belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Tips voor jouw reis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een geliefd vakantieland en vele reizigers in Afrika brengen zeker een bezoekje aan het meest zuidelijke land van Afrika. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want in het land vind je schitterende landschappen en een prachtige en ongerepte natuur. Zuid-Afrika wordt daarom ook wel de ‘wereld in één land’ genoemd. Zo heeft Zuid-Afrika vele nationale safariparken, wijngaarden de Tafelberg, de ruige en stoere Drakensbergen, de woestijn en prachtige stranden. Bovendien is er een enorme hoeveelheid wildlife te zien in Zuid-Afrika, onder andere de Big Five. Naast de Big Five kun je walvissen spotten bij Hermanus, pinguïns bekijken bij de Boulders Beach, samen met een witte haai zwemmen vanuit een kooi op de Gansbaai, olifanten kijken in het Addo national park en lekker luieren in St. Lucia met de nijlpaarden. Al met al is Zuid-Afrika dus een land dat je zeker een keer moet bezoeken. De 5 hoogtepunten van Zuid-Afrika worden in dit artikel ook nog besproken.

1. Spotten van de Big Five

Nationale parken zoals het Kruger National Park en wildreservaten, ook bekend als Game reserves, bieden je de mogelijkheid om de Big Five te zien. Het mooie aan Zuid-Afrika is dat je niet per se naar de bekende gebieden moet om de prachtige wildlife te zien, want ook de privégebieden die naast de nationale parken liggen zijn erg goed. Bovendien gaan safari’s in privégebieden vaak off road. Zo kun je de wilde dieren van wel heel erg dicht bij bekijken. Zo kun je van september tot en met november walvissen spotten in de Baai van Hermanus of in de Gansbaai. Je hebt ook de struisvogelhoofdstad, beter bekend als Oudtshoorn, die je zeker een keer moet bezoeken. Je kunt er zelfs op rijden. Naast de geweldige struisvogelritjes kun je ook op andere manieren een adrenalinekick krijgen. Bijvoorbeeld door te gaan kooiduiken met witte haaien of door een safaritocht in een kooi te maken langs wilde tijgers en leeuwen.

2. Kaapstad ontdekken

Kaapstad wordt ook wel de Moederstad van Zuid-Afrika genoemd. Het is een levendige metropool in een prachtig gebied van Zuid-Afrika. Zo kun je vanuit Kaapstad de Tafelberg beklimmen of een prachtige wandeling te maken rond Cape Point. Daarnaast kun je in het gezellige V&A Waterfront erg goed winkelen. De Longstreet is de place to be in de nacht. Je kunt er in de avond heerlijk dineren en wanneer de nacht echt nadert barst er het wilde nachtleven los en is het de plek om uit te gaan. Daarnaast heb je bij Camp’s Bay lange uitgestrekte stranden die heerlijk zijn om even te zonnebaden en je hebt de Kaapse Wijnlanden. Ook het city center van Kaapstad, ook wel bekend als District 6, is het bezoeken waard. Tijdens het Apartheidsregime werd deze wijk tot ‘whites only’ benoemd en alle gekleurden moesten dus verhuizen. Nu kun je er één van de musea bezoeken die deze historie op een mooie wijze navertellen. Bovendien heb je authentieke surfhuisjes bij de Muizenberg en je kunt een boottochtje maken richting Robbeneiland. Op Robbeneiland vind je de gevangenis waarin Nelson Mandela 18 jaar lang heeft vastgezeten. Ook is het gemakkelijk om Cape Peninsula te bezoeken vanuit Kaapstad. In Cape Peninsula vind je onder andere de bekende Kaap de Goede Hoop, maar je kunt ook pinguïns vinden op Boulders Beach, vele antiekwinkeltjes bezoeken in Kalk Bay en je vind er ook nog eens de beste surfspots.

3. Township Tour

Dit is een erg indrukwekkende tour, want met deze tour ontmoet je de mensen in de sloppenwijken die wonen rondom de stad. Zo kom je te weten hoe de gemiddelde Zuid-Afrikaan zijn dagen doorbrengt. Meestal ziet het er treurig uit. Je snapt vaak niet hoe de mensen daar zou kunnen leven en dan toch zo gelukkig zijn, want je zult deze mensen altijd zien lachen. Ze hebben het zwaar, maar zij halen hun geluk uit de kleine dingen. Township tours hebben meestal een thema centraal staan en dit zijn vaak thema’s als muziek, koken of voetbal. Je moet zeker mee gedaan hebben aan een township tour om het volledige plaatje van Zuid-Afrika gezien te hebben. Daarnaast help je de mensen in de sloppenwijken door mee te doen aan een township tour, want deze tours helpen met het geld dat ze verdienen aan toeristen de mensen in de sloppenwijken. Het is dus goed voor iedereen om mee te doen aan een township tour.

4. Tuinroute, een prachtige roadtrip

De tuinroute is een prachtige roadtrip. Je zult langs een schilderachtig gebied rijden langs de zuidkust van Zuid-Afrika. De route gaat van het vissersdorp Hermanus dat ligt in de West-Kaap tot de havenstad Port Elizabeth in de Oost-Kaap. Je komt langs een aantal bekende dorpen zoals de Mosselbaai, Plettenbergbaai, Knysna en George. Zo kun je in de Mosselbaai prachtige zeehonden bekijken en heerlijke mossels eten, terwijl Plettenbergbaai juist weer het paradijs is voor de surfers onder ons. In George vindt je juist weer de botanische tuin. Verder is het de plek om een lekker hapje te eten of een drankje te nemen. Knysna staat juist bekend als een pittoresk stadje, maar doordat er goud en hout aanwezig is, is het een redelijk grote stad geworden. In dit mooie stadje vindt je een prachtige blauwgroene lagune en kun je een mooie hike maken in het Knysna Forrest. De kust die je ziet bestaat uit weelderig begroeide heuvels, de hiervoor genoemde levendige kustplaatsjes, een ruige kustlijn vol baaien en kliffen, tropische bloemen en fraaie stranden. Het zijn 210 prachtige kilometers die je zeker een keer moet zien.

5. Drakensbergen

Dit is een prachtig gebergte dat zijn naam heeft te danken aan de Zoeloe-taal. De naam betekent de ‘barrière van speren’. De lengte van deze bergketen is ongeveer duizend meter, dus één kilomter. Thabana Ntlenyana is het hoogste punt en dit ligt vlakbij het buurland Lesotho. Je kunt dit gebergte opdelen in drie delen. Je hebt het zuidelijke deel, het midden en het noordelijke deel. Wil je deze gebergtes bekijken met de auto, dan kun je het beste de panorama route in het noordelijke deel van Drakensbergen bekijken en/of in het zuidelijke deel is de Sani Pass een erg mooie en geschikte route. Het middelste deel kun je het beste te voet ontdekken.

Plaats een reactie