dat komt grotendeels ook door de Nederlandse eigenaren. Dit is ideaal, want zo kun je gemakkelijk in het Nederlands tips uitwisselen over de fijnste lokale restaurantjes of die verborgen strandjes die alleen de ingewijden kennen. Je krijgt tijdens jouw vakantie dus echt de beste tips van mensen die hier al jarenlang wonen en alle hotspots kennen. Zo ervaar je het authentieke Spanje met een comfortabel Nederlands tintje. Geen taalbarrières, alleen maar genieten van de echte Spaanse sfeer en cultuur.

1. B&B Lasnavillasmm: rust en stilte in Montefrio

Ontdek B&B Lasnavillasmm in het pittoreske Montefrio, een van ’s werelds mooiste dorpen volgens National Geographic. Gelegen tussen Granada en Cordoba, biedt deze plek een unieke combinatie van rust, natuur en cultuur. Met vijf kamers, elk met een eigen badkamer, is er plaats voor 14 gasten. Geniet van een ontbijt op het terras, met glutenvrije opties op aanvraag. Voor wandelaars en fietsers is Lasnavillasmm een droom: ontdek de omgeving met diverse routes rechtstreeks vanaf de B&B. Fietsen zijn ter plekke te huur. Avondeten is dagelijks beschikbaar, behalve op vrijdag. Als bonus ligt deze B&B perfect voor een bezoek aan Granada en het Alhambra. Vergeet niet vooraf te reserveren! Mady Roosen en Marc Van Goethem staan ook klaar voor de verhuur en het onderhoud van vakantiehuizen in de omgeving. Ervaar het authentieke Andalusië vanuit Lasnavillasmm.


2. La Vista Brava: prachtige plek aan de Costa Brava

B&B La Vista Brava, gelegen aan de Costa Brava in Castell-Platja d’Aro en beheerd door Nederlanders, biedt een rustgevende ervaring in een natuurlijke omgeving. Met vier luxe gastenkamers, elk voorzien van een ensuite badkamer, en een ruim terras met loungeplekken, belooft het een ontspannen verblijf. Gasten kunnen genieten van een verfrissend zwembad, een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, een luxe en gevarieerd ontbijt, en een tapas- en drankjesservice gedurende de dag. La Vista Brava is ideaal voor wie de cultuur, wijn en gastronomie van het Catalaanse achterland en de prachtige baaien van de Costa Brava wil ervaren.


3. Mas Montbrió Belvédère: stoere Catalaanse boerderij

Mas Montbrió Belvédère is een prachtig verbouwde Catalaanse boerderij in Cambrils, Costa Dorada, omgevormd tot een luxe Bed & Breakfast. Deze rustige oase, omringd door olijf-, citroen- en sinaasappelbomen, biedt een schitterend uitzicht op de bergen en de zee. Het ligt dicht bij het strand en de bergen, op slechts 10 minuten afstand. Met zes ruime slaapkamers, waaronder een tweekamerappartement, en diverse kindvriendelijke faciliteiten zoals een speelruimte, trampoline en voetbalveld, is het een ideale familiebestemming. De tuin met zwembad biedt prachtige vergezichten, perfect voor ontspanning en het genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.


4. Capanes del Golf: Ruim appartement in Benahavis

Het ruime vakantieappartement in Capanes del Golf, Benahavis aan de Costa del Sol, ligt 10 minuten van Puerto Banus/Marbella. Omgeven door de golfbaan El Higueral, is dit een ideale locatie voor golfers, overwinteraars en gezinnen. Het appartement van 125 m² op de eerste verdieping biedt twee slaapkamers, twee badkamers en een ruime woonkamer met moderne voorzieningen. Een groot terras met uitzicht op de golfbaan en meerdere zwembaden, waaronder een kindvriendelijk zwembad en een binnen spa met fitness, sauna en whirlpool, bieden comfort en luxe.


5. Cal Colina: karaktervol landhuis in Catalonië

Cal Colina, gelegen in de Penedés-streek van Catalonië, is een charmant landhuis omringd door wijngaarden. Het is opgezet door voormalige inwoners van Gent, België, die hun droom van het runnen van een vakantieverblijf hebben nagejaagd. De naam van het landhuis, wat ‘landhuis aan de heuvel’ betekent, is geïnspireerd door de ligging. Gasten kunnen genieten van het milde klimaat, de Spaanse keuken, Catalaanse tradities en prachtige landschappen. Cal Colina belooft een unieke en liefdevolle ervaring in het hart van Catalonië.


6. B&B Sara Sueño: op 30 min. van Málaga

B&B Sara Sueño bevindt zich op slechts 30 min van Málaga. Een heerlijke plek om tot rust te komen en perfecte uitvalbasis voor verschillende dorpen en steden te bezoeken. Antequera, Málaga, Granada, Granada, Nerja, Frigiliana,..B&B Sara Sueño beschikt over 3 gloednieuwe themakamers en 1 studio met priveterras voorzien van alle comfort en smaakvol ingericht. De streek is een waar paradijs voor fietsers en wandelaars. We bieden activiteiten aan zoals fietsverhuur, paardrijden, dolfijnen spotten en massages. Een goede nachtrust en lekker ontbijten staat centraal bij Sara Sueño: een heerlijk uitgebreid en gevarieerd ontbijt vol met dagverse producten. Wakker worden met zonsopgang, genieten van een goed boek op een van de terrasjes met prachtig uitzicht, zwemmen in een oase van rust zijn alvast de perfecte ingredienten voor een geslaagde vakantie.


7. Gran Canet: residencial in de buurt van Valencia

Gran Canet residencial is een luxe accommodatie in Canet d’en Berenguer, Spanje. Slechts 10 minuten lopen van het strand en 25 minuten rijden naar Valencia. Dit 20-verdiepingen tellende gebouw biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, stranden en bergen vanaf de gemeenschappelijke ruimte op de bovenste verdieping. Geniet van het panoramische infinity zwembad, ligbedden en loungesets. De gastrobar serveert lekkere hapjes en drankjes. Op de begane grond vind je een stijlvol inloopzwembad met apart kinderbad, zonneweide en een tuin vol palmbomen en lokale planten. Sportievelingen kunnen terecht op de padelbanen, in de fitnessruimte of de speeltuin. Voor ontspanning is er een spa met sauna, waterstralen en hydromassage.


8. Casa Gran Mirador: villa in hart van de Costa Blanca

Casa Gran Mirador is een ruime villa in Rio Park, Mutxamel, in de buurt van Alicante aan de Costa Blanca. Ideaal voor grote of samengestelde gezinnen, biedt het plaats aan maximaal 14 personen. De villa ligt op slechts 20 minuten rijden van de luchthaven van Alicante en 13 km van de prachtige stranden van El Campello en San Juan de Alicante. De locatie biedt een perfecte balans tussen het rustige dorpsleven en de levendige stadssfeer. Verdeeld over 3 verdiepingen, biedt deze luxe villa alle comfort. De Costa Blanca staat bekend om zijn warme weer, heerlijk Spaans eten en prachtige stranden. Casa Gran Mirador ligt op slechts 12 km van Playa Muchavista in El Campello, een modern resort met een lange promenade, winkels, restaurants en bars. Andere nabijgelegen stranden zijn het gezinsvriendelijke Playa del Carrer la Mar en Playa de San Juan in Alicante,.


9. Casas de Lunas: luxe vakantiewoningen in Torrevieja

Casaas de Lunas is een verhuurder van verschillende fraaie vakantiewoningen in Torrevieja. In totaal hebben zij 3 “Casa’s” en 1 appartement. Dit zijn luxe vakantiewoningen voor een geslaagde vakantie! Deze zonnige bestemming is perfect voor strandliefhebbers met haar gouden stranden zoals Playa del Cura en La Mata. Verfris jezelf in de Middellandse Zee en ontspan op het zachte zand. De promenade is het kloppende hart van Torrevieja, vol met gezellige restaurants, bars en winkeltjes. Proef lokale specialiteiten terwijl je geniet van het zeezicht. Voor de natuurliefhebbers is er het nabijgelegen natuurpark La Mata, een paradijs voor wandelaars met zijn unieke zoutwaterlagune. Ook de beroemde zoutmeren van Torrevieja, Las Salinas, zijn een must-see.


10. Tres Reinas Valencia: luxe appartementen in Valencia

Tres Reinas Appartementen in Valencia is de ideale bestemming voor wie het beste van beide werelden wil: het ontspannen strandleven en de bruisende stadservaring van Valencia. Of je nu wilt zonnebaden op het strand, het historische stadscentrum wilt verkennen, wilt genieten van paella en tapas, cultuur wilt opsnuiven in de opera, wilt feesten in de clubs of relaxen met een cocktail, Tres Reinas biedt het allemaal. De luxe loft-appartementen zijn gelegen in een klassiek gebouw dichtbij het fijne zandstrand en het levendige stadscentrum. Ze bevinden zich in El Cabanyal, een bruisende wijk vol restaurants en lokale charme. Deze voormalige visserswijk staat bekend om zijn kleurrijke en historisch beschermde huizen.


11. Beach Avenue Residence: fijn appartement dichtbij Alicante

Beach Avenue Residence, geopend in 2018, biedt een modern en comfortabel verblijf in Los Arenales del Sol. Het ligt op slechts 15 minuten van Alicante en iets meer dan 10 minuten van Alicante International Airport. Het zandstrand ligt op slechts 5 minuten loopafstand. Dit 4 tot 6 persoons appartement maakt deel uit van een kleinschalig complex met 30 appartementen en beschikt over twee ruime terrassen, één aan de voorzijde bij het zwembad en één aan de achterkant. Dit zorgt ervoor dat gasten altijd kunnen kiezen tussen zon of schaduw. Het appartement is uitgerust met 2 slaapkamers en 2 badkamers, inclusief wastafel, toilet, en (regen)douche. De master bedroom heeft een tweepersoonsbed, directe toegang tot het achterterras, en een en-suite badkamer. De tweede slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden met ook toegang tot het achterterras. De tweede badkamer, gelegen tussen beide slaapkamers, is ook toegankelijk voor gasten die niet in de slaapkamers verblijven.


12. Casas Sitori op 50 meter van het strand (Costa Dorada)

Casas Sitori is jouw ideale vakantiebestemming aan de Spaanse kust, slechts 50 meter van het strand verwijderd. Begin je dag met een ochtendduik, een wandeling langs de kust of geniet gewoon van een ontspannen ontbijt op je eigen zonneterras. De keuze is aan jou. Ontdek het vakantieparadijs met zijn prachtige rustige stranden en charmante kleine baaitjes. Flaneer samen met de locals over de boulevard en proef de lokale specialiteiten: van eenvoudige tapas tot gerechten in culinaire restaurants. Of je nu tot rust wilt komen op een paddle surfboard of juist actief wilt zijn met kitesurfen of fietsen, bij Casas Sitori vind je het allemaal.


13. Chipibeach B&B: hidden gem in the heart of Costa de la Luz

Chipibeach B&B bevindt zich in een ideale wijk van Chipiona, Cádiz, rustig gelegen maar toch dichtbij alles wat je nodig hebt. De haven van Chipiona ligt op slechts 200m afstand, Playa Micaela op 300m, Playa Cruz del Mar op 500m en het stadscentrum op 1,2 km. Gastvrouwen, Diana en Karen, samen met hond Paco zorgen voor een persoonlijke service en letten op elk detail om je een thuisgevoel te geven. Chipibeach B&B heeft 8 lichte en ruime kamers, elk uniek maar met dezelfde hoge standaarden: modern ingericht, met mooie materialen en een eigen badkamer. Comfortabele bedden, hoogwaardig linnen en 100% katoenen handdoeken zorgen dat je hier een heerlijke vakantie hebt.


14. Casa-Vive: luxe villa met privé zwembad in Benissa

Beleef het goede leven bij Casa Vive in Benissa, waar elke ochtend begint met een heerlijk ontbijt op het dakterras, gevolgd door een verfrissende duik in je eigen privézwembad. Casa Vive biedt vier slaapkamers en twee modern vernieuwde badkamers, naast een privézwembad en diverse prachtige terrassen. Er is een buitenkeuken met BBQ voor gezellige avondjes en volop privacy, plus een adembenemend uitzicht op zee. Je kunt parkeren op eigen terrein in de garage. Afgelopen winter is het vakantiehuis volledig gerenoveerd. Beide keukens en badkamers zijn volledig vernieuwd en uitgerust met moderne voorzieningen, inclusief airconditioning voor comfort tijdens warme dagen. De bovenkeuken beschikt over een grote koelkast, vriezer, vaatwasser, kookplaat, wasbak en oven, terwijl de benedenkeuken voorzien is van een wasmachine.


15. Hacienda Riogordo: oase van rust in Andalusië

Geniet van het beste van twee werelden: de Andalusische charme en de Nederlandse gastvrijheid bij Hacienda Riogordo. Onze hacienda is gelegen op een unieke locatie, in de uitlopers van de Montes de Málaga, omringd door de “pueblos blancos” én centraal voor een bezoek aan enkele van de meest betoverende steden van Spanje: Granada, Sevilla, Málaga. Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers zitten óók op de ideale plek. De regio telt meerdere natuurgebieden en talloze bergen. Ook het strand ligt op slechts 30 minuten van de hacienda. Onze hacienda biedt een perfecte mix van rust, cultuur en natuur met een extra vleugje luxe en het ultieme vakantiegevoel. Of je nu zin hebt om er op uit te trekken of een duik in ons royale zwembad, onze hacienda heeft het allemaal. Op loopafstand van de B&B ligt het charmante dorpje Riogordo. Een authentieke Andalusische parel waar je het echte Spaanse leven proeft. Bienvenido!


16. Casa Loré D’or: nabij het witte dorpje Alora

Ontdek Casa Loré D’or, nabij het pittoreske Alora, dé bestemming voor levensgenieters die het Zuid-Spaanse leven willen ervaren. Of je nu als familie, sportliefhebber of voor een rustige vakantie komt, hier vind je alles. Ontspan bij het zwembad, verken olijfgaarden en witte dorpjes, of waag je aan activiteiten zoals de Caminito del Rey en marktjes. Voor actievelingen zijn er eindeloze wandel- en fietsroutes, en mogelijkheden voor avontuurlijke tours. Casa Loré D’or biedt het beste van alle werelden, waar gastvrijheid centraal staat. David, met passie voor motoren, en Wendy, liefhebber van paarden, hebben met hun dochter Bo en huisdieren deze droomplek gecreëerd om gasten te laten genieten van Andalusië en een onvergetelijke vakantie te bezorgen.


17. B&B Casa KaJo: met verwarmd privé zwembad en jacuzzi

Ontdek B&B Casa KaJo, gelegen in de betoverende regio Murcia, een perfecte vakantiebestemming voor wie op zoek is naar zon, rust en nabijheid van alle attracties. Geniet van het verwarmde zwembad met jacuzzi te midden van een prachtig landschap, omringd door cultuur en culinaire hoogstandjes. Gunstig gelegen op slechts 20 minuten rijden van de zandstranden van Lo Pagan en de zoutmeren van San Pedro Del Pinatar, en op korte afstand van de bruisende steden Murcia Stad en Cartagena. Vanaf het terras geniet je van adembenemende berggezichten. Het authentieke Spaanse dorp Sucina ligt op loopafstand. De luchthaven van Murcia Corvera ligt op slechts 30 minuten rijden van de accommodatie, terwijl de luchthaven Alicante binnen een uur te bereiken is. Elke kamer is uitgerust met moderne faciliteiten.


18. Hacienda la Buena Vida: 3 B&B kamers in Algarinejo (Granada)

Hacienda La Buena Vida ligt in in Algarinejo, Granada. Het is een fijne rustige accommodatie in de regio Andalusië. De B&B beschikt over drie kamers met ontbijt en twee appartementen, alle gelegen in een omgeving omgeven door olijfbomen met uitzicht op de bergen. Gasten kunnen genieten van het nabijgelegen dorpje Algarinejo, op tien minuten rijden, met een aantal authentieke restaurants en bars. De locatie is ideaal voor uitstapjes naar steden als Granada, Cordoba, Jaen, en Malaga, en biedt toegang tot pittoreske dorpjes zoals Iznajar, Montefrio, Alcala Real, en Priego de Cordoba. De regio is rijk aan wandelroutes die bezoekers door de prachtige natuur leiden. Faciliteiten bij Hacienda La Buena Vida zijn o.a. een zwembad met bar en activiteiten zoals pingpong, darts, sjoelen, en kruisboogschieten. Er worden ook culturele uitstapjes georganiseerd naar een olijfoliefabriek en imkerij, die inzicht geven in lokale ambachten.


19. Casa Montaña Velez in het heuvellandschap van Velez-Malaga

Ontdek de rustieke charme van cortijo casa rural ‘Montaña’, beheerd door Ana, gelegen tussen Benamocarra en Almáchar, slechts 11 km verwijderd van Velez-Malaga stad. Omgeven door mango-, avocado- en wijngaarden, biedt Casa Montaña tal van mogelijkheden voor wandelaars, zoals de schilderachtige Ruta Vallejo naar Almáchar of Benamocarra. Proef de lokale gastronomie en de beroemde zongedroogde Moscatel-druiven tijdens een bezoek aan het “museo de la pasa”. Vanaf het terras geniet je van adembenemende vergezichten op het Maromagebergte en de Middellandse Zee. Of je nu van sportieve activiteiten houdt of juist op zoek bent naar rust, de omgeving van Casa Montaña biedt voor elk wat wils in betoverende landschappen.


20. B&B Casa El Corasueño: jouw ideale plek in Andalusië

B&B Casa El Corasueño, bij Almogía in het hinterland van Málaga, is de ideale uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken en verkennen! Je kan terecht in vier ruime en volledig vernieuwde gastenkamers. We verwennen je bij de start van de dag met een heerlijk ontbijt, geven met veel plezier tips om je vakantie uit te stippelen en bieden op bepaalde dagen de mogelijkheid om de voetjes bij ons onder tafel te schuiven voor een lekkere gastentafel. Andalusië en zeker de streek boven Málaga heeft voor ieder wat wils. Het is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers, je kan cultuur opsnuiven in de vele dorpjes en steden, natuurgebieden in de bergen verkennen of simpelweg ontspannen aan de kust. Ook gezinnen met kinderen, avonturiers of sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken. B&B Casa El Corasueño is de ideale plek voor zowel een rustige als een actieve vakantie. We bieden onze gasten een rustige plek aan om thuis te komen en te genieten.


21. CasaLasDunas: ruim aanbod huurwoningen Costa Blanca

CasaLasDunas biedt een ruime selectie vakantiehuizen aan de Costa Blanca en Costa Del Sol, bekend om hun witte stranden en 300 zonnige dagen per jaar. Of u nu op zoek bent naar een familievakantie of een luxe verblijf, onze Nederlandstalige service zorgt voor een zorgeloze ervaring. Deze vakantiewoningen zijn ideaal gelegen voor zowel strandliefhebbers als actieve vakantiegangers, met toegang tot culturele bezienswaardigheden, lokale keuken, en tal van leuke activiteiten. Bekijk het aanbod online en profiteer van flexibele aankomstdagen en de mogelijkheid voor korte verblijven.


22. Casa la Riera: B&B aan de Costa Brava

Even weg van de drukte van alledag, om tot jezelf te komen, inspiratie en nieuwe energie op te doen? Dan hebben wij, Marcel en Michelle een mooie locatie aan te bieden. De B&B heeft 3 appartementen met zwembad in de driehoek van Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar. Het is rustig gelegen op een groot grondstuk midden in een heuvelachtige bos. Er zijn geen directe buren zodat er volop genoten kan worden van alle privacy. Vanaf half april is de temperatuur reeds aangenaam, zwemmen in ons zwembad is mogelijk vanaf mei. We bevinden ons op 8 km. afstand van de kust, weg van alle drukte. Maar als je de drukte van Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar wilt ervaren, is het allemaal binnen handbereik. Of u nu wilt ontspannen, wandelen of aan het strand wilt liggen, wij bieden een veelzijdige vakantie-ervaring vol plezier en herinneringen.


23. Can Lluís: gerestaureerde masía in achterland Costa Brava

Ontdek het authentieke Catalonië bij Can Lluís, een prachtig gerestaureerde masía inhet achterland van de Costa Brava. Met vier vakantiewoningen die plaats bieden aan 1 tot 5 personen, biedt deze plek de perfecte mix van rust, ruimte en comfort. Gelegen slechts twee kilometer van het middeleeuwse Cistella, omarmt Can Lluís de natuur op een hoogte van 240 meter, aan de voet van de Pyreneeën, met adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Hier kun je ’s nachts genieten van een heldere sterrenhemel. Can Lluís is zelfvoorzienend, met zonne-energie, een eigen waterbron en regenwateropvang, en maakt gebruik van biologische septictanks voor afwatering. Ondanks deze duurzame levenswijze ontbreekt het niet aan moderne gemakken zoals WIFI. Gasten kunnen zelfs gebruikmaken van de verse kruiden uit de tuin, waaronder rozemarijn, tijm, en lavendel.


24. Casa Mirador: prachtig appartement aan de Costa Blanca

Welkom bij Casa Mirador, ons prachtige appartement gelegen aan de prachtige Costa Blanca. Wij zijn Axel & Wendy en proberen zelf 3x per jaar hier te verblijven maar vinden het jammer als het in de rest van het jaar onbewoond is. Daarom besloten wij onze casa ook te gaan verhuren. Casa Mirador is een ruim en volledig gemeubileerd appartement en is geschikt voor 2 personen. Het is ideaal gelegen en bevindt zich op een omheind appartementencomplex met een gemeenschappelijk zwembad en groene zonneweides met olijfbomen. Het appartement ligt op 10 autominuten van het strand. In de direct omgeving kunt u golven, watersporten en er zijn ook tal van restaurants, bars en winkels waar u kunt genieten van lokale specialiteiten.


25. Calamora Moraira: luxe appartement in centrum van Moraira

Wij bieden ons appartement en penthouse in het centrum van Moraira aan voor verhuur zonder tussenpersonen. Calamora is een nieuw appartementen complex in het centrum van Moraira met een tuin met speeltoestellen voor kinderen en een zwembad. Calamora is schitterend gelegen aan de centrale rotonde (naast de grote parkeerplaats) met de prachtige oude olijfboom. Het is de toegangsweg naar het strand van Moraira (200 meter) en de vele gezellige winkelstraatjes (50 meter), barretjes (50 meter), restaurants (50 meter), de jachthaven (250 meter) en terrassen (50 meter). Onder het complex bevindt zich geen horeca…wel in het centrum, maar geen overlast! De ideale plek voor een vakantiehuis Costa Blanca! U kunt aanvliegen op Valencia (120 km) en Alicante (80 km), dus er is altijd wel een vlucht op uw gewenste dag en tijdstip. Ideaal voor overwinteren, senioren en gezinnen met- en zonder kinderen.


26. Puro Atlántico: kleinschalig resort op La Palma

Het kleinschalige vakantieresort Puro Atlántico is gelegen op La Palma, één van de kleinere Canarische eilanden. De vier bungalows Lavan, Yonit, Yael en Zamar zijn prachtig en rustig gelegen in Las Norias, in het landelijke buitengebied van Los Llanos de Aridane, aan de zonnige westkant van het eiland. Puro Atlantico ligt op een hoogte van 350 meter en heeft daardoor het hele jaar door een mild klimaat. Het resort beschikt over een verwarmd zwembad met massagejets en tegenstroom. Het strand is binnen 10 autominuten te bereiken. La Palma, ook wel ‘La Isla Bonita’ – het mooie eiland – genoemd, betovert met haar vegetatie die uniek is op de Canarische Eilanden, heeft indrukwekkende vulkanen en bergen tot 2.426 m hoogte, fascineert met haar laurierbossen en hun mystieke sfeer en verrast met de Atlantische Oceaan die het hele jaar door uitnodigt tot zwemmen. Marja & Karel kijken ernaar uit om je te begroeten.


27. Casa Dorada: Moderne, vrijstaande en ruime vakantievilla

Het mooie vakantiehuis Casa Dorada bevindt zich op slechts 80 km van Barcelona, aan de costa Dorada. Het is rustig gelegen, met zichten op wijngaarden en het verlicht kasteeltje van het dorpje Vespella de Gaià. Het biedt plaats aan 10 personen. Verschillende mooie zandstranden, oa die van Torredembarra en Altafulla, kunnen bezocht worden op 10 minuten rijden. In de buurt zijn tal van mogelijkheden om uitstappen te maken: Portaventura, Barcelona, Cambrils, Tarragona, Salou, en nog veel meer! De eigenaars van het huis, Belgen Carlo en Ulrike, geven u graag tips en informatie ter plaatse! Casa Dorada heeft een grote privé tuin met verlicht zwembad en is volledig omheind. De ruime living biedt veel lichtinval, heeft grote schuiframen met zonnewering en zicht op het zwembad. Het hoofdhuis heeft verder een volledig uitgeruste keuken, 3 slaapkamers, badkamer en apart toilet. Aansluitend aan het vakantiehuis is er een aparte suitekamer met eigen badkamer. Alles is aanwezig om te genieten van een fijne vakantie!


28. Cal Mestre Casa Rural: Landelijk paradijs vlakbij Barcelona

Cal Mestre Casa Rural is een boutique hotel in een rustig dorpje Les Gunyoles op 45 minuten van Barcelona. Het dorpje ligt op een heuvel met uitzicht op de Montserrat berg en vele wijngaarden. Het is gevestigd in een machtig landhuis uit de 16e eeuw. Wel zijn alle kamers voorzien van moderne gemakken zoals dubbel glas, airconditioning en snelle WiFi. In totaal zijn er vier rijk gedecoreerde, verschillende kamers met oa een grotkamer voorzien van een prive terras en sauna. Daarnaast is er een appartement met woonkamer, keuken, priveterras en voldoende leefruimte voor vier tot vijf personen. Er is een groot zwembad van 12×4,5m, genoeg plek voor de ligbedden en een poolbar. Naast ons hotel kun je gratis parkeren en in de buurt kun je erg fijn wandelen of fietsen. Er zijn zeer veel restaurants in het nabijgelegen Vilafranca del Penedes, Vilanova en Sitges. De regio staat bekend om de vele wijn- en cavahuizen waarvan de meeste proeverijen organiseren.


29. Casa Llibertat: Paradijs achter de Costa Blanca

Casa Llibertat, adults only, aan de Costa Blanca heeft de perfecte setting voor een actieve of juist een relax vakantie. Gelegen op het prachtige Spaanse platteland midden tussen de wijngaarden bieden wij een ontsnapping voor diegenen die willen ontspannen. Er worden twee B&B kamers en twee appartementen aangeboden. Er is een zwembad, jacuzzi en sauna aanwezig op het terrein. Met zijn bergachtige omgeving en rustige sfeer is Casa Llibertat een ideale bestemming voor liefhebbers van het buitenleven. Geniet van een verscheidenheid aan activiteiten, zoals wandelen, fietsen, padel en yoga te midden van het prachtige natuurlijke landschap. Of je nu liever de nabijgelegen stranden verkent of terugkomt van een dagje Valencia of Alicante, Casa Llibertat biedt een oase van rust om weer in contact te komen met de natuur en je lichaam en geest op te laden.

Plaats een reactie