Vakantie bij Nederlanders in Frankrijk: de mooiste verblijven

Droom je van een fantastische vakantie in Frankrijk? Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar de meest sfeervolle plekjes, allemaal bestierd door Nederlanders die hun hart hebben verpand aan het romantische Frankrijk. Denk aan charmante chambres d’hôtes waar je je direct welkom voelt en betoverende gîtes met adembenemende vergezichten. We presenteren je een uitgebreide selectie van prachtige verblijven in de glooiende heuvels van de Provence, de idyllische Loire-vallei, het zonnige Zuiden, de ruige Pyreneeën en vele andere betoverende regio’s!

De mooiste Franse gîtes, chambres d’hôtes en B&B’s van Nederlandse eigenaren

Waarom is het zo fantastisch om bij Nederlanders te logeren tijdens je Franse avontuur? Je arriveert in een typisch Frans gehucht en je gîte of chambre d’hôte voelt meteen aan als een tweede thuis, dankzij de Nederlandse eigenaar. Ideaal, want je kunt gelijk in je moerstaal overleggen over de beste lokale wijngaarden of die verborgen pareltjes die enkel de echte kenners weten te vinden. En dan die persoonlijke tips, direct van iemand die zowel de Franse finesse als de Nederlandse nuchterheid begrijpt. Zo ervaar je het authentieke Frankrijk met net dat beetje extra vertrouwde gezelligheid. Geen gedoe met de taalbarrière, geen twijfel of je wel de juiste plekken ontdekt.

1. Lavau Vacances: oase van rust in de Anjou

Gelegen in de beroemde wijnstreek Anjou, tussen Angers en Saumur en nabij het dorpje Fontaine-Guérin, vindt u Lavau Vacances, een idyllische bestemming die rust en landelijkheid combineert met centrale ligging. Lavau is de ideale uitvalsbasis om de charmante stadjes, statige kastelen en tuinen van de regio te verkennen, evenals de vele fiets- en wandelroutes. En natuurlijk mag u de heerlijke wijnen en lokale gerechten van Anjou niet missen! Lavau biedt 5 sfeervol en comfortabel ingerichte gîtes, waarvan 2 voor 4 personen en 3 voor 2 personen. Elke gîte heeft zijn unieke charme en biedt prachtige uitzichten op het afwisselende landschap, waaronder boerenakkers, boompartijen en de eigen fruitboomgaard.


2. Domaine Pouzoult: beleef de stilte op het Franse platteland

Domaine Pouzoult, gelegen in het hart van Le Berry, Frankrijk, is een idyllische ontsnapping voor volwassenen. Hier vind je twee luxe viersterren gîtes omgeven door een uitgestrekte tuin met vuurplaats, jeu-de-boulesbaan en een terras met loungeset. Geniet van de rust en natuurlijke pracht van het Franse platteland, ideaal voor ontspannende activiteiten zoals wandelen, fietsen en het ontdekken van pittoreske dorpjes. Gasten kunnen kiezen voor gemak met de table d’hôtes en ontbijtservice. Ervaar de lokale cultuur met een wijnexcursie in Châteaumeillant of proef de traditionele Liqueurs du Berry. Sluit je dag af met een boek in de tuin of op het terras, genietend van de natuur en spectaculaire sterrenhemel. Domaine Pouzoult belooft een serene en memorabele vakantie in het Franse platteland.


3. L’Etournerie landelijke boerencamping in de Vendée

“Adults Only” Gites- camping L’Etournerie, gelegen in een prachtige landelijke omgeving, is een kleine stiltecamping die rust en respect hoog in het vaandel draagt. Met slechts vier – vijf kampeerplaatsen, alle voorzien van stroom, is deze autovrije camping een vredige toevluchtsoord voor liefhebbers van rust en stilte. Speciale zitplaatsen zijn gecreëerd om te genieten van het adembenemende uitzicht, ondanks dat niet alle plekken dit direct bieden. Het terrein, op 300 meter van een meer en 32 km van de stranden van La Faute sur Mer, biedt ook een chalet en 3 vakantiehuisjes. Het zwembad is open van half mei tot half september. Het sanitaire gebouw is comfortabel en goed uitgerust, inclusief een wasmachine. De camping benadrukt duurzaamheid door het gebruik van plastic onderzeil te beperken. Dieren zoals kippen, een gans, en katten versterken de landelijke sfeer, en regelmatig zijn er wilde dieren zoals herten en wilde zwijnen te zien. De streek leent zich perfect om te wandelen, fietsen, mooie plaatsen of de plaatselijke wijn (Fiefs Vendéen) te ontdekken.


4. La Fosse Bleue: pareltje in de Franse Ardennen

La Fosse Bleue, slechts een paar uur rijden van Nederland, is een charmante chambre d’hôtes, ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Deze kindvrije accommodatie beschikt over 4 gastenkamers en een unieke boshut, elk met eigen badkamerfaciliteiten. Gasten kunnen ontspannen in de gezellige gemeenschappelijke zit-eetkamer of buiten op de zon- en schaduwrijke terrassen. WiFi en een laadpaal voor elektrische voertuigen zijn aanwezig. Beheerd door Majella en Peter, die het 200 jaar oude huis in 2016 volledig renoveerden, is La Fosse Bleue een oase van rust. Ze wonen er met hun 4 honden, 2 katten, 2 schapen en kippen. Honden zijn welkom, mits ze sociaal en goed verzorgd zijn. Een bijzonder hoogtepunt is het optionele 4-gangendiner, meerdere keren per week aangeboden voor €32,50 p.p., waarbij veel ingrediënten uit eigen tuin of van lokale boeren komen. Vegetarische opties zijn beschikbaar. Let op: de accommodatie is minder geschikt voor minder mobiele gasten en hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar.


5. Le Mas & Le Mazet: vol karakter en geschiedenis

Le Mas & Le Mazet, gelegen in de schilderachtige heuvels, zijn voormalige boerderijen die zijn omgetoverd tot een luxueus landelijk toevluchtsoord, erkend door The Telegraph. Le Mas, met 5 slaapkamers, biedt ruimte voor maximaal 10 gasten, terwijl de cottage Le Mazet, met 1 slaapkamer, perfect is voor 1 of 2 personen. Samen kunnen ze tot 13 gasten herbergen. Beide huizen zijn volledig uitgerust, uitstekend onderhouden, en bieden een comfortabele, elegante en ontspannen sfeer. Een privé oprijlaan door een bos en langs velden leidt naar het 16e-eeuwse pand, omgeven door rozen, jasmijn, blauwe regen en lavendel. Gasten kunnen genieten van het zwembad, ontspannen in de tuinen, tafeltennissen, of een boek lezen bij de haard. Gelegen op 10 minuten van de bastide stadjes Monpazier en Beaumont, en 35 minuten van de luchthaven van Bergerac, is deze locatie ideaal om de Dordogne te verkennen


6. Château Cazalères: Nederlands park in de Midi-Pyreneeën

Vakantiedomein Château Cazalères, gelegen in de prachtige Ariège, is de perfecte bestemming voor een veelzijdige vakantie. Het domein biedt vermaak voor iedereen: van gezinnen met kinderen tot actieve senioren. Met faciliteiten zoals 700 m2 aan zwembaden, twee tennisbanen, midgetgolf en jeu de boules banen, evenals professionele animatie, is er altijd iets te doen. In het hoogseizoen kunnen gasten genieten van diners in het eigen restaurant en in de omgeving zijn er tal van restaurants met een ‘menu du jour’. De Ariège, een nog relatief onontdekte regio, biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten zoals Lourdes, Carcassonne, Toulouse, en de Airbusfabriek. Ook voor avonturiers zijn er mogelijkheden zoals kanoën, wildwatervaren en golfen. Met meer dan 2000 zonuren is het klimaat ideaal voor een ontspannen of actieve vakantie.


7. La Cerisaie: Chambres d’hôtes & gîtes

La Cerisaie, een elegant ‘maison de maître’ gelegen in Riols, midden in het natuurpark Haut-Languedoc, biedt een idyllische vakantiebestemming. Dit herenhuis uit 1869, omgeven door een kersenboomgaard en een bloemrijke tuin met zitjes en hangmatten, combineert historische charme met hedendaags comfort. Het beschikt over vijf stijlvolle kamers en een studio in het hoofdgebouw, plus twee gîtes in een voormalig koetshuis, allen voorzien van eigen badkamers en luxe Egyptisch percale katoen op de bedden. Gasten kunnen ontspannen in de gemeenschappelijke woonkamer, de eetkamer met een grote ovale tafel en een ontbijtzaal met piano. Drie keer per week wordt er een driegangenmenu geserveerd op het terras of binnen, en er zijn kaas- en charcuterieplankjes beschikbaar op andere dagen. La Cerisaie is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, met activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen en het bezoeken van lokale wijndomeinen en schilderachtige dorpjes.


8. VillaFleury: verblijf aan de voet van de Mont Ventoux

VillaFleury, gelegen in de schilderachtige omgeving van Montbrun-les-Bains aan de voet van Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk, biedt een luxe vakantieappartement voor twee personen. Dit appartement heeft een zonnige woonkamer met loggia, een panoramisch uitzicht op de Mont Ventoux en directe toegang tot een terras met ligstoelen. De volledig uitgeruste keuken, slaapkamer met lits-jumeaux bed, en badkamer met ligbad en douche zorgen voor een comfortabel verblijf. Gasten kunnen genieten van gratis WiFi, satelliet-tv met Nederlandse en internationale zenders, en de mogelijkheid om auto’s en fietsen veilig te parkeren. VillaFleury is ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers die de prachtige omgeving van de Drôme willen verkennen. Naast het appartement biedt VillaFleury ook een Studio. Dit is een luxe studio van 50m2, van alle gemakken voorzien!


9. Chateau de la Preuille: It’s not Perfect….it’s Paradise

Beleef een onvergetelijke vakantie in Chateau de la Preuille, waar het niet alleen kijken, maar juist ervaren is. Dit charmante château in de Vendée is perfect voor gezinnen met kinderen én koppels. Hier draait alles om de simpele dingen die een glimlach op je gezicht toveren. Bij Chateau de la Preuille staat persoonlijke aandacht voorop. Of het nu gaat om leuke verrassingen voor de kinderen of een romantisch gebaar, alles draait om het creëren van een thuisgevoel. Dit is geen standaard vakantieplek, maar een bestemming vol vrijheid, creativiteit en dagelijkse avonturen. Vooral gezinnen met jonge kinderen ervaren hier een unieke vakantie. In de vier jaar sinds de opening zijn vele gasten teruggekeerd, sommigen zelfs voor de vijfde keer. Het doel van Chateau de la Preuille is om gezelligheid en een warm welkom te bieden, waardoor je je vanaf dag één thuis voelt, en dat alles tegen een betaalbare prijs.


10. La Maison du Chevalier: Chambres d’hôtes in de Auvergne

La Maison du Chevalier, beheerd door Ellen en Robert-Jan, is een gastvrije Chambres d’hôtes in het natuurpark Livradois-Forez, Auvergne. Geopend sinds mei 2023, biedt het een perfecte mix van ontspanning en activiteit. Of je nu komt voor rustige wandelingen, fietstochten, of winterse activiteiten zoals langlaufen, deze plek heeft het allemaal. De accommodatie is ideaal voor zowel korte als langere verblijven. Elke ochtend staat een uitgebreid ontbijt klaar, en ’s avonds kun je genieten van een heerlijk 3-gangen Menu du Jour, bereid met verse lokale ingrediënten. Ellen en Robert-Jan zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt, met een focus op gastvrijheid en smakelijke (streek)gerechten.


11. Spiritual Centre Coeur de Roses in de Katharen

Spiritual Centre Coeur de Roses ligt in het schilderachtige Alaigne in Zuid-Frankrijk. Omgeven door wijngaarden en tarwevelden met de Pyreneeën op de achtergrond, biedt dit spirituele centrum een rustgevende ervaring. Hier vind je thema-kamers met ontbijt of een verblijf in onze gîte, perfect voor meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spirituele verrijking. Geniet van helende massages en ga op excursies naar heilige plaatsen zoals Limoux en Carcassonne. Of je nu op zoek bent naar rust, spirituele groei of geïnspireerd bent door de geschiedenis van de Katharen, Coeur de Roses biedt een unieke kans om je energie te verhogen en je verbonden te voelen met iets groters. Ontdek deze oase van vrede en spiritualiteit in het hart van de Languedoc.


12. Het Aarts Paradijs: uitzicht op de Mont Ventoux!

Het Aarts Paradijs, gelegen in Mollans sur Ouvèze bij de Mont Ventoux, biedt een moderne, vrijstaande gite voor een rustige vakantie. Deze gelijkvloerse accommodatie, gebouwd in 2003, heeft een oppervlakte van 90 m² en ligt in een ruime tuin van 3000 m², waarbij privacy centraal staat. De gite beschikt over een gezellige woonkamer met tv, radio en cd-speler, een open keuken met alle benodigdheden, en twee slaapkamers – één met een tweepersoonsbed en de ander met twee eenpersoonsbedden. Er is een badkamer met Italiaanse douche en een apart toilet. Centrale verwarming en een houtkachel zorgen voor comfort, en gratis wifi is beschikbaar. Bijzonder is dat de gite naast ateliers ligt, waar gasten kunnen kennismaken met lokale kunst. Hoewel er geen zwembad is, is er vlakbij een natuurlijk zwemgebied. Linnengoed kan worden meegebracht of gehuurd. Huisdieren zijn niet toegestaan.


13. Maison Fabre: in het land van de Katharen

Maison Fabre ligt in in Saint Paul de Fenouillet in Zuid-Frankrijk, nabij de Pyreneeën Dit appartement, ontworpen met comfort in gedachten, biedt twee badkamers en een complete keuken uitgerust met een Delonghi bonen espresso apparaat, Nespresso, vaatwasser, oven, en meer. Gasten kunnen genieten van zowel een binnen- als buitenhoutkachel/BBQ en vernieuwde matrassen voor een goede nachtrust. Of je nu een dagtrip naar Barcelona wilt maken of kiest voor sportieve activiteiten zoals klimmen, canyoning of afkoelen in riviertjes, alles is mogelijk. Het gebied staat bekend om de Katharen en is omgeven door robuuste bergen en de Gorges de Galamus. De tuin van Maison Fabre beslaat zo’n 1800m2, met verschillende zitjes en een heerlijk zwembad met uitzicht op de bergen.


14. Peyrelevade: 3 fraaie gîtes in de Dordogne

Peyrelevade is een exclusief vakantieverblijf voor volwassenen en ligt in de, groene heuvels op de grens van Dordogne en Lot-et-Garonne. Omgeven door charmante dorpen als Sauveterre-la-Lémance en Villefranche du Perigord, biedt deze plek de perfecte mix van ontspanning en activiteit. Of je nu zin hebt in fietsen, golfen, wandelen, of gewoon wilt genieten van de lokale keuken, Peyrelevade heeft het allemaal. Dit historische verblijf, met zijn oorsprong in 1808, omvat een boerderij en een stal die zijn omgetoverd tot drie sfeervolle gîtes: le Soleil, le Tournesol, en Arc-en-ciel. Gasten kunnen verfrissing zoeken in twee zwembaden, genesteld in de adembenemende natuur. Elke gîte ademt een unieke sfeer uit, waarbij comfort en rust vooropstaan.


15. Gîtes de Cartayrade: boederij in de natuur van Zuid Aveyron

Ontdek de rust en schoonheid van de ‘Grands Causses’ natuurreservaat in Zuid Aveyron, Frankrijk bij Gîtes de Cartayrade. Deze 17e eeuwse boerderij, omringd door tamme kastanjebomen en dennen, biedt een idyllische natuurervaring. Perfect voor natuurliefhebbers, Cartayrade biedt verschillende verblijfsmogelijkheden: een safaritent, drie gîtes, en een sfeervolle pipowagen. Direct onder de accommodaties stroomt de heldere ‘Bergous’ beek, waarvan het water drinkbaar is. De omgeving is ideaal voor wandelen, mountainbiken, het verkennen van pittoreske Franse dorpjes, of gewoon lekker luieren en lezen op je eigen terras of bij het zwembad. Cartayrade wordt beheerd door Hendrik en Dorine Brakel, die in 2004 naar Frankrijk verhuisden.


16. Qui Vivra Verra: authentieke adults-only B&B in Normandië

Qui Vivra Verra is een authentieke B&B en charme camping in het hartje van het Normandische schiereiland. Het heeft zijn goede naam te danken aan de kennis van de eigenaar over de regio en WOII. Deze B&B is adults-only wat betekent dat kinderen helaas niet welkom zijn. Verwacht hier geen luxe zoals hottubs en spa’s, want die vind je hier niet. Het is een uitstekende keuze voor gasten die interesse hebben in de WO2 en graag luisteren naar de verhalen van Coen. Ingrid (de gastvrouw) is kunstenares en kan o.a. workshops verzorgen rondom schilderen en koken.


17. Huisje Côte d’Azur: 6-persoons appartement in Ste. Maxime

Het appartement biedt plaats aan 4-6 personen. Het is gelegen in Ste. Maxime op korte afstand van St. Tropez. Cannes, Nice en Monaco liggen op ongeveer een uur rijden. Sainte-Maxime is een gezellige badplaats aan de Golf van Saint-Tropez. Het biedt levendigheid met een charmante kern vol winkels, cafés en terrasjes. Vanuit de jachthaven kun je per boottaxi naar St. Tropez of zelf varen met een gehuurd bootje. ’s Nachts blijft het er bruisend met casino’s, live-muziek en terrasjes die lang open zijn. Het witte zandstrand la Nartelle, op 15 minuten lopen, heeft veel faciliteiten voor waterplezier. Golfliefhebbers vinden rondom de stad zeven prachtige banen, en binnen 50 kilometer zelfs meer dan 30. Daarnaast zijn er markten voor food, antiek en meer, met op donderdag en vrijdag de lokale markten in Sainte-Maxime zelf.


18. Bois de la Borde: rustig verblijf onder de Dordogne

Vakantiehuis Bois de la Borde ligt vlakbij Cancon in Lot et Garonne, onder de Dordogne en 35 kilometer van Bergerac. Dit rustige verblijf aan een landweg biedt plaats aan 8 personen, met 4 slaapkamers, 2 badkamers, en een woonkamer met open keuken (45m²) inclusief een houtkachel en schitterend uitzicht. Het perceel van ruim 1 hectare beschikt over een verwarmd zwembad, waar gasten in volledige privacy kunnen genieten van comfort en ontspanning. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en verwarming, waardoor het huis een uitstekende keuze is voor elk seizoen. De helft van het terrein is omheind, terwijl de rest natuurlijk is gelaten om lokale dieren te verwelkomen. De volledig uitgeruste keuken en buitenruimtes, inclusief een terras en veranda, zorgen voor een onbezorgde vakantieervaring.


19. B&B Le Paradis in de Lorraine

B&B Le Paradis in Lorraine is een sfeervolle voormalige wijnboerderij aan de rand van Buxerulles. Als trotse eigenaren sinds oktober 2015 bieden Cees Heijstek en Annelies Magré een warm welkom in hun met zorg gerenoveerde Chambres d’Hôtes. Kies uit vijf gastenkamers, elk voor twee personen met privé badkamer en toilet, waarvan één kamer een extra bed heeft. Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Elke ochtend staat er een rijk ontbijt klaar. Maak ook gebruik van de Table d’Hôtes, beschikbaar op vijf avonden per week. Kinderen boven de zes jaar met een zwemdiploma zijn welkom, mede vanwege het aanwezige zwembad. Geniet van bijna 4000 m² tuin met een boomgaard, terrassen om te zonnebaden of schaduwrijke plekjes om af te koelen. Er is een zwembad met zonneterras, ligstoelen, en buitendouche. Veilige stalling is beschikbaar voor fietsen, motoren, en oldtimers.


20. Domaine au Piet: adult only camping in Gers (Midi-Pyrénées)

Domaine au Piet in Frankrijk is een exclusieve ‘adult only’ camping gelegen op een uitgestrekt terrein van 18 hectare. Deze camping biedt een oase van rust en ruimte, versterkt door een adembenemend uitzicht. Met slechts 8 beschikbare plaatsen voor campers, caravans, kampeerders en vouwwagens, benadrukt het de kleinschaligheid en persoonlijke sfeer. Er is ook een afzonderlijke gîte beschikbaar voor 4 personen, die volledige privacy biedt. De camping ligt op een heuvel, op ongeveer 290 meter hoogte, en is omgeven door een open landschap zonder visuele obstructies, ideaal voor gasten die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen en te onthaasten. Interessant is dat de naam ‘Piet’ niet is afgeleid van een Nederlandse oorsprong, maar een lokale betekenis heeft die teruggaat tot de voormalige Franse eigenaar, geboren op het domein in 1933.


21. Le Mas Blanc: mythische plek in een natuurreservaat

Vakantiehuis Le Mas Blanc, gelegen in de prachtige Cevennen van Zuid-Frankrijk, biedt sfeervolle accommodaties voor 2 tot 8 personen. Dit historische klooster, opgericht in 1142 en ooit thuisbasis van benedictijner monniken, is met respect voor zijn rijke verleden gerenoveerd. Het ligt idyllisch in een natuurreservaat, op het snijpunt van de Provence en de Cevennes, omgeven door 40 hectaren eigen bosrijk gebied met wandelpaden en bronnen. Gasten kunnen genieten van het uitzicht over de heuvels en ontspannen bij het verwarmde zwembad. Le Mas Blanc is erkend als een topbestemming voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Frankrijk, perfect voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en rust. Zoover bevestigt dit met een plaats in hun top 10 van beste Zuid-Franse bestemmingen.

22. Maison du Silence: prachtige plek in de Auvergne

Maison du Silence is een prachtige accommodatie in het gezellige Bonnefont in Saint Maurice près Pionsat (in de Auvergne). De gîte is een compleet, comfortabel en brocante ingericht gastenverblijf op de begane grond van onze boerderij. In bezit van een eigen entree, zonnig terras, eigen douche en toilet, een aparte slaapkamer en woonkamer met open keuken. Een aantal dagen per week kan er gebruik gemaakt worden van onze tables d’hotes en in de zomerdagen afkoelen in ons zoutwater zwembadje. Maison du Silence krijgt uitstekende reviews van haar gasten (een 9+ op Zoover).


23. Le Ciel Bleu: chambres d’hôtes in de mooie Lorraine

Onze Chambres d’Hôtes Le Ciel Bleu ligt in de mooie Lorraine op 450 kilometer vanaf Utrecht, in een klein, echt Frans, dorpje. Ideaal voor een overnachting op doorreis, maar de glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, prachtige vergezichten, historie en cultuur lenen zich goed voor een langer verblijf (zwemmen, wandelen, fietsen, musea, brocantes). We hebben 5 ruime gastenkamers, met eigen sanitair. Daarnaast hebben we ook nog een kleine gîte. De tuin is voorzien van verschillende zitjes waar je alleen of met anderen fijn kunt ontspannen. ‘s Avonds koken we een heerlijk 4-gangen diner, met waar mogelijk, biologische, regionale producten. Bij mooi weer eten we buiten onder de pergola en anders in de gezellige Grange. Door het jaar heen verzorgen we workshops en arrangementen.


24. Le Maison Blanche: villa tegen de Montagne Noir

Maison Blanche, prachtig gelegen tegen de Montagne Noir boven Cesseras, omarmt je met een bosrijke tuin, steeneiken, vliegdennen en palmbomen. Het biedt een privézwembad van 8 x 4 meter en een ruim, deels overdekt terras. Deze villa, perfect voor rustzoekers, staat aan de rand van het Nationaal park Haut Languedoc en vlak bij de ‘Gorges du Brian’, midden in een landschap vol wijnvelden en natuurlijke schoonheid. Met directe toegang tot wandel- en mountainbikeroutes, ben je zo bij de Middellandse Zee of het Lac du Jouarres voor meer actie. De villa heeft drie slaapkamers, twee badkamers en is modern uitgerust: 55 inch LED TV met Nederlandse zenders, vaatwasser, wasmachine en Nespresso-machine. Een gasbarbecue staat klaar voor gezellige avonden. Ideaal voor wie comfort zoekt in de natuur.


25. Le Château: 3 bijzondere natuurhuisjes in Normandië

Wil je wel op vakantie naar Frankrijk, maar vind je het prettig om toch Nederlands te kunnen praten? Kom dan een weekje op vakantie bij deze Nederlanders in Normandië. Melinda (55) en Harry Vonk (56) kwamen al jaren in Normandië. “We zijn allebei verzot op de Franse taal en Franse muziek en we wilden niet al te ver van Nederland zitten.” Harry en Melinda besloten om een gastenaccommodatie te starten in de Calvados in Basse-Normandie; een streek die veel te bieden heeft: zee, bossen, leuke stadjes zoals Bayeux, musea en de D-Day stranden. Op Le Château zijn drie zelfstandige gîtes beschikbaar, waarvan twee met een eigen tuin langs de oude kasteelmuur voor extra privacy. Ook is er een comfortabel appartement op de eerste verdieping van het woonhuis. Voor tieners die niet bij hun ouders in het huisje willen slapen, is er een trekkershut met Wifi! Een leuk extraatje is dat je kunt mee-eten op de dag van aankomst. “Dan hoef je niet te koken en kun je meteen kennis maken met de andere gasten.”


26. Place de la Famille: kindvriendelijke glamping in Dordogne

Op deze kleinschalige kindvriendelijke Glamping, rustig gelegen tussen Sarlat en Brive in de Dordogne staan ontspannen, ontmoeten en ontdekken centraal. De 15 accommodaties zijn volledig en heel kindvriendelijk ingericht. De kinderen vermaken zich uitstekend in o.a. het verwarmde zwembad met 4 waterniveaus, het schaduwrijke speelkasteel, de grote zandbak en speelbox voor de allerkleinsten. ‘La Place’ is een ideale ontmoetingsplek voor kinderen van 0 tot 12 jaar èn hun ouders! Maar liefst elke dag in het hoogseizoen hoef je niet te koken; van bbq tot snackdag, er staat altijd iets op het menu. Verder is er gratis WIFI, broodjeservice, en kun je je elektrische auto op de camping opladen! Place de la Famille heeft de leukste familie activiteiten in de Dordogne letterlijk voor je ‘in kaart gebracht’. Op de ontdekkingskaarten staan unieke speurtochten in toeristische steden als Sarlat, Souillac en Terrasson, maar ook tips voor grotten, kastelen, pretparken en boottochten.


27. L’Arc en Ciel: oase van rust in de Vogezen

Hallo! Wij zijn Roland en Sander, vanaf april 2024 zijn wij je toegewijde gastheren bij onze charmante chambre d’hôtes, L’ Arc en Ciel. Onze missie is simpel: een comfortabele nachtrust en lekker eten en drinken staan centraal tijdens je verblijf. In Bleurville in de Vogezen vind je onze leuke kleine chambre d’hôtes, waar we met open armen staan te popelen om jou, samen met onze vriendelijke hond Tygo, te verwelkomen. We ontvangen je in een warme, huiselijke sfeer in L’ Arc en Ciel. Een plek waar je kunt ontspannen, culinair kunt genieten, heerlijk kunt slapen in een sfeervolle kamer en de mooie omgeving kunt verkennen! L’ Arc en Ciel ligt op slechts 25 km van de A31, bekend als de Route du Soleil. Perfect voor een tussenstop op weg naar de wintersport, Zuid-Frankrijk of Spanje.


28. Maison Sous Le Pont: middenin de Ardèche!

Maison Sous Le Pont” gelegen aan de oevers van de schitterende Ardèche rivier in Neyrac-les-Bains. In 2014 startten wij hier onze B&B in ons 200 jaar oude huis, gebouwd in traditionele rivier keien (“en pierres”) om u een onvergetelijke tijd te laten beleven. Sfeer, comfort, rust en culinair genieten in combinatie met een schitterende natuur zorgen ervoor dat u even kunt wegdromen van de alledaagse dingen.


29. L’Abreuvoir: 6-persoonshuis in Bouilhonnac (Zuid-Frankrijk)

Uw vakantiehuis in de zon!L’Abreuvoir is de naam die wij hebben gegeven aan dit heerlijke 6 persoons-vakantie huis te Bouilhonnac, gelegen in het departement Aude in Zuid Frankrijk. U vindt hier alle rust en privacy! Dit gebied van Frankrijk is nog grotendeels ongerept en moet nog door veel Nederlandse en Belgische toeristen worden ontdekt. In het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën ( Aude) ligt het gebied van de Katharen. Het strekt zich uit van de Middellandse Zee tot en met de burcht de Montségur in de bergen in het zuiden tot aan de zuidhellingen van de Montagne Noir (Saissac). Het is bezaaid met kastelen, pittoreske dorpjes en herinnert aan de oude middeleeuwse tijden, waarin monniken, troubadours en ridders door het land trokken. Het gebied leent zich voor dagtochten langs Katharenkastelen en pittoreske dorpjes. Voor de echte mountainbikers een uitdaging en voor de wandelaars een Walhalla! 


30. Château de Viviez: Chambres d’Hôtes in Viviez (Aveyron)

Een oud kasteel waar de historie terug gaat tot het jaar 1208. Gebouwd door de heersers van Toulouse in de 13e eeuw en verbouwd in de 17e eeuw. U vind hier dus zowel middeleeuwse- als renaissance kenmerken terug. Heden ten dage zijn alle kamers aangepast aan het moderne comfort zodat u heerlijk kunt genieten van luxe en ruimte. Onze kamers zijn minimaal 40m2 en allen voorzien van minibar, TV, Wifi, badjassen, badslippers, handdoeken en toiletartikelen. Château de Viviez heeft een zwembad, wellness ruimte, fitnesszaal, biljartkamer en een gezellige kleine bar. In de ommuurde parktuin van 1 hectare treft u de privé parking, buitenbar, buitenkeuken, diverse terassen en zitjes. Voor fietsers hebben we een berging en een overkapping voor motoren. Dagelijks serveren we een uitgebreid ontbijtbuffet en verschillende dagen per week verzorgen we table d’hote. Rondom Viviez liggen vele van de mooiste dorpjes van Frankrijk zoals Conques, Belcastel, Rocamadour, Figeac, Bozouls.


31. Ode aan Aude: jouw reisgids voor het departement Aude

Ode aan Aude biedt allerhande toeristische informatie over het departement de Aude in het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën in het gebied van de Katharen. Occitanië, zoals het zuiden van Frankrijk vroeger heette, was een welvarend gebied, waar de kunst, dans, muziek en de mystiek hoogtij vierden. Deze streek leent zich ideaal voor uitstapjes naar de kust, een safaripark, de middeleeuwse stad Carcassonne, een Katharen museum of één van de beroemde grotten. Voor wandelingen langs watervallen en snelstromende beekjes of het rustige Canal du Midi met zijn sluisjes. Voor recreatie aan het strand of één van de talloze meren. Voor mountainbike- en paardentochten. Afin, te veel om op te noemen. Er is voor elk wat wils. Het unieke van dit gebied is, dat het allemaal binnen uw bereik ligt. En daarbij is de zon, de wijn, de Occitaanse gastvrijheid en de heerlijke keuken een fijne bijkomstigheid.


32. Domaine Chez Jem: Luxe accommodaties met privé sanitair

Van harte welkom bij Domaine Chez Jem. Ons unieke en kleinschalige domein ligt aan de voet van de Montagne Bourbonnaise, een ongerept, bergachtig natuurgebied in de Auvergne. Het is op zo’n 850 km ten zuiden van Utrecht. We bieden een variatie aan luxe accommodaties; van gezellig chalet en luxe safaritent, een gîte en een ruime vakantievilla. Allen met privé sanitair en keuken. De minimum leeftijd op het domein is 8 jaar. Het domein is autovrij en enkel bereikbaar via een 40m lange voetgangersbrug die over het prachtige riviertje voert. De bagage halen we voor je op met onze stoere Landrover 110! Schuif aan tijdens de Franse Avond of maak je eigen pizza die we voor je bakken in een houtgestookte pizzaoven. Probeer eens een forelletje te vangen tijdens de foreldag en geniet dan ’s avonds van een gezellige forel bbq. Beleef avonturen en bouw dammen bij het eiland in de rivier, of geniet lekker van de rust en een roseetje in je strandstoel aan de rand van het riviertje. Er is een groot (opbouw) zwembad van 4,5 bij 7 meter, meer dan groot genoeg om met z’n allen even lekker te plonzen.


33. Les Fruits du Passau: rustieke camping in het hart van Frankrijk

Op Les Fruits du Passau kunt u de natuur echt beleven! Op het platteland van de Allier, 800 km van Utrecht vindt u rust en ruimte op een prachtige domaine (7 ha) dat duurzaam en ecologisch wordt onderhouden. Maak een wandeling over het natuurterrein, of volg een rondleiding door het voedselbos. Roel en Ineke zijn uw gastheer/vrouw, zij runnen met veel plezier de kleinschalige camping (35 plaatsen met verwarmd zwembad) en de chambres d’hotes. Deze authentiek Franse kamers bevinden zich in de oude boerderij, zijn voorzien van goede bedden en beschikken over een privé-badkamer. Tijdens de table d’hote schuift u bij hen aan voor het diner en vertellen zij u graag over hoe zij in 2023 het roer omgooiden en nu leven en werken op Les Fruits du Passau.


34. La Chassagne: oude boerenhoeve in de Auvergne

Natuurbeleving, tot rust komen, nieuwe ervaringen en inspiratie opdoen, verandering van omgeving zijn allemaal redenen om lekker op vakantie te gaan. We nodigen je daarom uit op La Chassagne, gesitueerd in een oude boerenhoeve in het landelijke topje van de Auvergne in de Allier, Frankrijk. Een van de oude gebouwen van de hoeve is omgebouwd tot een vakantiehuis aan de vogelrijke bosrand. Het Maison du Berger is geschikt voor 2 personen en is niet-roken. Wanneer je ’s ochtends de houten luiken opent, straalt de zon je tegemoet. Op het terras gericht op het zuiden, naast het huis kun je onder de parasol van je ontbijt genieten. In de loop van de dag blijft het binnen aangenaam op temperatuur door de authentieke dikke stenen muren. Je kunt ook met 3 personen komen. Wij kunnen zorgen voor een ledikantje in het huisje. Als je met meer personen wilt komen dan kan er naast het huisje een (meegenomen) bijzettent worden geplaatst.


35. Appartement Hippone voor 4 personen aan de Côte d’Azur

Wil je met max. 4 personen aan de Côte d’Azur vakantie vieren voor een zéér schappelijke vergoeding, dan is appartement Hippone in Le Pradet een schitterend aanbod. “Alle” Fransen kennen Le Pradet als een aangename kustplaats! Direct aan de kust gelegen, tussen Marseille en Saint Tropez en “onder de rook van Toulon”, biedt Le Pradet een 5 tal mooie stranden/baaien waarvan er 2 op loopafstand van dit appartement liggen. En vergeet niet alle andere stranden/baaien in de omgeving! En uitstapjes kan je ‘overvloedig’ maken: Marseille, Toulon, Hyères les Palmiers, Le Lavandou, St. Tropez, Cannes, Nice, enz. En om niet te vergeten: alle idyllische, pittoreske, middeleeuwse dorpjes in de nabije en ver(de)re omgeving, vooral in het schitterende Provençaalse achterland! Het appartement is ingericht voor ‘permanente bewoning’. Dit betekent dat je hier alles hebt voor je dagelijks leven inclusief internet

Plaats een reactie