Avontuurlijke natuurvakanties bij Nederlanders in het buitenland

Ben je een liefhebber van actieve vakanties en ongerepte natuur? Ga dan met ons mee op een avontuurlijke reis langs de meest bijzondere plekken in Europa, allemaal gerund door Nederlanders. Van de ruige fjorden in Noorwegen tot de diepe bossen in Zweden en Finland, en van de bergachtige pracht van Oostenrijk en Zwitserland tot de verborgen parels in Tsjechië, Hongarije en Bulgarije. We hebben de meest adembenemende accommodaties verzameld, ideaal voor wandelaars, fietsers, skiërs en natuurliefhebbers. Klaar om Europa’s natuur op z’n best te ervaren?

Actieve & sportieve vakanties in de natuur bij Nederlandse accommodaties

Waarom kiezen voor een actieve natuurvakantie bij Nederlanders in Europa? Stel je voor: je wordt wakker in een knusse lodge in de Zweedse wildernis of een charmant chalet in de Oostenrijkse Alpen, met een Nederlandse gastheer of -vrouw die je passie voor avontuur deelt. Je kunt in je eigen taal praten over de beste hiking trails, fietsroutes of skigebieden. En die insider tips? Goud waard! Of je nu de Noorse fjorden wilt verkennen, door de bossen van Tsjechië wilt fietsen of wilt skiën in Zwitserland, je krijgt het beste van twee werelden: een fantastisch Europees avontuur met een vertrouwd Nederlands gevoel. Geen gedoe met taalbarrières, gewoon direct genieten van jouw actieve vakantie.

1. Ferienhaus Fuenf Sinne in Döbriach

Ferienhaus Fuenf Sinne in Döbriach, Oostenrijk, is een droomproject van Edward en Miriam, bestaande uit vijf appartementen. Elk appartement is geïnspireerd door één van de vijf zintuigen – horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Deze unieke verblijfplaats is gericht op het ervaren van de natuur via deze zintuigen, ideaal voor zowel jong als oud. Gelegen aan de Millstättersee, biedt het diverse mogelijkheden voor natuurbeleving, of je nu van de bergen, het water of de sneeuw houdt. Elk appartement weerspiegelt een specifiek zintuig, wat bijdraagt aan een bijzondere en verrijkende vakantie-ervaring.


2. B&B Statek Dagevos in Noord-Bohemen (Tsjechië)

Kom genieten van de rust, ruimte, gastvrijheid, natuur en cultuur en voel je thuis op onze statek (boerderij) in het kleine dorpje Břežany nad Ohří. Sinds 2021 wonen wij in Tsjechië en zijn we bezig om van onze statek een heerlijke vakantieplek te maken. Břežany nad Ohří ligt op slechts 10 minuten afstand van de snelweg Dresden-Praag en binnen 45 minuten ben je in het centrum Praag. Momenteel hebben wij één ruime 2-persoons gastenkamer gereed, met eigen ingang en zicht op de binnenplaats. De kamer heeft een deluxe kingsize boxspringbed en een gezellig zitje met leeslamp, een moderne badkamer met regendouche, toilet en wastafel. In de pantry staat een minikoelkastje inclusief vriezer, een nespresso apparaat (met cupjes) en een waterkoker. ’S ochtends staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar in onze gezellige ontbijtruimte. Maak tevens gebruik van het overdekte terras met loungebanken en free WiFi. Huisdieren en roken op de kamer zijn niet toegestaan.


3. Mandlwand Lodge in Oostenrijk

MandlWand Lodge, een charmante accommodatie op 1.350 meter hoogte in Oostenrijk, is omgeven door de majestueuze Mandlwand en Höchkönig bergtoppen. Deze historische lodge uit 1790 biedt een unieke mix van rustieke charme en moderne luxe met 9 appartementen, gemaakt van natuurlijke materialen. Ontspan in de wellnessruimte met sauna en hottub, of in de grote tuin en overdekte patio.Ideaal voor wintersportliefhebbers, de lodge ligt slechts 25 meter van de skipistes van Hochkönig, onderdeel van Ski Amadé. Mühlbach am Hochkönig staat bekend om zijn betrouwbare sneeuw van december tot april. Naast skiën biedt de omgeving langlaufen, snowboarden, rodelen en schilderachtige wandelroutes.


4. Sun Dance Ranch in Zweden

Welkom op de Sun Dance Ranch in Zweden, een western ranch die een Amerikaans paradijsje nabootst, perfect voor het hele gezin. Gelegen aan de Klarälven, Zwedens grootste rivier, biedt de ranch een prachtig uitzicht op de bergen en ligt het midden in de natuur. De ranch, inclusief saloon en huisjes, ademt een Zweeds-Amerikaanse sfeer met een ongedwongen en huiselijke ambiance. Gasten kunnen verblijven in traditionele Zweedse houten huisjes (stuga’s) of op de kleinschalige camping. Er zijn diverse picknick- en kampvuurplaatsen en maaltijden worden zowel buiten op open vuur als in de grote tipi bereid. Activiteiten omvatten paardrijden in western stijl, yoga, meditatie, kanoën, vissen, schieten, safari’s, wandelen, fietsen en zwemmen. Speciale themaweken zoals coachweken, yoga & paardrijweek, en vrouwenretraites worden het hele jaar door aangeboden.


5. Vakantiehuis JÍVKA aan voet Reuzengebergte in Tsjechië

Vakantiehuis Jívka is schitterend gelegen en biedt veel privacy. 1700m2 terrein. De tuin is bij huis omheind en heeft een overdekt terras. In de omgeving zijn bos, heuvels, bergen, meertje, beekje bij huis; pittoreske dorpjes en steden. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. We verhuren ons huis al sinds 2001, met veel tevreden gasten. Als u onze gast bent is het héle huis voor u alleen.
Wat u aantreft in huis: 3 slaapkamers met 8 grote bedden en 3 kinderledikantjes, 2 toiletten, badkamer met wasmachine, ruime living met SAT-TV (NL-zenders) en gezellige haard, goed uitgeruste keuken, diverse verwarmingen, rookmelders en blusapparatuur. Parkeren bij huis. Het is een kind- en hondvriendelijk huis. Uw Hond gaat gratis mee. Voor de kleine kinderen zijn er 2 kinderstoelen, 3 kinderbedjes, 2 traphekjes, speelgoed. speelweide, speelhuisje, zandbak, glijbaantje.


6. Änglastugan: heerlijk Zweeds huisje in Höör

Peter en Lianne heten u welkom in hun typisch Zweedse vakantiehuis, Änglastugan, gelegen op hun terrein in Zweden. Beschikbaar het hele jaar door, is dit charmante huis ideaal voor 4 tot 5 personen. Bij binnenkomst vindt u een ruime gang die leidt naar een badkamer met douche, toilet en wasmachine. Vervolgens komt u in een lichte, volledig uitgeruste keuken met eettafel en stoelen. Aansluitend bevindt zich de gezellige woonkamer met comfortabele zitgelegenheid, een houtkachel voor warme gezelligheid op koudere dagen, televisie en een DVD-speler. Op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers, elk met twee bedden. Een vijfde slaapplaats kan worden gecreëerd met een extra matras. Dekbedden en kussens zijn voorzien, en op verzoek zijn een kinderstoel en/of kinderbed beschikbaar.


7. Koppang Camping: gezellige familiecamping in Noorwegen

Koppang Camping, gelegen in de uitgestrekte provincie Hedmark in Zuidoost-Noorwegen, is een sfeervolle familiecamping perfect voor tenten, caravans en campers. Met 20 verschillende hutten biedt de camping een divers aanbod aan verblijfsmogelijkheden iedereen. De camping bevindt zich aan weg 30, dichtbij de grotere rijksweg 3, en vormt een ideale uitvalsbasis om de omliggende nationale parken Rondane, Femundsmarka, Gutulia en Forollhogna te verkennen. Gelegen aan de oevers van de Glomma, Noorwegens langste rivier, biedt Koppang Camping volop kansen voor waterrecreatie zoals kanoën, vissen en zwemmen. Koppang Camping is van alle gemakken voorzien, inclusief schoon sanitair en een serviceplaats voor campers, waardoor je verblijf comfortabel en zorgeloos is.


8. Camp Route 45: in de prachtige Zweede natuur

Camp Route 45 ligt in de adembenemende Zweedse natuur tussen Östersund en Strömsund. Op slechts 500 meter van de E45 in Hammerdal, verwelkomt de familie Van Pelt je in hun kleine, gezellige familiecamping. De camping biedt diverse kampeerplaatsen, zowel met als zonder elektriciteit. Sommige plaatsen liggen direct naast een mooie rivier, andere dichter bij het servicegebouw. Dit gebouw is voorzien van alle nodige faciliteiten zoals toiletten, douches, een keuken, wasruimte, en afwasbakken. Voor wie iets meer comfort zoekt, zijn er de ‘stugor’, gezellige huisjes geschikt voor maximaal 4 personen. Ze zijn uitgerust met een elektrische kookplaat, koelkast en benodigdheden om een kleine maaltijd te bereiden. Water is beschikbaar in het servicegebouw, waar ook een extra keuken te gebruiken is. De comforthutten, geschikt voor 2 tot 5 personen, bieden een eigen keuken en badkamer, ideaal voor een langer verblijf.


9. Chalet Ursa Minor: sfeervol chalet in Wallis, Zwitserland

Chalet Ursa Minor is een charmant 6-persoons chalet en ligt op ongeveer 1400 meter hoogte in de rustige omgeving van Mayens de la Zour, Les Hauts de Saviése (Wallis). Gebouwd in 2005, biedt het chalet een adembenemend uitzicht, met in de verte een gletsjer. Dit luxe chalet combineert comfort met de authentieke schoonheid van het berglandschap, ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het beschikt over 3 slaapkamers, 2 badkamers en is van alle gemakken voorzien, beschikbaar het hele jaar door voor familie, vrienden en andere gasten. De ligging biedt een unieke kans om de natuur te verkennen, van alpenweiden tot wijngaarden. Het chalet, hoog in de bergen en aan de rand van het bos, is een toevluchtsoord voor rust en ontspanning, waar wilde dieren zoals vossen en gemzen gespot kunnen worden. De zuidelijke oriëntatie zorgt voor veel zonlicht en het chalet biedt een idyllisch uitzicht op de Walliser Alpen en de Val d’Herens.


10. Chalet Gailblick: gezellige chalet in Karinthië

Chalet Gailblick, gelegen in het sfeervolle Kötschach-Mauthen in Karinthië, Oostenrijk, biedt een prachtig uitzicht op de Karnische Alpen en de Dolomieten vanaf zijn ligging in het ongerepte Gailtal. Op slechts 14 kilometer van de Italiaanse grens, combineert dit chalet de schoonheid van Oostenrijk met de nabijheid van Italië. Gebouwd in 2007 als onderdeel van een kleinschalig project, behoort Chalet Gailblick tot een verzameling van 20 woningen, waarvan de meeste Nederlandse eigenaren hebben. Het chalet ligt op vijf minuten lopen van het dorpscentrum, waar gezellige terrasjes, supermarkten, lokale horeca en een subtropisch zwembad met sauna te vinden zijn. Gasten van Chalet Gailblick kunnen profiteren van de KoeMau kortingskaart, een initiatief van de Vereniging van Eigenaren. Deze kaart biedt het hele jaar door diverse aanbiedingen en kortingen in de regio.


11. Mycklaflons Camping in Småland, Zweden

Mycklaflons camping ligt in het zuiden van Zweden, in de Smålandse hooglanden. Een gebied bekend van Pippi Langkous en de Scandinavische goudkoorts. Dit landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels, bezaaid met zwerfkeien, uitgestrekte bossen, en betoverende meren en rivieren. Met zachte, aangenaam warme zomers, is het de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. De camping ligt aan het strand van het grote Mycklaflon-meer en is geliefd vanwege zijn rustgevende omgeving, weg van de dagelijkse hectiek. Het is een perfecte plek voor liefhebbers van het buitenleven. Met 40 plekken voor tenten, campers of caravans, 25 elektriciteitsaansluitingen, 2 volledig ingerichte safaritenten, een ingerichte Belltent, en 4 gezellige campinghuisjes is er voor ieder wat wils!


12. EMventure: hét startpunt voor de Smålandse hooglanden

EMventure ligt in de prachtige Smålandse hooglanden van Zweden. Ze hebben meer dan 40 jaar ervaring in buitenactiviteiten. Bij EMventure kiezen ze voor een kleinschalige aanpak met veel persoonlijke aandacht voor gasten en een sterke focus op duurzaamheid. Verblijf in de afgelegen uitvalsbasis Kröken in Emhult, 25 km ten oosten van Vetlanda, in een sfeervol rood vakantiehuisje. Het hoofdgebouw dateert uit de vroege 19de eeuw, met ruime en moderne gastenverblijven en een Finse sauna in de tuin voor de ultieme ontspanning na een dag in de natuur. Voor een echte “back to basics” ervaring bieden ze vakantiehuizen in Kvarnamo, midden in de bossen zonder elektriciteit en stromend water. Iets meer comfort? Dan kies je voor Åkershult.


13. Haus Holunder Weissbriach in Karinthië (Oostenrijk)

Haus Holunder ligt in het pittoreske Gitschtal, Karinthië. Een perfecte plek voor een ongedwongen vakantie vlakbij de familievriendelijke skipiste van Weissbriach. Dichtbij vind je ook de Weissensee, Presseggersee, een outdoor park en het skigebied Nassfeld. Een fijne plek voor een sportieve vakantie of pure ontspanning. Marianne en Frans heten je van harte welkom in Haus Holunder. Geniet van een uitgebreid ontbijt op aanvraag, geserveerd in je appartement, je kamer of buiten op het terras, compleet met de geur van versgebakken brood en verse koffie. De accommodatie biedt alle gemakken: een vrijstaande woning met een mooie tuin en verschillende zitjes, ruime appartementen met volledig ingerichte keukens en een gezellige tweepersoonskamer met uitzicht op de skipiste.


14. Les Anemones: duplex appartement in Zwitserland!

Super gezellig duplex app (ruim maar verhuur max 5 personen) gelegen in het pittoreske dorpje Les Mosses, Zuid gericht met een adembenemend uitzicht op de Rhônevallei en de Dent du Midi. Het app biedt rust, zon luxe en alle comfort. Het skigebied en winkels liggen op loopafstand (100m). Les Mosses is gelegen in het parc naturel régional gruyère pays-d’enhaut met ontelbare en prachtige wandel- fiets- en mountainbikeroutes, thermaalbaden, rafting, …. Uitstappen mogelijk naar meer van Genève (Montreux 30 min), Lausanne, Gstaad (20 min) , Chateau d’oex (15 min), Diablerets glacier 3000 (15 min) etc… Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Alles aanwezig voor een actieve of rustige vakantie.


15. Zweedse vakantiehuis in de natuur in Letafors

Ontdek het knusse vakantiehuis in Letafors, Zweden, perfect voor 4 gasten. Op een steenworp afstand van het glinsterende Lettenmeer, biedt dit huis van 80m² met een gezellige woonkamer, houtkachel, en een xl loungebank alles voor een relaxte uitvalsbasis midden in de natuur. Je hebt een goed uitgeruste keuken, twee slaapkamers, en een sauna om na een dag vol avontuur lekker te ontspannen. Of je nu zin hebt in zwemmen, vissen, of kanovaren, alles is binnen loopafstand. En wie weet, spot je het Noorderlicht wel tussen september en maart! Fietsen, mountainbiken of elanden spotten kan direct vanuit je achtertuin. Voor de sneeuwliefhebbers: het topgezinsskigebied Branäs en de langlaufparadijs Långberget zijn vlakbij, net als ijsvissen en huskytochten.


16. Vakantiehuis Statek Morssink op prachtige locatie in Tsjechië

Het vakantiehuis ligt in het noorden en is geschikt voor 2 t/m 10 personen. Het ligt in het Tsjechische Paradijs. Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers, grote woonkeuken en grote woonkamer. WIFI is aanwezig, tv met Nederlandse zenders. Buiten een houten terras met gras er voor en een grote bloemen zit tuin achter. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, per week te boeken. Alle kosten zijn te vinden op onze website. Er is overal om ons heen natuur, bergen, bos, rivieren. Heel veel cultuur zoals kastelen, ruïnes en musea. Op korte afstand 3 buitenzwembaden, 1 binnenzwembad. Verschillende dierentuinen in de omgeving. Praag op plusminus een uurtje rijden, het Reuzengebergte op 15 minuten. Er is zoveel te doen dat u aan 1 week niet genoeg heeft. Voor meer informatie bekijk de website!


17. Pension zu Hause in het fraaie Uttendorf (Oostenrijk)

Pension zu Hause ligt in het hart van Uttendorf en wordt omringd door de adembenemende natuur van de Ferienregion National Park Hohe Tauern. Centraal tussen bekende skioorden zoals Zell am See, Kaprun en Kitzbühel, is dit de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van circa 700 km aan pistes en talrijke zomeractiviteiten. Het pension bevindt zich op loopafstand van het dorp met toegang tot voorzieningen zoals supermarkten, bakkerijen en een sfeervolle Badesee, waar zowel in de zomer als in de winter activiteiten plaatsvinden. Voor wie rust zoekt of juist avontuur, van gletsjerbezoeken tot cultuur snuiven in het Keltendorf, Pension zu Hause staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Met een hartelijke ontvangst door Jeroen Zwetsloot en Annemijn ter Wee, plus een schat aan informatie over de regio, is Pension zu Hause uw thuis ver van huis.


18. Natuurcamping Oázis Tanya in Hongarije

Temidden van de ruige Hongaarse puszta ligt natuurcamping Oázis Tanya, een vriendelijke en kleinschalige natuurcamping. Hier geniet je van lange zonnige dagen en stille nachten, perfect om te ontspannen en het goede leven te ervaren. Kies een ruime plek voor je tent, caravan of camper, of verblijf in een van de volledig ingerichte accommodaties. Luieren, zwemmen in het zwembad, wandelen, sterren kijken, alles kan. De camping biedt circa twintig ruime kampeerplaatsen op een licht glooiend terrein met veel bomen, waar je bij aankomst zelf een mooie plek kunt kiezen. Auto’s worden bij de ingang geparkeerd voor rust op het terrein. Alle plaatsen hebben 220V/6 Amp. stroom en gratis wifi. Voor wie meer comfort wil, is er ook een familietent en een appartement te huur.


19. Camping Vidlák: ruime groene camping in Opatov (Tsjechië)

Camping Vidlák is gelegen in de groene natuur nabij het dorpje Opatov, centraal gelegen tussen een drietal toeristische plaatsen (Telč, Třebíč en Jihlava), in het zuidwesten van Moravië. Deze landstreek kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap, waarbij landerijen afgewisseld worden door bosgebieden. Aan de rand van zo’n bosgebied ligt camping Vidlák prachtig gelegen aan een meer. De camping heeft 50 ruime tot zeer ruime plaatsen voor uw caravan, camper of tent. Het sanitair is modern. In de gezellige gastenhuiskamer en op het overdekte terras is er WIFI. Op de eerste etage van het hoofdgebouw zijn twee appartementen te huur, die het gehele jaar beschikbaar zijn. Tevens is er ook een originele Tsjechische Maringotka (Pipowagen) te huur. De omgeving biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.


20. Auf Niedersehen: Appartement bij Mittersill (Oostenrijk)

In het hart van het Höhe Tauern National Park vind u het appartement van Ruud en Brenda. Acht slaapplaatsen over drie slaapkamers verdeeld, een ruime woonkeuken en prachtig uitzicht op de Oostenrijkse Alpen. Het appartement is typisch Oostenrijks ingericht met veel hout, en van alle gemakken voorzien. Diverse wandel-, mountainbike- en fietsroutes starten bij de voordeur en met de auto bent u zo bij de Krimmler watervallen (de hoogste van Europa), Zell am See, Kaprun en de Großglockner Hochalpenstraße. In de winter zit u hier ook goed, want binnen 1,5 kilometer bevind zich de Panoramabahn, een gondel welke u naar het skigebied Kitzski van Kirchberg-Kitzbühel (188km piste) brengt. In de omgeving zijn veel leuke activiteiten te ondernemen en bij een verblijf krijg je gratis een zomerkaart waardoor je aan veel van deze activiteiten zonder extra kosten kunt deelnemen.


21. Landhaus Angerhof: familiehuis in Bad Hofgastein (Oostenrijk)

Landhaus Angerhof is een kleinschalig familie- en kindvriendelijk vakantiehuis in het gezellige dorp Bad Hofgastein (Gasteinertal, Salzburgerland) in Oostenrijk. Het ligt 4 autominuten van het centrum en de skiliften. De bushalte is 150 meter ver. Op loopafstand zijn er verschillende restaurants en supermarkten. In de zomer is er veel ruimte in de zonnige tuin, met een panorama uitzicht op de bergen, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Wandelen of fietsen kan al in de directe omgeving, daarna zijn er nog ontzettend veel to doen voor het hele gezin. In de winter is het huis zonder sneeuwketting te bereiken en man kan genieten van het skigebied Gastein (Ski Amadé) met ruim 200 kilometer piste. Er is een verwarmde skiruimte en gratis ski-bus. De liftstation Schlossalmbahn in Bad Hofgastein ligt op 4 autominuten afstand.


22. Chalet Nestli in het bergdorpje Blatten in Zwitserland

Kennismaken met de UNESCO-wereldnatuurerfgoed-omgeving van de Aletschgletscher? Dan bieden wij een mooie uitvalsbasis in de “heksenketel” van Zwitserland; Chalet Nestli in het bergdorp Blatten-bei Naters. De vakantiewoning op de begane grond is een 3-kamer appartement voor 4 personen en heeft een ruime tuin met een geweldig uitzicht op de Simplonpas naar Italië. In de zomer loop je de deur uit voor eindeloze bergwandelingen, uitdagende mountainbiketrails, een paraglide-avontuur of diverse andere outdooractiviteiten. In de winter kun je met je ski’s of snowboard richting de kabine die je naar 2000 meter hoogte brengt voor een fantastisch, sneeuwzeker skigebied. De skiliften lopen zelfs tot bijna 3200 meter. Blatten is een kleinschalig dorp met een authentieke kern vol zwart geblakerde huizen met de bekende Mäuseplatte.

Chalet-Nestli

23. Wulfenia 220 op Europracs Presseger See in Karinthie

Welkom in ons 6-persoons vakantiehuis Wulfenia 220 op Europracs Presseger See in Karinthie! Naast een luxe keuken met vaatwasser en combi-oven en gezellige woonkamer met panoramisch uitzicht, zijn er drie slaapkamers, twee toiletten en een badkamer en airco. Op de veranda is het heerlijk genieten van de zon en het prachtige uitzicht. Op het vakantiepark vind je vlakbij ons huisje een grote speeltuin, verwarmd buitenzwembad met bubbelzone en ligweide met heerlijke bedjes, winkeltje, restaurant en elektrische moutainbike verhuur! Gratis gebruik Wellnesfasciliteiten. Skigebied Nassfeld ligt op 15 min rijden, gratis bus stopt voor de deur. Op de website www.huurjehuisje.com vind je alle info over het vakantiehuis en over wat er allemaal te doen is op het park en in de omgeving (bezoek bijvoorbeeld Villach, Weissensee, Garnitzenklamm, Drielandenpunt) Tevens zie je hier de beschikbaarheid en tarieven als je op de boekingslink klikt. Zomer/wintercard is bij de boeking inbegrepen.


24. Mazzard Farm holiday cottages: vakantiehuisjes in Devon

Mazzard Farm holiday cottages is een mooie collectie van 6 comfortabele vakantiehuisjes, gelegen rond een knusse binnenplaats, en is te vinden in East Devon, op zo’n 4 uur rijden vanaf Dover / Folkestone. Mazzard Farm ligt op 15 minuten rijden van de (Jurassic) kust, en is een prachtige uitvalsbasis om de schitterende Zuid Engelse omgeving te verkennen. De omgeving rond Mazzard Farm biedt een veelvoud aan leuke dorpjes en stadjes, mooie kust- en landschappen, en diverse attracties. De hoofdstad van Devon, Exeter, ligt op 20 minuten rijden. Mazzard Farm zelf biedt enkele hectares aan tuinen, speelgelegenheden, een boomgaard, bos en een paardenveld. De Nederlandstalige website van Mazzard Farm biedt een schat aan interessante informatie over wat een vakantie in (Zuid West) Engeland zoal met zich meebrengt. Je kunt op Mazzard Farm Nederlands spreken!


25. Appartement Mariandl: ideale vakantieplek in Oostenrijk

Wilt u naar de wintersport? In de zomer de bergen in? Naar de Almabtrieb in september? Wandelen of fietsen tussen de prachtig gekleurde bossen in de herfst? Of cultuur snuiven in de grote steden? De comfortabele privéwoning “Appartement Mariandl” biedt u daarvoor alle mogelijkheden. En met het uitzicht op pretpark Salvenaland in het dal en de aanwezigheid van het waterspeelpark “Hexenwasser” boven achter de Hohe Salve, wordt de vakantie voor uw kinderen een groot succes. Door de gunstige ligging aan de zonzijde van de Hohe Salve, net even buiten en boven Hopfgarten is dit een ideale plek voor rustzoekers, wandelaars en natuurliefhebbers. En toch bent u in 10 minuten lopen beneden in het dorp met winkels, horeca en alle overige voorzieningen. Hier is ook het dalstation van de gondelbaan die u – in zomer en winter – comfortabel naar een indrukwekkende winter- wandel- en skiwereld brengt. De skipiste van het grootste samenhangende skigebied van Oostenrijk “Skiwelt” bevindt zich aan de overzijde van de straat. De woning is voor 2 – 4 personen.


26. Vakantiehuis Bella Vista – Maria Alm (Oostenrijk)

Vakantiehuis Bella Vista is gelegen net buiten Maria Alm, op 500 mtr. afstand van de skilift in Hintermoos. Ons huis heeft 2 x 2 persoon slaapkamers op de begane grond en 2 enkele bedden op de ruime zolder. Een gezellige “woonstube” met een heerlijk uitzicht, compleet ingerichte keuken en een badkamer met douche en toilet. Een overdekt terras met uitzicht op de omliggende bergen. In de tuin is altijd een plekje te vinden om in de zon of schaduw te zitten. De prachtige omgeving heeft enorm veel te bieden, oneindig veel wandelmogelijkheden, mountainbiken, een klimbos, mountaincarten, schitterende autoroutes en uiteraard cultuur.

Plaats een reactie