Vakantie bij Nederlanders in Portugal: de mooiste accommodaties

Portugal, een land van adembenemende schoonheid, strekt zich uit langs de zonovergoten kust van de Atlantische Oceaan. Met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en ongerepte natuur is Portugal een topbestemming voor vakantiegangers uit de hele wereld. Van de glooiende heuvels en wijngaarden in het noorden tot de gouden stranden en grillige kliffen van de Algarve in het zuiden, het land biedt een diversiteit die elke reiziger betovert. En wat is er nu beter dan dit alles te ervaren vanuit de gastvrijheid van je landgenoten? In deze blog ontdek je de mooiste accommodaties en B&B’s in Portugal, beheerd door Nederlanders, die jouw vakantie onvergetelijk zullen maken.

De leukste vakantiehuisjes in Portugal van Nederlandse eigenaren

Ben je van plan om Portugal te verkennen en te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft? Of je nu droomt van de levendige straten van Lissabon, de charmante dorpjes van de Alentejo, of de idyllische kustlijn van de Algarve, je vindt er een breed scala aan verblijfsmogelijkheden. Wat dacht je van een verblijf in een accommodatie die wordt gerund door Nederlanders? Deze unieke verblijven bieden niet alleen comfort en kwaliteit, maar ook de warme, vertrouwde gastvrijheid van je eigen landgenoten. De Nederlandse eigenaren kennen de Portugese cultuur en tradities van binnenuit en delen graag hun kennis en tips met je. Zo ervaar je Portugal op een bijzondere manier en voel je je toch een beetje thuis.

1. Quinta da Vida: unieke vakantiewoningen in olijfboerderij

Welkom bij Quinta da Vida! Deze gezellige plek in de Oost-Algarve, dichtbij Moncarapacho en maar een half uurtje van het vliegveld in Faro, is perfect voor een relaxte vakantie. Vroeger was het een olijfboerderij, maar nu zijn er vijf superleuke vakantiehuisjes en een groot privéhuis. De huisjes zijn cool en modern, maar hebben nog steeds hun oude charme, zoals dikke stenen muren die het in de zomer lekker koel houden. Elk huisje heeft een eigen terras met een barbecue en chillplek om te loungen. Er is ook een groot zwembad waar iedereen lekker kan zwemmen en zonnen. Voor de fun zijn er een pingpongtafel en een volleybalveldje, plus veel spelletjes. Quinta da Vida gebruikt zonne-energie en haalt water uit een eigen bron, dus het is ook nog eens milieuvriendelijk. Dus, kom chillen en geniet van je vakantie in deze toffe huisjes!


2. B&B Casa Traca: genieten in Centraal-Portugal

Casa Traca, een gezellige en kleinschalige B&B, ligt in het groene hart van Centraal Portugal, in Arganil, weg van het massatoerisme maar toch centraal. Sinds mei 2016 verwelkomt de B&B gasten om te genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. De focus ligt hier op ontspannen, onthaasten en stressvrij zijn, met het gevoel van thuis zijn op vakantie. De B&B heeft een grote tuin met veel chillplekken, helemaal voor de gasten. Casa Traca ligt op de helling van Monte’ Alto, en je kunt vanuit de tuin makkelijk naar de top van de berg wandelen waar een mooie kapel en een geweldig uitzicht wachten. Met 4 ruime themakamers biedt Casa Traca een heerlijke plek om te ontspannen. Het is perfect gelegen voor uitstapjes naar bijvoorbeeld de watervallen van Fraga da Pena en het leistenen dorp Píodão.


3. Casa Alfarrobeira: vakantiehuis dichtbij Portimão

Casa Alfarrobeira biedt een prachtige villa met zwembad in de Algarve, perfect voor wie wil genieten van de Portugese zon tegen een scherpe prijs. Gelegen slechts 3 km van de zee, kun je hier basken in meer dan 3.000 uur zon per jaar. De villa, rustig gelegen op een ruim perceel van 3000 m² en omgeven door olijf-, amandel-, en Johannesbroodbomen, biedt diverse terrassen: een veranda aan de voorzijde, een schaduwterras aan de zijkant, een groot open terras aan de achterkant en een zonneterras bij het zwembad. Elke plek biedt een oase van rust met een panoramisch uitzicht op de Monchique bergen. Op slechts 50 km van Faro’s luchthaven en 8 km van Portimão, een hotspot voor toeristen met een jachthaven, geniet je van de perfecte locatie. Dichtbij de zee en een golfbaan, in een gebied waar hoge flatgebouwen niet voorkomen, biedt Casa Alfarrobeira de ideale uitvalsbasis.


4. Fuseta Apartments: In het hart van de Ria Formosa

Fuseta Apartments biedt de ideale plek voor een ontspannen vakantie aan zee in Fuseta, Portugal. Deze penthouse-appartementen, BELA VISTA en VISTA MAR, liggen op de bovenste verdieping van een kleinschalig resort, met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan, het strand van Fuseta en het natuurpark Ria Formosa. De locatie is perfect voor uitstapjes naar Faro, Olhão, Tavira en eilanden zoals Armona, Deserta, Culatra en Farrol. Verken de omgeving te voet, per fiets of per boot, en ontdek lokale markten, zoutwinning en natuurreservaten. Zelfs plaatsen zoals Quinta do Lago, Vila Moura en zelfs richting Spanje, zoals Vila Real de San Antonio, zijn makkelijk bereikbaar binnen 40 km. De twee vakantieappartementen zijn volledig ingericht om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.


5. Casa Grande Vale: kleinschalige appartementen in Algarve

Ontmoet Marc en Carolien, een Belgisch-Nederlands koppel achter Casa Grande Vale, een rustige vakantiebestemming in het hart van de Algarve. Met Marc’s Limburgse roots en Carolien’s ervaringen van over de hele wereld, bieden ze een unieke en gastvrije ervaring. Casa Grande Vale, gelegen in een schilderachtige groene vallei, is een oase van rust dichtbij alle toeristische attracties. Het complex bestaat uit een bungalow op de begane grond, een penthouse en drie appartementen, elk omringd door tropische tuinen. Ideaal voor diegenen die rust zoeken met toeristische gezelligheid binnen handbereik, beschikt Casa Grande Vale over een zwembad in een prachtige tuin met uitzicht op een sinaasappelboomgaard. Geniet van diverse terrassen en een sunset-lounge waar je de ondergaande zon kunt zien.


6. B&B Quinta a Fonte: adults-only boetiek B&B bij Tavira

Ontdek B&B Quinta a Fonte, een oase in de rustige Oost-Algarve, op minder dan 3 kilometer van de zee. Deze Bed & Breakfast, exclusief voor volwassenen, biedt een perfecte uitvalsbasis om te genieten van de prachtige Algarve. Geniet van mooie stranden, wandel- en fietsroutes, en sfeervolle vissersdorpjes met uitstekende restaurants. De accommodatie, met een mix van een gerenoveerde boerenhoeve en moderne uitbouw, is sinds januari 2022 vernieuwd. Het beschikt over 4 gastenverblijven, waaronder een stijlvolle studio, twee luxe suites en een unieke villa, omgeven door een olijfboomgaard op een terrein van bijna 12.000 vierkante meter. Ontspan bij het zwembad, in de oude olijfgaard of bij het oude waterbekken met uitzicht op de vallei. De luchthaven van Faro ligt op slechts 30 minuten rijden, en historische steden zoals Tavira, Olhao en Faro bevinden zich in de buurt. Met de tolweg bereik je zelfs Sevilla in 2 uur en Lissabon in 3 uur.


7. Glamping Chave Grande: Rust, ruimte, natuur en cultuur

Glamping Chave Grande  biedt rust, ruimte, natuur en cultuur in combinatie met comfortabel kamperen. In een groene, schaduwrijke vallei in het authentieke binnenland van centraal Portugal staan compleet uitgeruste 4- en 5-persoons safaritenten, ook met eigen sanitair. Deze rustieke glamping heeft prima faciliteiten, zoals een groot zwembad, een tennisbaan en een speeltuintje. In de omgeving liggen fraaie oude steden, zoals Viseu, Coimbra en Lamego. Op een uur autorijden ligt de vallei van de Rio Douro, waar de beroemde Port-wijnen hun oorsprong vinden. In de buurt kun je diverse outdoor activiteiten ondernemen zoals fietsen over de Ecopista do Dão, kajakken over de Rio Mondego, karten in Vila nova de Paiva, of tokkelen in het avonturenpark Pena Aventura. In het zomerseizoen zijn er in de omgeving overal dorpsfeesten en festivals, waar je samen met de lokale bewoners van kunt genieten. Er zijn diverse lokale weekmarkten, waar je de authentieke piri piri kip kunt eten.


8. The Art of Joy B&B aan zee Portugal

The Art of Joy, een serene B&B in de Algarve, Portugal, biedt het beste van twee werelden: rust en levendigheid. Gelegen te midden van dennenbomen, is deze B&B slechts vijf minuten wandelen van het goudgele Meia Praia strand en twee kilometer van het historische en bruisende Lagos. Deze unieke accommodatie, ooit het huis van de beroemde Portugese schrijfster Sophia de Mello Breyner Andresen, is nu een oase voor ontspanning en persoonlijke groei. Gasten kunnen genieten van faciliteiten zoals een zwembad en tennisbaan. Voor golfers ligt de gerenommeerde golfbaan Palmares vlakbij. The Art of Joy heeft vier moderne kamers, alle met comfortabele boxspring bedden en privé badkamers. Kies uit allerlei leuke activiteiten zoals wandelingen, massages en yoga!


9. Olá Moita: workshop & verblijf in een authentiek Portugees dorp

Bij Olá Moita kun je deelnemen aan inspirerende zomervakantie workshops met een all-inclusive vakantie verblijf op landgoed en camping Quinta do Tapadinho, gelegen aan de rand van het authentieke dorp Vila Nova de Oliveirinha. Een dorp dat nog een echte Portugese sfeer oproept en je het gevoel geeft alsof je terug bent gegaan in de tijd. De camping ligt in een landelijke en rustgevende omgeving met zicht op de vele olijfbomen, subtropische planten en een zwembad. Het bijzondere aan de plek is dat je overal een mooi uitzicht hebt, op bergen, rotspartijen en een weids dal. Ideaal als je van natuur en rust houdt, actief wilt zijn of juist van de stilte wilt genieten. Alleen deelnemers aan de workshop verblijven op de natuurcamping. In de zomer 2025 wordt de camping onder een nieuwe naam ook toegankelijk voor gasten die geen workshop volgen.


10. Vivenda Marques: ontdek het Oosten van Centraal Portugal

Landgoed Vivenda Marques bevindt zich aan de rand van het gemoedelijke dorpje Ladoeiro in Centraal Portugal. Het stijlvolle appartement is geschikt voor twee personen, en bedoeld voor mensen die graag verpozen in een rustig landelijk gebied, ver weg van de drukte van het massatoerisme. Het is de perfecte uitvalsbasis om de rust, landelijke schoonheid en vele bezienswaardigheden van de omliggende charmante regio te ontdekken. Ladoeiro heeft verschillende restaurantjes, terrasjes en supermarktjes, en ligt vlakbij Castelo Branco. Het appartement heeft een eigen opgang, bestaat uit een woonkeuken, een zit-/slaapkamer, een luxe badkamer, een entreehalletje, een groot buitenterras en een lekker bad om zomers in af te koelen. Het landgoed heeft ook een wijngaard, een olijfgaard, een fruitboomgaard en een wilde tuin. Er bevindt zich ook een galerie en een massagepraktijk op het terrein.


11. Casa do Cerro: sfeervolle B&B op toplocatie in de Algarve

B&B Casa do Cerro ligt in de Algarve, en is meer dan enkel een B&B. Deze toplocatie combineert luxe, privacy, en een schitterende inrichting. Met slechts vier suites, waarvan één familie suite, geniet je hier van absolute rust en ruimte. Elke suite is ruim en stijlvol ingericht, waarbij Moorse en hedendaagse elementen samensmelten. Het traditionele Portugese huis, met fraai uitzicht op zee en de omliggende natuur, beschikt over een prachtig zwembad en diverse terrassen met comfortabele loungestoelen. De tropische tuin is een perfecte plek om te ontspannen. Elke ochtend serveren ze een speciaal ontbijt op het terras met zeezicht, inclusief verse lokale ingrediënten en huisgemaakte lekkernijen. Drie keer per week bereidt Luc een smakelijk diner met een mix van internationale en Portugese gerechten in de buitenkeuken. Voor een lichte lunch bij het zwembad zijn er verse, gezonde snacks beschikbaar. Casa do Cerro is ‘adults only’, gericht op rust en ontspanning.


12. Vakantieboerderij Portugal by Horse

Vakantieboerderij Portugal by Horse ligt in de idyllische vallei van Quinta da Alegria in centraal Portugal. De boerderij is opgericht in 1996, en is sindsdien het perfecte toevluchtsoord voor liefhebbers van natuur, dieren, en paardrijden. Liesje, afkomstig uit de regio Antwerpen, begon haar avontuur in Portugal met twee paarden, twee honden, enkele kippen en een tipi. Zij vond haar droomplek in Midões, een mooi en historisch dorp nabij Tábua. João, opgegroeid in het zuiden van Portugal en Lissabon, voegde zich later bij haar na een carrière in IT. Nu verwelkomen Liesje en João gasten in hun charmante vakantiehuisjes, genesteld in de natuurlijke schoonheid van de Beira Alta regio. Ze bieden paardrijtochten en speciale vakanties voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Naast paardrijden, kunnen gasten ook genieten van andere activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, canyoning, kajakken, yoga en Reiki


13. Luxe villa Portugal met zwembad, nabij Lissabon, veel privacy

Ervaar de ultieme luxe van een vrijstaande villa, gelegen te midden van schilderachtige wijngaarden, waar rust en privacy centraal staan. Deze prachtige villa biedt plaats aan 2 tot 6 personen en is gelegen op slechts 60 km van Lissabon en 32 km van de betoverende stranden van de Portugese westkust. De villa beschikt over een volledig omheinde tuin van ongeveer 8.000m² en een groot privézwembad (10 x 5). Met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een ontspannen vakantie, ben je verzekerd van een verblijf in stijl en comfort. De tuin is gevuld met fruitbomen (vijgen, mandarijnen, sinaasappels, peren, appels, perziken, enz.) en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende wijngaarden en de beroemde Montejunto-berg vanuit elke kamer van de villa.
Door de ligging heb je geen last van massa-toerisme, maar wil je toch 1 van de toeristische plaatsen bezoeken, dan is dat is de villa een prima uitvalsbasis, aangezien veel bezienswaardigheden in de nabije omgeving van de villa te vinden zijn.


14. Quinta da Olivia: fijne B&B dichtbij Óbidos

Gelegen in een heerlijk rustige omgeving en op loopafstand van het middeleeuwse kasteel, biedt Quinta da Olivia een uniek verblijf en heeft het de ideale ligging om Óbidos te bezoeken. Centraal gelegen in de Costa de Prata is het ook een uitstekend vertrekpunt voor het bezoeken van de prachtige stranden, historische monumenten en golfterreinen in dit mooie deel van Portugal. De Quinta ligt op een terrein van 2.5 hectare, is volledig ommuurd en biedt de gasten de mogelijkheid om een korte wandeling te maken en te genieten van een spectaculair uitzicht op het kasteel van Óbidos. De Quinta bestaat uit een oude boerderij, daterend uit het begin van de 18e eeuw, en is uitgebreid met zes ruime gastenkamers, twee appartementen, en een tiny house. Elke unit heeft een eigen terras met een prachtig uitzicht op de citrus boomgaard, het zwembad en het terrein.


15. Monte dos Reis in Oost-Algarve

Ontdek Monte dos Reis, een nieuw gebouwd vakantiehuis (2008) in de rustige Oost-Algarve, op een terrein van 1 hectare. Op 20 minuten lopen van Santa Catarina da Fonte do Bispo, biedt het huis moderne voorzieningen met Portugese charme. Nabijgelegen stranden en interessante plaatsen zijn binnen 15 km bereikbaar met de auto. Je kunt hier lekker ontspannen op verschillende terrassen en natuurlijk het grote dakterras met prachtig uitzicht. Het huis biedt slaapgelegenheid voor maximaal 6 personen, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping, met alle benodigde voorzieningen zoals beddengoed en handdoeken. Ideaal voor een stressvrije vakantie in een lekkere rustige omgeving in Oost-Algarve.


16. Casa Gemeos: ruime vakantiewoningen in Centraal-Portugal

Ontdek Casa Gemeos in Centraal Portugal: twee moderne vakantiewoningen ideaal voor grote of multi-generatie gezinnen die de balans zoeken tussen natuur en cultuur. Gelegen nabij het UNESCO werelderfgoed klooster van Alcobaça en de prachtige stranden van de Zilverkust, zoals Nazaré. Elke vakantiewoning biedt plaats aan een familie van maximaal 7 personen, met de mogelijkheid om beide huizen te huren voor groepen tot 14 personen. Beide beschikken over 3 slaapkamers, 2 badkamers, een volledig uitgeruste keuken en een gezellige living. Geniet van maaltijden op de mezzanine of het buitenterras. Achter het verwarmde zwembad ligt een overdekte ruimte met picknicktafels, BBQ en spelletjes zoals petanque, darts en ping-pong. Wekelijks wordt een pizza avond georganiseerd en we delen graag persoonlijke tips over de beste lokale activiteiten en bezienswaardigheden.


17. Casa Pedra Nobre: B&B aan de zilverkust in Portugal

De kleinschalige B&B Casa Pedra Nobre in Nadadouro is centraal gelegen en een ideale uitvalsbasis om de Portugese gastvrijheid, cultuur en natuur te ontdekken. Vlakbij vind je de prachtige lagune van Óbidos die aansluit op de ruige Atlantische Oceaan met zijn spectaculaire rotskusten, verborgen strandjes en machtige golven. In de directe omgeving kan je wandelen, zeilen of roeien bij de prachtige lagune van Óbidos of een uitstap naar de surfparadijzen Peniche en Nazaré voor de sportievelingen. Ook het klein middeleeuws ommuurd dorpje Óbidos met o.a. een mooi bewaard aquaduct is absoluut een bezoekje waard, en ligt midden tussen wijn- en appelboomgaarden. ’s Morgens wacht je een uitgebreid en overheerlijk ontbijtbuffet. Wil je ter plaatse relaxen, dan ben je bij ons aan het juiste adres en kan je heerlijk vertoeven in de mooie zonnige tuin met zomerzwembad, genieten van de rust op de patio of even een partijtje petanque spelen.


18. Quinta da Palmeira: boutique country house retreat

Quinta da Palmeira is een romantisch boutique country house in Portugal, ideaal voor zowel een tussenstop tussen Lissabon en Porto als voor een langdurig verblijf. Het biedt een mix van rust, luxe, en comfort in de serene schoonheid van het Portugese platteland. Gasten worden verwend met persoonlijke service en aandacht, genieten van de prachtige tuin met zwembad, en verblijven in stijlvol ingerichte kamers die rust uitstralen. Het ontbijt bestaat uit verse producten, en de charmante patio en veranda bieden prachtige uitzichten. De accommodatie beschikt over een eigen kruiden- en moestuin waaruit ingrediënten voor de dagelijkse gastronomische gerechten worden gehaald, ondersteund door een uitgebreide selectie van wijnen. Quinta da Palmeira biedt ook een luxe privé-spa met jacuzzi, sauna, en hamam. Dit alles maakt het een perfecte plek om te genieten van de relaxte levensstijl en de natuurlijke schoonheid van Portugal.


19. Quinta L. Jeiro: yurt midden in de natuur in Moncarapacho

Op 25 min. van Faro Airport ligt onze sfeervolle yurt midden in de natuur, aan een sinaasappelboomgaard. De yurt is ruim (ca. 28m²) en comfortabel. Er staan twee luxe bedden, een fijne bank, een eet- en werktafel en een zitje en er is snel glasvezel internet. De yurt is voor twee personen en heeft veel privacy. Naast de yurt staat een houten unit met complete keuken en badkamer. Buiten zijn verschillende zitjes en ligbedden en een bamboe pergola met een picknicktafel. Op ons land staan vele volwassen bomen die schaduw en fruit geven en als de tijd rijp is, mag je die zelf plukken. In de buurt, op ca. 10 min. zijn rustige stranden, een beschermd natuurgebied (Ria Formosa) en groene bergen, maar ook (vissers)dorpjes met lokale restaurants en winkels. Silvia is professioneel masseur en heeft op onze quinta haar massagesalon waar je een heerlijke ontspannende massage kunt boeken.


20. Portugal Nature Lodge: geniet van de rust in zuidwest Portugal

Als je even helemaal weg wilt zijn van de hectiek van het dagelijks leven, op een prachtige plek midden in de natuur, dan is Portugal Nature Lodge voor jou gemaakt. 4 luxe tenten verdeeld over 2 há terrein, met een heerlijk bed, eigen sanitair en een buitenkeuken. Je eigen plekje in de natuur. Hier kan je elke dag genieten van het geweldige uitzicht vanaf je terras, en ’s avonds van de magie van de sterrenhemel. Bij het biologische zwembad, waar ook de vogels en de libelles komen drinken, kom je helemaal tot rust.


21. Quinta Japonesa: fraai eco-resort tussen Lissabon en Coimbra

Een prachtige en kleinschalige vakantiebestemming met 7 accommodaties in Portugal, gelegen tussen Lissabon en Coimbra en op slechts twintig minuten afstand van prachtige zandstranden (Costa de Prata, Zilverkust, Oeste). Het ligt in een groene vallei met appel- en perenbomen en beschikt over een prachtige tuin in Japanse stijl. Het is de perfecte locatie voor rust, recreatie en het bezoeken van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Er zijn 6 UNESCO-werelderfgoedlocaties/gebouwen om te verkennen, waarvan de kasteelstad Obidos de dichtstbijzijnde is. In de buurt is er een groot natuurpark met 18 goed gemarkeerde wandelpaden en langs de kust zijn er diverse watersportactiviteiten mogelijk, van bodyboarden tot zeilen, stand-up paddleboarden, kitesurfen en nog veel meer.


22. Vivenda Oliveirinha: genieten in Midden-Portugal

In het dorpje Azival in de omgeving van Coimbra en Viseu ligt Vivenda Oliveirinha. Een prachtig vakantiehuis met privé-zwembad. Genieten van de natuur en het pure Portugese leven: gastvrij en authentiek. ‘s Morgens ontspannen opstaan in alle rust en stilte. Ontbijten aan de rand van het zwembad en in de middag lekker wegdoezelen in een ligstoel met een goed boek. Aan het einde van de dag lekker barbecueën met verse vis en een goed glas wijn en de zon zien ondergaan. ‘s Avonds kan je bij de buitenhaard genieten van de prachtige sterrenhemel met een glas port. Ontdek de schoonheid van de pure natuur. Deze accommodatie wordt gerund door Bram & Ton, zij heten jou van harte welkom en zorgen voor een heerlijke tijd in dit prachtige stukje Portugal.

Plaats een reactie