Vakantie bij Nederlanders in Italië: de leukste adresjes

Zin in een topvakantie in Italië? Wij nemen je mee naar de leukste adresjes in Italië, allemaal gerund door Nederlanders die hun hart verloren hebben aan la bella Italia. Denk aan knusse B&B’s waar je je meteen thuis voelt en unieke vakantiehuizen met uitzichten waar je u tegen zegt. Wij hebben een utigebreid overzicht met fraaie accommodaties rondom de meren in het Noorden, Toscane, Puglia, Sicilië, Sardinië en nog veel meer!

De leukste vakantiehuisjes in Italië van Nederlandse eigenaren

Waarom is het nou zo top om bij Nederlanders te verblijven als je naar Italië gaat? Je komt aan in een prachtig Italiaans dorpje en je vakantiehuisje voelt meteen als thuis, omdat de eigenaar ook ‘gewoon’ uit Nederland komt. Super handig, want je kunt meteen in het Nederlands kletsen over de beste lokale restaurantjes of die geheime strandjes die alleen de locals kennen. En dan die inside tips, rechtstreeks van iemand die zowel de Italiaanse als de Nederlandse cultuur snapt. Zo krijg je het beste van twee werelden: een authentieke Italiaanse ervaring met een vleugje vertrouwd Nederlands. Geen stress met de taal, geen zorgen of je wel de juiste plekjes vindt.

1. La Vecchia Scuola: Luxe kleinschalige accommodatie

Ontdek La Vecchia Scuola, een luxe Bed and Breakfast in het hart van Le Marche, Italië. Ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning, deze B&B biedt een unieke verblijfervaring in een gerenoveerde landbouwschool uit 1939. Geniet van het comfort van moderne voorzieningen gecombineerd met authentieke Italiaanse charme. Elke kamer in La Vecchia Scuola straalt sfeer uit, met zorgvuldig behouden Italiaanse ornamenten. Buiten vind je een ruim zwembad omringd door een tuin met eigen olijfgaard, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de glooiende heuvels van Le Marche. Deze kleinschalige accommodatie ligt slechts een halfuurtje van de Adriatische kust en het vliegveld van Ancona, wat het een perfecte uitvalsbasis maakt voor het verkennen van de regio. Gasten kunnen genieten van luxe extra’s zoals een buitenkeuken en een bar. Met Nederlandse eigenaren voel je je snel thuis en krijg je de beste lokale tips voor restaurants en bezienswaardigheden.


2. Casa dei Colli: Rust, Ruimte, Relaxen in de Marken!

Casa dei Colli in Le Marche, Italië, is een idyllische Bed and Breakfast, perfect gelegen tussen de Adriatische kust en de Apennijnen. Deze B&B, genesteld in een rustige omgeving, biedt privacy en een prachtig uitzicht over de heuvelachtige landschappen. Beheerd door Nederlandse eigenaren, Frans en Carolien, biedt Casa dei Colli een warme ontvangst en persoonlijke tips om de regio te verkennen. De accommodatie bevindt zich dichtbij het natuurpark ‘Gola della Rossa’ en het historische Mergo. Het is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van zowel de bergen als de stranden. Casa dei Colli beschikt over sfeervolle kamers en een vrijstaand vakantiehuisje, geschikt voor verschillende verblijfswensen. Ervaar ‘La Dolce Vita’ op het terras met een glas lokale wijn, terwijl je uitkijkt over een landschap van wijngaarden en zonnebloemvelden.

casadeicolli-B&B-lemarche-italia-terras

3. OlivArancio: een heerlijke vakantie in Ligurië

OlivArancio in Ligurië: is een charmante agriturismo gerund door Saskia en Dmitri, temidden van vier hectare biologische olijfbomen. Hier staat duurzaamheid centraal, met zonnepanelen en samenwerkingen met lokale ambachtslieden. Je kunt kiezen uit diverse verblijfstypes: van appartementen en studio’s tot een gezellige kamer. Buiten vind je een zwembad, een ruime buitenkeuken en volop plekken om te relaxen. Ervaar het echte Italiaanse leven, vlakbij beroemde plekken als Cinque Terre en Portofino. Voor avonturiers biedt de regio bergachtige landschappen en heuvels vol natuur, ideaal voor activiteiten zoals canyoning, mountainbiken, en meer.


4. Agriturismo Vellaneta: Genieten in Le Marche

Agriturismo Vellaneta ligt in de fraaie heuvels van Le Marche, Italië, nabij de Apennijnen. Dit landgoed biedt comfortabele en goed ingerichte appartementen voor een ontspannen verblijf. Gasten kunnen genieten van de uitgestrekte tuin, een verfrissend zwembad omgeven door lavendelstruiken, en diverse buitenactiviteiten zoals jeu-de-boule, boogschieten en darten. Het nabijgelegen middeleeuwse stadje Cagli is perfect voor een kopje cappuccino, lokale markten en traditionele restaurants. Het gebied is rijk aan cultuur en natuur, met het natuurreservaat Gola del Furlo en het strand van Fano op korte afstand. Vellaneta, met een geschiedenis die teruggaat tot 1800, combineert traditionele charme met moderne gemakken. Elk appartement heeft een eigen veranda of terras, een volledig uitgeruste keuken en een slaapkamer met inloopgarderobe.


5. Casale il Sogno: Agriturismo in groene hart van Umbrië

Casale il Sogno, een sfeervol agriturismo in het hart van Italië, is een gerestaureerd 12e-eeuws stenen boerenlandhuis, waarbij de authentieke charme zorgvuldig bewaard is gebleven. Gelegen in Noord-Umbrië, vlakbij het middeleeuwse dorpje Pietralunga, biedt het landhuis een echte Italiaanse ervaring op 750 meter hoogte. Met 4 hectare aan ruimte, omarmt Casale il Sogno het rustieke Italiaanse leven. De uitgestrekte tuin biedt zowel privacy als gezelligheid, met een groot zwembad en diverse schaduwrijke plekken onder het bos en de fruitbomen. De omgeving is rijk aan natuur, met bossen, wandel- en mountainbikepaden, riviertjes, een meer en grotten. Bovendien is de Adriatische kust binnen een uur bereikbaar. Qua verblijf zijn er verschillende opties: koele appartementen, een ingerichte tent of neem je eigen kampeermiddelen mee! Ook organiseren ze diverse gezamenlijke eetmomenten, lekker en gezellig! Als laatste is het leuk om te vermelden dat er regelmatig Thema weken zijn gericht op Tieners baby’s & peuters. Elk seizoen sluit Casale il Sogno het seizoen af met een Truffelweekend.


6. Cabraldi: heerlijk verblijf midden in berglandschap

Cabraldi is een charmante accommodatie gelegen in Italië, op het kruispunt van Toscane, Le Marche, de Romagna en Umbrië. Deze unieke locatie biedt een scala aan appartementen, elk met een eigen sfeer en inrichting, geschikt voor verschillende reisbehoeften. Of het nu gaat om een romantisch uitje of een familievakantie, Cabraldi biedt een serene ontsnapping uit het dagelijks leven. De omgeving biedt prachtige natuurlijke landschappen en is perfect voor liefhebbers van de Italiaanse cultuur en geschiedenis.


7. LaMikasa: onthaasten in Le Marche

Welkom bij LaMikasa, gelegen aan de voet van de prachtige Apennijnen in de betoverende provincie Le Marche, Italië. Dit landelijke toevluchtsoord bevindt zich net ten zuiden van het dorpje Force, te midden van de serene heuvels. Hier draait alles om onthaasten en genieten van de rustige Italiaanse sfeer, omgeven door de natuurlijke pracht van de Apennijnen. LaMikasa bestaat uit twee gastenverblijven. Ontspan op de veranda of in de tuin en geniet van de Italiaanse lente en zomer. Of verken de betoverende omgeving van Le Marche, perfect voor wandelaars, natuurliefhebbers, sportievelingen en iedereen die het authentieke Italië wil ervaren. Bij LaMikasa geldt: niets moet, alles mag. Een buitenkans om te ontsnappen naar het Italiaanse platteland.


8. Casa Barbabella: Italiaanse plattelandsleven in Piemonte!

Casa Barbabella, een authentiek Piemontees landhuis, ligt idyllisch in de rustige heuvels van Zuid-Piemonte, vlakbij de Ligurische grens. Dit stijlvolle L-vormige huis is de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie, op slechts 45 minuten van de schitterende Middellandse Zeekust. Ontdek de nabijgelegen havensteden Genua en Savona, of geniet van de betoverende vergezichten, lokale wijnen en charmante dorpen van La porta Dellle Langhe. Casa Barbabella biedt een familiekamer voor vier personen en een master bedroom met kingsize bed, aangevuld met extra slaapopties zoals een opklapbed en babybedjes. In de tuin vind je alles voor ontspanning: ligstoelen, een mega trampoline, buitendouche en diverse terrassen voor zowel zon als schaduw.


9. Casa Valle Erro: authentiek Piemontees landhuis

Casa Valle Erro, een kleinschalig resort in Piemonte, Italië, biedt luxe appartementen met volledige service in een gerestaureerde wijnboerderij. Gelegen nabij het dorpje Melazzo, is het een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar bekende steden en het wijngebied De Langhe. Gasten worden verwelkomd met een gevulde koelkast en lokale wijnen. Elk appartement, vernoemd naar zijn vroegere functie, is zorgvuldig gerestaureerd met behoud van originele details. Voor meer details en reserveringen, bezoek EenWeekjeItalie.nl.


10. Casa Bella Donna: chalet aan het Lugano meer in Porlezza

Casa Bella Donna in Italië is een volledig ingericht chalet, ideaal voor een comfortabele vakantie. Het chalet heeft een tweepersoonskamer met een bed van 160cm bij 200cm, en een kamer met een stapelbed en een eenpersoonsbed. Voor de kleintjes zijn een campingbed en kinderstoel beschikbaar. Geniet van de vele gemakken, waaronder het gebruik van vier fietsen en een sup voor op het meer. Voor de barbecue-liefhebbers is er een BBQ beschikbaar in de schuur. Het chalet ligt in Porlezza, een gebied met veel faciliteiten en bezienswaardigheden. Op zaterdag is er een markt en op dinsdagavond een kunstambachtenmarkt.


11. Casa in Bocca al Lupo: ruim appartement met uitzicht op Alpen

Vier uw vakantie bij Casa in Bocca al Lupo, een sfeervol verbouwde boerderij in Italië, omgetoverd tot een modern gastenverblijf. Deze accommodatie biedt drie ruime appartementen in een authentieke boerderij, omgeven door een landschap van wijngaarden, hazelnootbomen en heuvels, met steeds een uniek uitzicht op de Alpen. Geniet van rust, natuur en een prachtig zoutwaterzwembad. Elk appartement beschikt over een luxe keuken met alle benodigde apparatuur voor een comfortabel verblijf. Ontspan aan het zwembad van 8 x 3 meter, compleet met ligstoelen en een adembenemend uitzicht. Voor culinaire liefhebbers ligt de accommodatie in de Langhe, bekend om culinaire hoogstandjes en Barolo wijn.


12. La Vita Toscana: mobile homes midden in Toscane

La Vita Toscana biedt comfortabele mobile homes als ideale uitvalsbasis voor een authentieke Toscaanse ervaring. Gelegen op de familievriendelijke Camping Paradiso in Viareggio, zijn deze mobile homes perfect voor een vakantie waar het buitenleven centraal staat. Met een ruime, overdekte veranda, eigen parkeerplaats en airconditioning, is comfort gegarandeerd. De camping ligt op loopafstand van een prachtig zandstrand en binnen een uur rijden van iconische Italiaanse steden zoals Pisa, Lucca en Florence. Deze ligging maakt het de perfecte locatie om zowel de Toscaanse kust als het binnenland te verkennen. Camping Paradiso zelf biedt uitgebreide faciliteiten, waaronder een zwembad, een uitstekend restaurant en diverse recreatiemogelijkheden.


13. Agriturismo Carincone: fraaie appartementen in Le Marche

Agriturismo Carincone, verscholen in de heuvels van Le Marche, Italië, biedt een vredige vakantie-ervaring met vijf unieke appartementen. Elk appartement, geïnspireerd door elementen zoals Lucht, Aarde, Water, Vuur, en Zon & Maan, heeft zijn eigen thematische inrichting en kleurenpalet. De appartementen zijn comfortabel ingericht met een privéterras, tuinmeubilair, ligstoelen, en gratis wifi. De woonkamer is voorzien van een keuken en elke slaapkamer heeft een comfortabel tweepersoonsbed. De moderne badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche en andere voorzieningen. Buiten kunnen gasten ontspannen op de zonneweide, genieten van de gemeenschappelijke BBQ-plaats, en zich verfrissen in het nieuwe bad met watervalbank. Huisdieren zijn ook welkom.


14. Case San Bartolo: vakantiehuis op 2 km van Adriatische zee

Case San Bartolo, een schilderachtig vakantiehuis in Le Marche, Italië, biedt drie elegante appartementen op slechts 2 km van de Adriatische Zee. Gelegen in het natuurpark Monte San Bartolo, geniet je van panoramische uitzichten op heuvels en zee vanaf een hoogte van 170 meter. Elk appartement is stijlvol en landelijk ingericht, gelegen in een privébos van 3 hectare en omgeven door een prachtige tuin. Vanuit hier kijk je uit op het imposante kasteel van Gradara en de Apennijnen. Een hoogtepunt is het grote, chloorvrije infinity zwembad, omringd door geurige tuinen. Dichtbij liggen de charmante middeleeuwse dorpjes Fiorenzuola di Focara en Castel di Mezzo, en drie toegankelijke stranden. Case San Bartolo is de perfecte keuze voor een ontspannen vakantie waar natuur, cultuur en rust samenkomen.


15. Tuscany Chalets: luxe chalets vlakbij Viareggio in Toscane

Op Camping Paradiso in Viareggio, dicht bij zee, vind je de moderne chalets van Toscane Chalets, een ideale uitvalsbasis in het prachtige Toscane. Deze regio is beroemd om zijn schilderachtige landschappen, historische steden zoals Pisa en Florence, heerlijke keuken en voortreffelijke wijnen. De chalets zijn comfortabel ingericht met onder andere een volledig uitgeruste keuken, ruime veranda, gratis wifi en koffiezetapparaat. Eigenaresse Naomi, met een grote liefde voor Toscane, biedt drie ruime chalets aan op dit gezinsvriendelijke resort. Je vindt er faciliteiten als stranden, zwembaden, speeltuinen, en een animatieteam. Rustig gelegen en toch vlakbij het strand, zijn deze chalets perfect voor ontspanning. Bij elke boeking krijg je gratis een informatief tijdschrift over de regio. Naomi’s ervaring zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Ze verwelkomt je graag in een van de sfeervolle chalets!


16. Agriturismo Casale le Crete: gerenoveerd landhuis in Lazio

Agriturismo Casale le Crete, gelegen nabij het schilderachtige Acquapendente in Lazio, Italië, is een prachtig gerenoveerd landhuis met zes zelfstandige appartementen, elk geschikt voor 4 tot 6 personen. Perfect voor een vakantie met familie, een romantisch uitje of een reis met vrienden. De appartementen zijn eenvoudig en landelijk ingericht, met twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken, badkamer, TV en WiFi. Alle nodige linnengoed is inbegrepen. Deze rustige agriturismo biedt een fantastisch uitzicht op de heuvelachtige omgeving en ligt vlakbij het mooie meer van Bolsena. Gasten kunnen genieten van een groot zwembad, tennisbaan, speeltuin, barbecuefaciliteiten en gratis WiFi. Elke appartement heeft een eigen buitenruimte voor het ultieme Italiaanse buitenleven.


17. Chalets Porlezza aan het meer van Lugano

Chalets Porlezza ligt aan het idyllische meer van Lugano in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Deze camping biedt huisjes aan die direct aan het meer liggen en zijn voorzien van keuken, sanitair en airconditioning, geschikt voor 5 personen verdeeld over twee slaapkamers. Vanaf de veranda van het chalet ben je binnen een paar stappen bij het kiezelstrand van het meer van Lugano, waar kinderen veilig kunnen spelen. Het meer staat bekend om zijn kraakheldere water en beschutte ligging tussen de bergen, waardoor het een mediterraan gevoel geeft met citrusvruchten en palmbomen. De camping ligt op loopafstand van Porlezza, een charmant Italiaans plaatsje dat nog niet overspoeld is door massatoerisme, met gezellige terrassen en een levendige markt. Bovendien ligt het Comomeer op slechts 15 minuten afstand.


18. Trullo Presidente in het prachtige Puglia

Trullo Presidente ligt in het hart van Apulië, in de hak van het Italiaanse laars. Apulië, bekend om zijn heuvelachtige landschap, historie, kunst en monumenten, biedt rust, ruimte en natuur. Geniet van het heerlijke weer en de fantastische keuken in een omgeving vol Middeleeuwse kastelen, Romaanse kathedralen en Barokke paleizen. Trullo Presidente, gelegen in de Valle D’Itria tussen Alberobello, Martina Franca, Locorontondo en Cisternino, is een typisch voorbeeld van de historische ’trulli’ van de regio. Deze unieke, conische woningen zijn beroemd om hun dikke muren en isolerende eigenschappen. Het ligt op slechts 30 minuten van zowel de Adriatische als de Ionische Zee. Je hebt hier ook lekker veel privacy op een groot groot privéterrein met olijf- en fruitbomen.


19. Casa Dolce Vista in kasteeldorp Monestero Bormida

Casa Dolce Vista, gelegen in het kasteeldorp Monestero Bormida, is een sfeervol familiehuis voor 10 personen. Het is de ideale plek voor families, vriendengroepen, collega’s of cursisten die samen een week willen doorbrengen. Omringd door een grote tuin met panoramisch uitzicht, biedt dit vrijstaande huis een oase van rust weg van de drukte. Het huis zelf is gebouwd uit oude natuurstenen, zichtbaar zowel binnen als buiten, wat bijdraagt aan een unieke sfeer. Deze dikke muren zorgen in de zomer voor koelte en houden in de winter de warmte vast. Stel je voor: gezellig bij de openhaard met een glaasje wijn, uitkijkend over besneeuwde bergtoppen. Voor ontspanning is er een tv-ruimte en een spelletjestafel. De ruime woonkeuken is van alle gemakken voorzien, zoals een groot gasfornuis, vaatwasser en espressomachine.


20. Polmone Turismo Verde: rustieke appartementen in Umbrië

Polmone Turismo Verde is een idyllische boerderij verscholen in het groene hart van Italië. Deze accommdoatie biedt vier rustieke appartementen, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar stilte en een kans om weer op adem te komen. Omgeven door weelderige natuur, biedt Polmone een authentieke en landelijke ervaring, ideaal voor liefhebbers van puurheid en rust. Ondanks de weersuitdagingen die Italië in 2023 heeft ervaren, heeft Polmone een groene zomer en een prachtige herfst doorgemaakt, waardoor het ook in de koudere maanden een aantrekkelijke bestemming blijft. Gasten kunnen genieten van schilderachtige wandelingen, gezellige momenten bij een houtkachel of de nabijgelegen steden verkennen, die in de koude maanden minder druk zijn. Met uitstekende WiFi is het ook een ideale plek voor wie in alle rust wilt werken.


21. Casa Sirena Sicilië: Vakantiehuis met panorama zeezicht

Geniet van rust en ruimte, cultuur en natuur, zon, zee en strand in Casa Sirena, dat door de gasten zeer hoog wordt gewaardeerd. Casa Sirena staat op een berghelling vlak bij het middeleeuwse stadje Cefalu met een adembenemend uitzicht over zee en de omgeving van Cefalu. Het huis heeft een heerlijke semi buitenkeuken, een woonkamer, een grote slaapkamer en een royale badkamer. In de woonkamer staat een ‘bedbank’ voor twee extra slaapplaatsen. Voor het huis bevindt zich een groot terras. Het aparte gastenverblijf heeft 2 extra slaapkamers en een eigen badkamer. Het huis ligt op de rand van het nationale park Parco delle Madonie, een uitgestrekt en ongerept berggebied met veel mogelijkheden om te wandelen of voor een tripje met de auto. Door de centrale ligging is Cefalu een perfecte basis om van daaruit de bezienswaardigheden van het eiland te bezoeken en Sicilië in al zijn facetten te beleven.


22. Casa Comoda: kindvriendelijk chalet aan meer van Lugano

Het prachtige chalet ligt op enkele tientallen meters van het meer van Lugano op International Sport Camping. De schitterende omgeving, waarin deze typisch Italiaanse camping ligt, ademt een heerlijke rust uit en nodigt uit tot allerlei activiteiten. U kunt volop genieten van de schitterende natuur, de vele vormen van vermaak en natuurlijk van de echte Italiaanse keuken. Dat kan van het vroege voorjaar tot laat in de herfst. Het klimaat is aangenaam op deze gezellige familiecamping. Het chalet is van alle gemakken voorzien. Daar Casa Comoda van oorsprong voor privégebruik is bedoeld, is het chalet meer uitgerust dan een standaard vakantiechalet. Wij weten hoe belangrijk het is om tijdens je vakantie van alle gemakken voorzien te zijn. Zowel voor de volwassenen als ook voor de kinderen. Onze gasten mogen hier dan ook uitgebreid gebruik van maken. Heerlijk met alleen maar een koffer kleding op vakantie hoeven gaan.


23. Cum Grano Salis: genieten bij Belgen in Umbrië

Cum Grano Salis is een sfeervolle Bed & Breakfast gelegen in een historisch pand uit 1882, gerund door Vlamingen. Gevestigd in Umbrië, het groene hart van Italië, biedt het verblijf een prachtig uitzicht vanuit een weelderige tuin met zwembad op de Tibervallei en het dorpje Castello delle Forme. Deze exclusieve ‘adults only’ accommodatie (jongeren vanaf 14 jaar welkom) is de perfecte uitvalsbasis om de rijke cultuur en bezienswaardigheden van Umbrië en Zuid-Toscane te verkennen, met steden als Perugia en Assisi binnen handbereik. Huisdieren zijn niet toegelaten. Het dorpje Castello delle Forme, bekend om zijn Etruskische wortels en boeiende geschiedenis, draagt bij aan de unieke charme van deze B&B.


24. Chalet op camping Paradiso in Viareggio

Geniet van het Toscaanse leven met een verblijf in een comfortabele chalet op camping Paradiso in Viareggio, op loopafstand van zee en zandstrand. Deze familiecamping ligt nabij prachtige stadjes als Lucca, Pisa, en Florence, en zelfs de Cinque Terre is binnen rijafstand. De camping biedt faciliteiten zoals een zwembad, restaurant, winkeltje, en speelvoorzieningen. De chalet, geschikt voor maximaal 5 personen, is volledig ingericht met airco en bestaat uit een woonkamer met keuken, twee slaapkamers, en een badkamer. Buiten op de veranda kun je ontspannen na een dag vol Toscaanse indrukken. Parkeren kan direct naast de chalet, die zich op een centrale locatie binnen de camping bevindt (Zona Rossa nummer 3).


25. Ca’dell’Olivo in de heuvels van Romagna

Wauw! Ca’ dell’ Olivo is een charmant vakantiehuis in Lucignano, Romagna, ver weg van het massatoerisme. Geniet van adembenemende uitzichten en ontspan in de siertuin. Het huis biedt ruimte voor 4 personen en er is een appartement voor 2 personen. De omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers, rustzoekers, wandelaars, en geschiedenisliefhebbers, met historische steden zoals Rimini en Santarcangelo di Romagna binnen handbereik. Ook de Adriatische kust is binnen een uur te bereiken, met plaatsen als Cesenatico en Riccione. Ontdek lokale restaurants en wijnhuizen met tips van de Nederlandse eigenaren, Silvester en Monique. Een veelzijdige vakantiebestemming voor iedereen!


26. Monticasa Porlezza: fijn chalet aan het Luganomeer

Op slechts 975 km van Utrecht, net over de Zwitserse grens, vind je Monticasa Porlezza, gelegen aan het schilderachtige Luganomeer. Omringd door het Comomeer en Lago Maggiore, biedt Camping International een authentiek Italiaanse ervaring voor zowel jong als oud. Chalet 234, gesitueerd in Via COMO, biedt ruimte voor het parkeren van de auto direct naast de accommodatie en ligt op een steenworp afstand, slechts 70 meter, van het strand aan het Luganomeer. Het chalet beschikt over een goed uitgeruste keuken met koelkast, vriesvak, koffiezetapparaat, 4-pits gasfornuis, magnetron en een volledige inventaris. Aanvullende voorzieningen omvatten twee fietsen, een SUPboard, een Italiaanse barbecue naast de veranda en parkeergelegenheid naast het chalet.


27. Casa Bella Di Bosco in Tignale aan het Gardameer

In het bungalowpark Villagio Sunclass in Tignale aan het Gardameer staat ons prachtige vrijstaande vakantiehuis “Casa Bella di Bosco”. Heerlijk genieten van alle parkfaciliteiten, zoals een riant verwarmd zwembad van 25×10 meter met rondom ligbedden/parasols en een zeer moderne kiosk voor drankjes en snacks. Het park bevindt zich op zo’n 600 meter boven het meer, wat een prachtig panoramisch uitzicht geeft op het Gardameer en het Monte Baldo gebergte aan de overkant. Casa Bella di Bosco, geschikt voor maximaal 6 personen, bevindt zich dicht bij het zwembad/receptie tegen een bosrand aan waardoor dit vakantiehuis zeer veel privacy biedt. Het huis is zeer comfortabel ingericht met 3 slaapkamers, gerenoveerde badkamer, praktische keuken en ruime woonkamer. De twee schuifpuien geven toegang tot twee terrassen. Vanuit het huis en de terrassen geniet u van een rustgevend, panoramisch uitzicht op de Monte Baldo!


28. Casa Panorama: romantisch vakantiehuis met droomuitzicht

Huur nu uw eigen romantische vakantiehuis met zwembad en panoramisch uitzicht. Lekker ontbijten in de ochtendzon, boekje lezen in de grote tuin. Dit is buitengewoon genieten! Dit romantische vakantiehuis is met smaak ingericht en voorzien van alle moderne comfort. Een huis waar u zich meteen thuisvoelt. Dolce far niente in uw eigen domein! Tientallen meters tuin met absolute privacy, geen directe buren.Vanuit de tuin heeft u een adembenemend uitzicht op de glooiende heuvels en Middeleeuwse stadjes. Casa Panorama is ook een ideaal vertrekpunt voor zonzoekers, wandelaars en cultuurliefhebbers. De bergen (Apennijnen) zijn op een half uur rijden. En in een half uur bent u ook aan de Adriatische zee met haar prachtige stranden. Dit 2-6 persoons vakantiehuis is te huur in de zomermaanden, heeft een zeer ruime woonkamer en ruime slaapkamers. Heel geschikt voor gezinnen en voor stellen die aan de hectiek willen ontsnappen.


29. Casa San Biagio: 4 sfeervolle appartementen in Le Marche

Casa San Biagio is een vrijstaand, sfeervol gerestaureerd huis. Het ligt op een hoogte van 450 meter in de heuvels nabij de plaats Pergola. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Apennijnen, de heuvels van Le Marche en bij helder weer kunt u zelfs de Adriatische Zee zien. Als uitvalsbasis ligt de accommodatie centraal voor tal van bezienswaardigheden. De Adriatische kust is binnen 30 minuten met de auto te bereiken. De ruime appartementen hebben elk een eigen ingang met een privé terras. Op het grote gemeenschappelijk terras staat een pizzaoven, waarin we tijdens de pizza-avonden heerlijke pizza’s bereiden. Casa San Biagio is een plek om tot rust te komen en te genieten van al het moois dat Le Marche te bieden heeft. Ook kunt u ontspannen bij het zwembad of genieten van een goed glas wijn in de loungehoek.


30. Country house Montesoffio: kleinschalig agriturismo in Le Marche

Je bent welkom in deze groene oase van rust. Het biologische landgoed ligt op een heuvel in een vredige vallei, weg van het verkeer en slechts 25 minuten van stranden en bergen. Montesoffio wordt omringt door natuur, kleurrijk akkerland, middeleeuwse stadjes en goede restaurants, in het heuvelland van de authentieke regio le Marche. Er staan acht ruime appartementen en vier grote B&B kamers tot je beschikking, met of zonder ontbijt. De appartementen hebben allemaal hun eigen entree op de begane grond. Je loopt zo vanuit de keuken/woonkamer de tuin in. Fijn als je buiten wilt eten, of je schuift aan voor het langetafeldiner. Er is een panoramisch zoutwater-zwembad (6 x 12) en kinderen kunnen hun gang gaan op de trampoline en aparte speelplekken rondom het huis. In de gemeenschappelijke huiskamer hebben we gratis WiFi, satelliet TV, een huisbar, een bibliotheek en openhaard. Voor elektrische auto’s is er een laadpunt.


31. I Magnoni: appartementen in heuvels van de Marche

Stelt u zich eens voor…… Appartement waar de bedden zijn opgemaakt, en een terras met schitterend uitzicht, ’s avonds het geluid van de krekels en boven u de heldere sterrenhemel, U schuift ’s avonds aan, aan een lange tafel onder de druivenranken. Het Italiaanse leven is begonnen. De volgende ochtend wordt u wakker en staat er een ontbijt, of ligt er een versgebakken bruinbrood voor u klaar. Wat wordt het vandaag? -Dagje rustig aan doen, lekker lezen in de schaduw van de grote eik en af en toe een plons in het zwembad? -Er op uit trekken naar een van de vele kleine schilderachtige Italiaanse dorpjes in de omgeving? _Mooie wandeling/fietstocht maken door de heuvels van het Marchegiaanse landschap?. _Het bezoeken van de indrukwekkende grotten van Frassasi? _Of mee gaan met een leuke wijntour? Voor het avondeten staan in het informatieboek een aantal leuke adressen, dus ook dat gaat helemaal goed komen.


32. Top-ZonVakantie: mobilehomes op familiecamping in Toscane

Wij verhuren al meer dan 13 jaar onze Chalets op Camping Paradiso in Viareggio, op loopafstand van zee en zandstrand, een ideale uitvalsbasis in het prachtige Toscane. Deze familiecamping ligt nabij prachtige stadjes als Lucca, Pisa, en Florence, ook Cinque Terre is binnen rijafstand. De 5 persoons chalets van top-zonvakantie, zijn comfortabel ingericht met onder andere een volledig uitgeruste keuken, ruime overdekte veranda, gratis wifi, koffiezetapparaat, Senseo, Airco en eigenparkeerplaats. Wij verhuren meerder Chalets dus gezellig met vrienden of familie naast elkaar het is allemaal mogelijk. Resort Paradiso is gezinsvriendelijke, Je vindt er faciliteiten als stranden, zwembad, speeltuinen, Restaurant, Supermarkt en een animatieteam. Rustig gelegen en toch vlak bij de badplaats Viareggio met vele winkels restaurants, en gezellige markten


33. De Olijfmolen in Airole: overnachten in Italiaanse olijfmolen!

De Olijfmolen in Airole, Ligurië, is een bijzondere oude Italiaanse olijfmolen. Deze gerenoveerde olijfmolen combineert historische charme met modern comfort, inclusief twee gewelfde ruimtes die nu dienen als een gezellige woonruimte met open keuken, zithoek, en twee badkamers. Het slaapvertrek, tegenover de hoofdruimte, beschikt over twee eenpersoonsbedden en een spectaculaire badkamer ingebouwd tegen de rotswand. De tuin van 50 meter lang biedt drie terrassen, fruitbomen, en een barbecue. Gelegen in het middeleeuwse Airole, nabij zowel de Italiaanse Bloemenriviera als de Franse Côte d’Azur, biedt het de perfecte mix van dorpssfeer, natuur, en nabijheid van de zee. De Olijfmolen is volledig uitgerust met moderne voorzieningen zoals Wi-Fi, een Nespresso-apparaat en een wasmachine.


34. Borgo Belfiore: agriturismo in Le Marche

Hartelijk welkom op Borgo Belfiore. Onze agriturismo, gelegen in het glooiende landschap van Le Marche, 30 km van zee en de bergen, biedt een goede combinatie van ontspanning, natuur, cultuur en het beste Italiaanse eten waar u bij ons al na aankomst van kunt genieten. Het landgoed bestaat uit een met fresco’s beschilderde villa met huiskapel en een oude frantoio (olijfpers). In deze 2 gebouwen bevinden zich 13 authentieke, met oog voor detail ingerichte appartementen met eigen terras. Midden in de olijfgaard ligt het prachtige grote zwembad, waar je geniet van adembenemende vergezichten. In de zomermaanden is Agriturismo Borgo Belfiore een fijne plek voor gezinnen met kinderen. Ook in het voor- en najaar, als de temperaturen wat milder zijn, is het meer dan de moeite waard om te komen genieten van al het moois wat Le Marche te bieden heeft. Ideaal voor koppels die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties. Borgo Belfiore is elk jaar het decor voor sfeervolle Italiaanse bruiloften, een ware “Italiaanse Droom”.


35. Casa Di Amici: Prachtige Chalets in Porlezza

Welkom bij onze vijf gezellige chalets aan de prachtige oevers van het Meer van Lugano! Deze charmante verblijven liggen op slechts een steenworp afstand van het kalme water, van 10 tot maximaal 80 meter verderop. Elk chalet biedt een knusse en warme sfeer, perfect voor een ontspannen vakantie. Of je nu op zoek bent naar een leuke gezinsvakantie of een avontuurlijke retraite, onze chalets hebben voor elk wat wils. Geniet van gezellige avonden op het strand met een prachtig uitzicht op het meer of ontspan in de loungehoek van de veranda. Voor de avonturieren heeft de omgeving met haar vele bergen en typisch Italiaanse steden en dorpen veel om te ontdekken! Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuurlijke activiteiten, onze chalets bij het Meer van Lugano bieden de ideale setting voor een onvergetelijk verblijf. Wil jij ook een heerlijke vakantie? Neem eens contact op met Casa Di Amici!


36. La Girandola: idyllische plek in de regio Marche

La Girandola ligt in het hart van Italië en biedt een vakantiebelevenis vol rust, gastvrijheid en charme van het platteland. Deze bed & breakfast is ideaal voor zowel romantische uitjes als familievakanties, dankzij de persoonlijke aandacht en intieme sfeer die voortvloeien uit het beperkte aantal kamers. Elke kamer combineert traditionele stijl met modern comfort en biedt uitzicht op heuvels en wijngaarden. Het ontbijt bestaat uit lokale, verse producten en wordt geserveerd op een terras met schitterende landschappen. La Girandola is ook een uitstekende basis om de cultuur en geschiedenis van de regio te ontdekken, inclusief dorpjes, markten, wijngaarden en olijfgaarden. Gasten kunnen genieten van activiteiten zoals kooklessen, wijnproeverijen en fietsverhuur, die een diepe duik bieden in de Italiaanse cultuur en natuur. Een verblijf hier belooft een onvergetelijke ervaring te zijn, ideaal voor diegenen die willen ontspannen of avontuur zoeken in Italië.

Plaats een reactie