belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Waarom op vakantie naar de Algarve?

De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal. Met een ruim 80km lange kuststrook van de Atlantische Oceaan is de Algarve een geschikte zonvakantie bestemming. Een geweldig klimaat, prachtige stranden en ongelooflijk aardige mensen maken de Algarve tot een ideale vakantiebestemming voor jong en oud!

De reis naar het puntje van Portugal

U kunt met de auto en met het vliegtuig naar de Algarve. De vliegreis duurt 2 á 2,5 uur. Met de auto duurt het ongeveer 2 dagen. Dit ligt er natuurlijk aan van waar u vertrekt en hoe het verkeer is qua files ect. De Algarve biedt veel hotels, campings, vakantiehuizen en villa’s.

Aangename temperaturen
Het hoogseizoen in de Algarve loopt van mei tot en met augustus. De maximale temperatuur in juli is 27oC en de minimum temperatuur is 17oC dit geld ook voor de maand augustus. In deze maanden heb je ongeveer 12 zonuren per dag. De temperatuur van de zee is erg hoog in deze periode namelijk 21oC. In Portugal is het 1 uurtje vroeger dan in Nederland. Portugal is een EU-land dus u hoeft zich niet druk te maken om de wisselkoersen want u kunt gewoon met de euro betalen.

Bijzonder en mooi Portugal

De Algarve is bijzonder vanwege haar afwisseling van hoge rotsen en romantische strandjes. Nummer 1 van de top 10 bezienswaardigheden is Praia da Marinha. Dit strand heeft een paar jaar geleden de award Golden Beach ontvangen. De prachtige robuuste kliffen en het heldere water zijn zeker een bezoekje waard. Naast het uitzicht en de omgeving van het strand is het ook een geschikte plek om te snorkelen. Verschillende boottochten zullen u meenemen langs de kust en haar grotten.

Ontdek het mooie Lagos

Lagos is een klein dorpje aan de kust van de Atlantische Oceaan. Met haar historische centrum en scheepswerf is er zomers genoeg te beleven in dit oude maritieme dorp. Naast het scheepswerf kunt u verschillende kastelen en forten bezichtigen. Tip! Het fort aan de haven is één van de hoogte punten. Dit is fort Forta da Ponta da Banderia. Dit fort werd vroeger gebruikt om de haven te beschermen. U zult op de hoogte worden gebracht van de geschiedenis van Lagos.

Plaats een reactie