belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

De leukste activiteiten met kinderen in Londen

Londen niet geschikt om te bezoeken met kinderen? Dat kunnen we gemakkelijk ontkrachten! Londen is bij uitstek een heerlijke stad om te bezoeken met het hele gezin. Ook voor (kleine) kinderen is er genoeg te doen in de hoofdstad van Groot Brittannië. In deze blog vind je de 9 leukste dingen om te doen in Londen met kids! Tip: zoek vooraf een fijn vakantiehuisje in Londen. Vanuit hier kan je dan eenvoudig met het OV de stad verkennen!

1. Koning en Koningin spelen in de Tower of Londen

Wil je je kinderen een echte oud fort laten zien dan moet je de Tower of London bezoeken. Dit 1000 jaar oude fort heeft vele functies gehad. Van koninklijk paleis tot gevangenis. De Tower is ook berucht vanwege het feit dat het diende als executieplaats van tal van hooggeplaatste personen. Misdadigers uit de lagere klassen werden meestal opgehangen op openbare executieplaatsen buiten de Tower. Ze hebben zelfs een middeleeuwse familie wandeling die je kunt opvragen bij de ingang. Het fort wordt nog verdedigd door ”guards”. Twee keer per dag zijn er ceremonies die je kunt meemaken. Ze openen om 9.00 het ford en om 14.50 verzamelen ze het geheime password om de tower in te mogen na zonsondergang. Je kan trouwens tegenwoordig je tickets on line kopen, waardoor je er zeker van bent dat je niet in de rij hoeft te staan. Tip naast de tower zijn 3 winkeltjes waar je fietsen kunt huren om de omgeving te verkennen. Voor meer info: klik hier

2. Ontdek de bijzondere dieren van nu en vroeger in het Natural History Museum

Een bijzonder museum met veel opgezette dieren maar ook allerlei dingen die je als bezoeker kan onderzoeken. Het museum in ingedeeld in verschillende zones (rood, groen, blauw en oranje). In de blauwe zone vind je bijvoorbeeld (bewegende) dinosaurussen en blauwe walvissen. Kortom je kijkt je ogen uit en je kinderen krijgen er geen genoeg van. En als je wilt kan je op specifieke dagen zelfs een nachtje slapen tussen de Dino’s. Toegang is trouwens gratis, behalve sommige tijdelijke exposities. Klik hier voor meer informatie.

3. London Eye, een reusachtig reuzenrad

Ooit wel eens in zo’n groot reuzenrad gezeten? Welke kind of een volwassen wil er nou niet in een Reuzenrad waarmee je wel 40 km weg kan kijken. Het Rad is geopend ter gelegenheid van het Millenium feest en is ook wel bekend als het Millenium Rad. Vanaf het begin was het een populaire toeristische attractie. Ieder jaar bezoeken wel 3,5 miljoen mensen het rad. Het ritje duurt ongeveer 30 minuten. Het is raadzaam om je ticket on-line te boeken, zo vermijd je een deel van de rij en ontvang je ook nog een korting.

4. Picknicken of voetballen in een van de vele parken.

Londen staat bekend om zijn vele parken en de hoeveelheid groen in de stad. Het voordeel is dat je dan ook altijd even een park op kan zoeken nadat je een museum of zo hebt bezocht zodat de kids even hun energie kwijt kunnen. De meeste parken hebben wel een speeltuin: Battersea Park, Coram Fields, Holland Park, Hyde Park (mis de Princess of Wales Memorial Speeltuin niet), Kensington Gardens, Regent’s Park, St James Park en Primrose Hill hebben de beste faciliteiten.

5. Summerset house fountains: lukt het jou om droog te blijven?

Summerset house is een fantastische mooi neoklassiek gebouw in het centrum van Londen, tussen de Stranden de rivier de Thames. In de zomer zijn er 55 fonteins in de tuin waar je door heen kunt rennen en in de winter kan je hier fantastisch schaatsen. Summerset house heeft een mooie collectie kunst (speciaal bekend om zijn werken van de impressionisten en neo-impressionisten) en daarnaast bieden ze ook allerlei wisselende tentoonstellingen aan. Tevens hebben ze allerlei open muziek en film voorstellingen. Sumerset house biedt ouders dan ook de ideale mogelijkheid om een mooie combinatie te maken van iets bekijken en daarna de lol van het niet nat proberen te worden. Neem wel extra kleding mee, want je kinderen worden zeker nat.

6. Museum of Childhood:

Je kinderen hebben nog nooit zoveel speelgoed gezien (Cambridge Heath RoadLondon E2 9PA) Dit museum laat alles zien over je kindertijd van 1600 tot nu. Het museum is onderverdeeld in 3 permanente tentoonstellingen: Moving Toys, hetgeen een hele collectie laat zien van bewegend speelgoed. Het speelgoed kan in beweging worden gezet door een druk op een knop of door de krachten van de natuur. De 2e expositie gaat over Creativiteit en de 3e gaat over kindertijd van 1600- tot nu met een wijde range van poppenhuizen, kleding van die tijd etc. Daarnaast zijn er dagelijks allerlei activiteiten waar kinderen aan deel kunnen nemen. Kortom je kinderen zullen zich geen moment vervelen.

7. Science museum

In een weekend kan je niet alles bezoeken maar een van deze 2 musea zijn voor kinderen zeker de moeite waard. Het museum of Science biedt kinderen de mogelijkheid om op een speelse wijze in aanraking te komen met de wetenschap. Voor je kinderen is het met name DOEN en ERVAREN en dus vinden kinderen het helemaal geweldig. Voor de verschillende leeftijdscategorieën zijn er speciale ruimtes. In het Royal observatory and Planetarium museum kan je alles leren van het universum en hoe het leven van een Astronaut eruit ziet. De meeste voorstellingen zijn voor kinderen 7+ (een enkele voor 5+) en vinden op verschillende tijdstippen op de dag plaats. Kijk dan ook de website wat je wilt bezoeken en op welk tijdstip. Ook is het raadzaam om van te voren te boeken. Museum of Science (Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD).

8. Een voetbalwedstrijd bezoeken

Zijn je kinderen voetbal- of tennisliefhebbers? Je kan het Arsenal of het Chelsea stadion bezoeken of dromend op het Centre Court van Wimbeldon staan. Bij een stadion excursie mag je meestal allerlei ruimtes bezoeken, die normaal gesproken alleen door de spelers op de wedstrijddag worden bezocht: de kleedkamers, het lopen door de tunnel het veld op. Wie weet sta je erover een paar jaar als speler zelf ! Wel moet je van te voren boeken (0044-2076195000). Ben je meer een tennisfan dan is een bezoek aan Wimbeldon natuurlijk helemaal leuk. Je krijgt te zien No1 Centre Court, the Picnic terrassen, de Water Gardens met hun fantastische uitzicht op Londen, The Millenium Building, de persroom en de BBC Televisie studio. Kan alleen als je van te voren boekt: 0044-2089466131

9. De Towerbridge bezoeken

Over een rivier lopen en een fantastisch mooi uitzicht hebben dan moet je de Tower Bridge bezoeken! Deze fantastisch mooie brug die in 1884 is ontworpen is 1 van de meest beroemde bouwwerken van Londen. Tijdens je bezoek word je met een lift naar het ‘Walkways’ niveau gebracht waardoor je 42 meter boven de Thames bent en een fantastisch mooi uitzicht hebt. Als je de blauwe lijn volgt dan kom je terecht in de Victoriaanse machinekamers, waarin een aantal prachtige stoommachines staan die vroeger gebruikt werden om de liften van de brug te bedienen. Kinderen kijken hun ogen uit. De Tower bridge is ook goed te combineren met een bezoek aan de Tower van London.

Plaats een reactie