Vakantie bij Nederlanders in Andalusië: de leukste huisjes en B&B’s

Andalusië ligt helemaal in het zuiden van Spanje. Het is een van de meest geliefde vakantieregio’s in Spanje. Da komt door de fijne ligging en het heerlijke klimaat. Maar ook zeker door de vele prachtige steden zoals Sevilla, Malaga, Ronda, Granada en de vele fraaie witte dorpjes. Daarnaast heeft Andalusië ook prachtige stranden en veel mooie natuur zoals Sierras de Tejeda en De Sierra Nevada. Heb je tot nu toe nog niet de perfecte accommodatie te kunnen vinden? Waarom niet op vakantie bij Nederlanders in deze omgeving! Wij hebben in deze blogs de beste tips voor jou op een rijtje gezet.

De leukste vakantiehuisjes in Andalusië van Nederlandse eigenaren

Heb je plannen om dit jaar in Andalusië op vakantie te gaan? Het aanbod met hotels, vakantiehuisjes, B&B’s, en typische Spaanse Casa’s en Finca’s is hier enorm. Wist je dat hier ook heel veel accommodaties van Nederlandse eigenaren zijn? Het is heel bijzonder en fijn om in zo’n vakantiehuisje te verblijven. Nederlandse eigenaren begrijpen perfect wat jij als Nederlander zoekt in een vakantieverblijf. Ze spreken je taal en kunnen je voorzien van insider tips over de omgeving, lokale tradities en de beste plekken om te bezoeken. Het voelt als thuiskomen, maar dan in het betoverende Andalusië.

1. Casa Valle de Oro: logeren bij Belgen in Andalusië

Casa Valle de Oro, gelegen in het hart van Zuid-Spanje, is een luxe B&B en vakantiehuis perfect voor liefhebbers van de ‘buena vida’. Omringd door eeuwenoude olijfbomen, biedt deze accommodatie een unieke mix van comfort, luxe en natuurlijke pracht. De naam, geïnspireerd door de gouden gloed van zonsopgang en -ondergang, weerspiegelt ook de rijke olijvenstreek. Beheerd door Tatienne en Joost, creatieve geesten en wereldreizigers, is het huis gevuld met culturele invloeden uit hun reizen. Tatienne’s achtergrond in zilveren juwelen en henna-kunst, gecombineerd met Joost’s ervaring in de sociale sector en als deejay, creëren een gastvrije, artistieke sfeer. Hun passie voor culinaire kunsten zorgt voor heerlijke, gezonde maaltijden, waardoor gasten een authentieke en luxueuze ervaring beleven. Casa Valle de Oro is de perfecte plek om je onder te dompelen in de Andalusische levensstijl en je koninklijk te voelen.


2. Molino Mairena: uniek verblijf in oude graanmolen

Molino Mairena, een 16e-eeuwse voormalige graanmolen in het échte Andalusië, ligt in de Arroyo de Los Molinos vallei nabij Montefrio, met uitzicht op het Alhama de Granada gebergte. Deze unieke locatie is centraal gelegen tussen Malaga, Granada en Cordoba, ideaal voor een rustige vakantie of stedentrip! De vakantiehuizen, omringd door bergen, olijfgaarden, beekjes en watervallen, zijn stijlvol gerenoveerd met een mix van authentieke charme en moderne gemakken.

Gasten kunnen genieten van sportieve activiteiten, culturele bezoeken, en de lokale gastvrijheid. De huizen, onderdeel van het molencomplex en gescheiden door een knusse binnenplaats, bieden een prachtig uitzicht en directe toegang tot wandel- en mountainbikeroutes. Een nieuw verwarmd zwembad en overdekte lounge area verzekeren ontspanning na een actieve dag. Geschikt voor 2 tot 6 personen per huis (of 12 voor beide), met volledig ingerichte keukens en sfeervolle woonkamers. Families zijn welkom, met voorzieningen als kinderbedden en spelletjes.


3. Nido Aguila Blanca: kleinschalig verblijf aan de rand van Sierra de las Nieves

Nido Aguila Blanca, gelegen in het hart van Andalusië bij het Sierra de las Nieves Nationaal Park, biedt een idyllische vakantie-ervaring. Dit knusse en kindvriendelijke vakantiepark is perfect voor degenen die de pracht van Zuid-Spaanse steden zoals Malaga, Marbella en Ronda willen ontdekken, terwijl ze genieten van de rust van de natuur. Het park ligt slechts twintig kilometer van de Costa del Sol. Hier verblijf je in comfortabele appartementen of studio’s met adembenemend uitzicht, genesteld in een groene tuin met een zoutwaterzwembad. Nido Aguila Blanca, beheerd door Nederlandse eigenaren, combineert de schoonheid van Andalusië met het comfort van thuis, inclusief gratis Wi-Fi. Dit is de ideale plek voor een ontspannen, authentieke vakantiebeleving, ver weg van massatoerisme.

Nido Aguila Blanca andalusie

4. Casa Rosalia – Andalusische finca in Moorse stijl

Casa Rosalia, een sfeervolle Andalusische finca in Moorse stijl, ligt rustig in de heuvels van Axarquía, 10 minuten van het strand. Deze privé finca beschikt over een hoofdgebouw met een woonkamer, open keuken, badkamer, en drie slaapkamers. Buiten vind je een zwembad, een tweede badkamer en een overdekte buitenkeuken met barbecue. Het 5.000 m2 grote terrein is beplant met diverse fruitbomen. De finca is uitgerust met moderne voorzieningen zoals airconditioning, houtkachel, plafondventilatoren, satelliet TV en WIFI, en is geschikt voor 6 à 7 personen. Gelegen op 40 minuten van Málaga en nabij Vélez-Málaga en Torre del Mar, biedt het een prachtig uitzicht over de vallei en de kust. De omgeving is ideaal voor natuur- en cultuurliefhebbers, met nabijgelegen natuurparken, culturele steden en pittoreske Moorse dorpjes.

Casa Rosalia

5. Welkom-in-Andalusie.com: reserveer direct bij NL’se eigenaar

Welkom-in-Andalusie.com is een aanbieder van de leukste vakantiehuisjes in Andalusië. Zoek je een villa met zwembad en lekker veel privacy, middenin de natuur? Dan zit je hier goed! Je kunt kiezen uit 6 heel toffe huisjes in verschillende plekken in Andalusië. De huisjes hebben een gunstige ligging. Je kunt moeiteloos steden zoals Granada, Sevilla, Cordoba, Ronda en Malaga bezoeken vanuit jouw huisjes. Het is daarnaast verrassend voordelig. Al vanaf €350,00 kan je een fijn huisje huren!


6. Finca Gordo: Gastvrije en kleinschalige B&B

Finca Gordo is een charmante, kleinschalige B&B in Andalusië, gelegen nabij het authentieke dorpje Riogordo. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van witte dorpjes zoals Comares en Frigiliana, en historische steden als Granada, Cordoba, en Ronda. Populaire attracties zoals Caminito del Rey, natuurpark El Torcal, en diverse stranden zijn gemakkelijk bereikbaar. De B&B is omgeven door prachtige natuur, ideaal voor wandel- en fietstochten. De accommodatie beschikt over 4 sfeervolle, ruime kamers met elk een eigen badkamer en privé terras. Gasten kunnen genieten van een zwembad met ligbedden in de tuin, omringd door olijf-, citroen- en amandelbomen. Er zijn diverse zitplekken om te ontspannen en te genieten van het uitzicht over de vallei en Montes de Málaga.


7. Finca el Moralejo: Ruim opgezet vakantiepark

Finca el Moralejo is een ruim vakantiepark, gelegen tegen het natuurgebied “Sierra de las Nieves”. Het biedt privacy in haar diverse appartementen en huizen op een 17 hectare groot landgoed. Slechts 45 minuten rijden van de luchthaven en de stranden van de Costa del Sol, biedt dit park een adembenemend uitzicht over de kust. Omgeven door Andalusische dorpjes, ligt het aan de schilderachtige A366 naar Ronda, tussen Alozaina en Tolox. Op een half uur van Marbella, geniet u van uitzicht over landerijen en op heldere dagen, de Middellandse Zee. Ideaal voor wandelaars en fietsers, met toegang tot vele parken. Finca El Moralejo biedt ontspanningsmogelijkheden zoals wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen in de Rio Grande, en faciliteiten zoals een zwembad, speeltuin, voetbalveld en idyllische picknickplekken.


8. B&B Lagabella: Bed & Breakfast met sfeer, rust en uitzicht

Bij Lagabella word je wakker met fluitende vogels en zonnestralen. Gelegen aan de rand van Sierra de Tejeda y Almijara in Axarquia, opent Lagabella de deur naar adembenemende uitzichten: bergen met olijf- en palmbomen, en de zee aan de horizon. Begin je dag met een wandeling door onze tuinen, gevolgd door een verfrissende duik in het zwembad en een vers ontbijt. Lagabella, gesitueerd tussen de ‘Pueblos Blancos’ Canillas de Aceituno en Sedella, is de perfecte uitvalsbasis om Andalusië te verkennen. Rijd door landschappen met olijfbomen en wijngaarden, bezoek Malaga, Torre del Mar en Granada, of ontdek wandelroutes in spectaculaire natuurgebieden. Na een dag vol avonturen, ontspan je in de jacuzzi onder de sterrenhemel. Eindig je dag in een comfortabel bed voor een heerlijke nachtrust. Lagabella is meer dan een verblijf; het is een ervaring van thuis komen.


9. B&B Casa Domingo in het centraal gelegen Álora

Deze charmante Bed & Breakfast in het hart van Andalusië is een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Erkend voor zijn kwaliteit met uitstekende beoordelingen op Google en Tripadvisor, staat deze B&B bekend om zijn unieke locatie en faciliteiten. Bezoekers genieten van comfortabele, stijlvol ingerichte kamers met moderne voorzieningen, waaronder airconditioning en privébadkamers. Elke ochtend wordt een vers, op maat gemaakt ontbijt geserveerd met lokale, biologische producten. De B&B biedt gedetailleerde wandelroutes voor alle niveaus, evenals ontspanningsfaciliteiten zoals een zwembad, tuin en zonneterras. Met een rijke lokale kennis helpt de B&B gasten de verborgen pareltjes van Andalusië te ontdekken, waardoor het verblijf zowel ontspannend als avontuurlijk is.


10. Finca Lagarto: de kleinste camping van Andalusië!

Finca Lagarto, gelegen naast het schilderachtige witte dorpje Monda en in het hart van het Natuurpark “Sierra de las Nieves”, is een prachtige bestemming voor liefhebbers van het pure Spanje, de ruimte en de natuur. Deze unieke finca, met slechts 4 kampeerplaatsen en 2 glamping accommodaties, is mogelijk de kleinste camping in Andalusië, waardoor het een intieme en rustige sfeer biedt. Elke kampeerplek biedt een ruime opzet met adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Gasten kunnen kiezen voor een plek tussen de bomen, in de schaduw of in de zon, met altijd water en stroom binnen handbereik. De finca wordt omringd door een vegetatie van olijf-, eik- en amandelbomen, en wordt verrijkt door prachtige rotsformaties en een cactus tuin.


11. B&B Casa las Yeseras: in het parelwitte bergdorpje Bédar

Sam en Elke, een avontuurlijk en energiek Belgisch koppel, zijn de trotse nieuwe beheerders van B&B Casa las Yeseras in Bédar, Spanje Vanaf december 2024 zullen zij de al 22 jaar succesvolle B&B overnemen. Gelegen in het pittoreske witte bergdorpje Bédar, in het ongerepte Andalusië, biedt Casa las Yeseras rust en een spectaculair uitzicht op de Costa Almeria, met elke ochtend een adembenemende zonsopgang. Het hele jaar door is het klimaat aangenaam, met zachte winters en warme zomers, verfrist door een bries in de bergen. Bédar en het nabijgelegen Mojacar zijn populaire bestemmingen voor fietstoerisme, en het natuurpark Cabo de Gata en het strand liggen vlakbij. Sam en Elke streven ernaar om hun gasten een fantastische, culinaire en zorgeloze vakantie te bieden, waarbij stress niet bestaat en het motto “Hakuna Matata” – geen zorgen of stress – centraal staat. Let op: deze B&B is pas te boeken vanaf 20 december 2024!


12. Loft2stay.com: prachtig appartement in Malaga

Peter Laarakker en Marina van Welie, ervaren in gastvrijheid, bieden een rustig en stijlvol verblijf in hun recent gerenoveerde appartement in Málaga. Op slechts 8 minuten lopen van het historische centrum, combineert het appartement rust met toegang tot de levendige stad. Het biedt een woonkamer met open keuken, slaapkamers met eigen badkamers, en een ruim terras voor ontspanning. Het appartement ligt nabij lokale markten, winkels, en stranden, en biedt een perfecte uitvalsbasis om Málaga te ontdekken. Het interieur, een mix van wereldwijde invloeden met een vintage tintje, creëert een unieke, comfortabele sfeer. Geschikt voor zowel korte als langere verblijven, met speciale kortingen voor langdurige gasten. Peter en Marina hebben een lijst samengesteld van de beste lokale eetgelegenheden en attracties, zodat gasten het beste van Málaga kunnen ervaren. Ze verwelkomen gasten graag in hun nieuwe avontuur, waar comfort en gemak samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.


13. La Taha: ruim aanbod vakantiehuizen Spanje en Portugal

La Taha is een ervaren vakantiehuisverhuurder, gespecialiseerd in authentieke en kwalitatief hoogwaardige accommodaties in Spanje en Portugal sinds 1996. Met een persoonlijk geselecteerd en beoordeeld aanbod, waaronder villa’s met tuinen en zwembaden, knusse dorpshuizen met terrassen en diverse andere unieke verblijven, staat La Taha garant voor vakantiehuizen die precies overeenkomen met wat op hun website wordt gepresenteerd. Hun enthousiaste team, zelf gevestigd in Spanje, onderhoudt nauw contact met eigenaren en is voortdurend op zoek naar nieuwe, bijzondere huizen om hun assortiment te verrijken. La Taha is klantgericht en heeft een supersnelle service, 7 dagen per week. Het aanbod omvat een ruim aanbod aan vakantiehuizen, van grote familiehuizen met zwembaden tot romantische plekjes voor twee, ideaal voor zowel strandvakanties, citytrips als actieve natuuruitstapjes. La Taha helpt ook graag bij het vinden van accommodaties nabij de koningssteden van Andalusië en andere bijzondere plekjes.


14. La Balsa: Appartement en kamers in de Sierra Nevada

La Balsa is een charmante vakantieboerderij in de Sierra Nevada, Andalusië, op 1200 meter hoogte. Oorspronkelijk een geitenschuur, is deze sinds 2005 omgetoverd tot een uniek vakantieverblijf. De accommodatie biedt een appartement op de begane grond met slaapkamer, privébadkamer, keuken en houtkachel, en vijf extra kamers op de eerste verdieping, geschikt voor ongeveer 10 gasten. Deze kamers delen gemeenschappelijke douches, toiletten en een ruime keuken. De accommodatie ligt nabij twee authentieke Spaanse dorpjes met toegang tot lokale voorzieningen en een groot openbaar zwembad. Gasten kunnen genieten van een ruim terras met barbecue, uitzicht op een olijfboomgaard en de bergen. Een speciale toevoeging is de filmzaal voor culturele activiteiten. Dit vakantieverblijf is ideaal voor liefhebbers van de natuur, wandelen, fietsen en de authentieke Spaanse cultuur, met de mogelijkheid om gratis tapas te proeven bij lokale barretjes.


15. El Níspero Dulce: Een oase van rust in Zuid-Andalusië

Bed & Breakfast El Níspero Dulce in Zuid-Andalusië is een heerlijke plek voor iedereen die op zoek is naar rust en natuur. Het ligt vlakbij het mooie natuurpark Sierra de Tejeda en op loopafstand van het sfeervolle dorpje Alcaucín. Slechts een half uur van de Costa del Sol en een uur van het levendige Málaga, biedt het een perfecte mix van ontspanning en avontuur. De B&B heeft gezellige accommodaties, ideaal voor een romantisch weekendje weg, een familievakantie of een korte pauze. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de terrassen rondom het ruime zwembad, in alle privacy. Als je actiever wilt zijn, zijn er genoeg opties zoals wandelen, fietsen, zeilen en paragliden. El Níspero Dulce is de perfecte basis om Andalusië te verkennen. Met 2 B&B kamers, een zelfvoorzienende studio en een appartement, allemaal met ontbijt, is er voor elk wat wils. Kris en René heten je van harte welkom in hun B&B.


16. Alquería de Los Lentos: geniet van rust en stilte

Alquería de Los Lentos is een charmant landelijk hotel in Granada, gelegen in een rustige, landelijke omgeving van Andalusië. Omgeven door talrijke olijf- en sinaasappelbomen, is het hotel gevestigd in een 16e-eeuwse graanmolen aan de voet van de Sierra Nevada. Het hotel ligt vlakbij het dorpje Nigüelas in de prachtige Lecrín-vallei, slechts 20 minuten van de Middellandse Zee en 30 minuten van de historische stad Granada met de beroemde Alhambra. De authentieke molenstenen en het kanaal van de graanmolen zijn nog steeds zichtbaar. Alquería de Los Lentos beschikt over 14 sfeervolle kamers, gelegen rondom de binnenplaats en in de tuin. In het restaurant van het hotel kunt u genieten van een spectaculaire natuurlijke omgeving. Het menu combineert elegante klassiekers met traditionele lokale producten en biedt wekelijks variërende vegetarische, vlees- en visgerechten.


17. Casa La Nuez: landelijke B&B in hart van Andalsië

Ontdek het authentieke Andalusië bij Casa La Nuez, een sfeervolle B&B die een oase van rust biedt, ver van de toeristische drukte van de Spaanse costa’s. Gelegen in Almedinilla, nabij Priego de Córdoba, en strategisch gepositioneerd tussen Córdoba en Granada, is het de perfecte plek om het binnenland van Spanje te ervaren. Casa La Nuez biedt twee gastenkamers met badkamer, met tarieven vanaf 60-66 EUR per nacht voor een verblijf van minimaal twee nachten. Voor een unieke ervaring is er ook de mogelijkheid van romantisch “glampen” in een yurt voor 72 EUR per nacht, eveneens met een minimum van twee nachten. Geniet van een heerlijk ontbijt, ontspan op het terras, en koel af in het privé-zwembad. Gasten kunnen ook genieten van een diner voor 25 EUR per persoon, beschikbaar elke avond behalve op woensdag en zondag. Casa La Nuez is een uitnodigende bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar cultuur, prachtige landschappen en de heerlijke lokale keuken.


18. La Yesera: in een stille omgeving in omgeving Granada

La Yesera, met twee appartementen aan het prachtige meer Los Bermejales in Andalusië, biedt een unieke verblijfplaats in een voormalige gipsfabriek. Het terrein beschikt over een groot privézwembad met zonneterras, omgeven door olijfbomen en rustige wandelpaden. De appartementen bieden samen plaats aan 8 personen en liggen direct aan het meer. Voor de avontuurlijke gasten is er een kano te huur voor €20 per dagdeel. Het gebruik van de appartementen, het zwembad en de boten is op eigen risico. In de nabije omgeving kunnen gasten paarden huren voor tochten door het prachtige natuurpark La Resinera. Het zwembad van La Yesera, 6 x 12 meter groot, is uitgerust met ligbedden en parasols. Een wandelpad rond het meer, door de dennenbomen, start vanaf de accommodatie. Ook is er de mogelijkheid om dagelijks vers brood te bestellen.


19. Casa El Pozo Cordobes: dichtbij het levendige Córdoba

Casa el Pozo Cordobes is een charmante accommodatie in het levendige Córdoba, Spanje, op slechts 20 minuten lopen van de stad. Bekend om zijn gastvrijheid en persoonlijke sfeer, biedt deze plek een unieke ervaring. De stad is rijk aan winkels, terrassen en indrukwekkende archeologische sites, waaronder ‘la Mezquita’, het ‘Alcazar de los Reyes Cristianos’, en de ruïnes van Medina Azahara. Het verblijf beschikt over ruime, sfeervol ingerichte 2-persoonskamers met privé douche, toilet en wastafel. Gasten kunnen genieten van een tuin met sinaasappelboomgaard, diverse fruitsoorten en een openluchtzwembad dat open is van april tot oktober. Er zijn ook ruime terrassen waar je altijd een rustig plekje vindt. Het verblijf biedt een uitgebreid ontbijt met producten uit eigen tuin. Er is een ‘honestybar’ voor drankjes en tegen een kleine vergoeding is er een 3-gangendiner beschikbaar.


20. Finca las Nuevas: Huizen in Andalusië met zwembad en hottub

Ontdek de rust en schoonheid van Andalusië bij Finca Las Nuevas. Deze gerestaureerde finca biedt ruime vakantiehuizen met een gezamenlijk zwembad, genesteld in de heuvels tussen de charmante witte bergdorpjes Álora en Cártama. Slechts 40 minuten rijden van Málaga, de luchthaven en het strand, is deze plek ideaal gelegen voor een ontspannen vakantie weg van het verkeer, omringd door het geluid van fluitende vogels. Geniet van de serene omgeving tussen olijf- en amandelbomen. Voor winkels, cafés en restaurants is het slechts een kwartier rijden, dus een auto is aanbevolen. Finca Las Nuevas biedt niet alleen een prachtige uitvalsbasis voor avontuurlijke uitstapjes, maar ook een plek om energie op te laden en te ontspannen. Gastheren Robert en Pascalle streven ernaar je een thuisgevoel te geven tijdens je verblijf.


21. Casa Agradable: op het rustige platteland van Andalusië

Casa Agradable is een heerlijke rustige plek op het platteland van Andalusië, op slechts 55 minuten van de luchthaven in Málaga. Een goede plek om de hoogtepunten van Andalusië te verkennen. Voor liefhebbers van zon, zee en strand liggen de prachtige stranden en kustplaatsen van de oostelijke Costa del Sol binnen handbereik, op slechts een half uur rijden. Actieve vakantiegangers vinden hun weg in de omringende natuurparken met uitstekende wandel- en fietspaden. Cultuurliefhebbers gebruiken Casa Agradable als startpunt voor dagtrips naar beroemde Andalusische steden zoals Granada, Sevilla, Ronda, Jaén, Córdoba, en natuurlijk Málaga, of verkennen de authentieke witte dorpjes langs prachtige routes.


22. Casa Ander Hoes: huis in de bergen van Sierra de las Nieves

Wil je genieten van een ontspannen en onvergetelijke vakantie in het prachtige en zonnige Andalusië, Zuid-Spanje? Casa Ander Hoes is geschikt voor maximaal 6 personen en is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf in deze adembenemende regio. Of je nu wilt ontspannen op de zonnige stranden langs de Middellandse Zee, de rijke cultuur en geschiedenis van de omliggende steden wilt ontdekken, of wilt genieten van de prachtige natuurlijke landschappen. Gelegen in Andalusië, in de bergen van Sierra de las Nieves vlakbij het dorpje Tolox, biedt ons vakantiehuis de ideale mix van rust, privacy en nabijheid van populaire toeristische bestemmingen. Het panoramisch uitzicht vanuit de casa over de regio Málaga is fantastisch. Je kunt bij ons ontspannen bij het verfrissende privé zwembad, genieten van een barbecue op het terras met uitzicht op de bergen, of gewoon tot rust komen in de comfortabele en smaakvol ingerichte kamers.

Plaats een reactie