belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Wat kan ik doen op vakantie?

De rugzakken zijn gepakt, de reis is gemaakt en je komt eindelijk aan in je gehuurde vakantiehuisje. Helemaal klaar om even helemaal niks te doen! Toch ga je je na een tijdje vervelen en heb je behoefte aan een leuke activiteit. Gelukkig zijn er genoeg uitjes te verzinnen om jezelf en je gezin op vakantie bezig te houden!

Dierentuin bezoek

Met een dierentuin kan je eigenlijk nooit verkeerd zitten! Lekker kijken naar exotische dieren en de hele dag live vermaakt worden. De bekendste dierentuinen ben je vast al eens geweest. Probeer eens een lokaal dierentuintje te vinden! Dit geeft net een andere sfeer en je steunt gelijk de lokale ondernemingen.

Park en natuur

Een uitje hoeft niet per se ergens heen te zijn dat geld kost. Wat dacht je van eens lekker de natuur in? Als je langs een VVV gaat, of even op internet speurt kan je genoeg natuurgebieden vinden waar je heen kan gaan. Maak gebruik van deze gelegenheid om een heerlijke picknick te houden of spelletjes te spelen. Ook voor kinderen is dit een perfecte plek om even rond te rennen en hun energie kwijt te kunnen.

Avontuurlijke dag

Meer zin in iets avontuurlijks? Kijk dan eens of er grotten of kastelen in de buurt zijn! Ook voor kinderen kan dit een spectaculaire indruk hebben. Een andere manier om kinderen te vermaken is door van hele normale dingen een spelletje te maken. Als je naar een grote stad gaat kan je er een uitdaging van maken om met zoveel mogelijk vervoersmiddelen te gaan (bus, tram, trein, metro..).

Ontsnappen uit een escaperoom

Sinds korte tijd in opkomst is de escaperoom. Voor kleine kinderen is dit misschien iets minder geschikt. De escape room geeft een erg leuk dagje vol spanning en oplossen van raadsels. Het idee is dat je in een kamer wordt opgesloten en door middel van raadsels op te lossen kom je steeds verder in een andere kamer totdat je bij de uitgang bent. Haal jij het om binnen de tijd te ontsnappen?

Pretpark bezoeken

Net als een dierentuin, is ook een pretpark altijd wel goed om je een hele dag te vermaken. Pretparken richten zich vaak ook op alle leeftijden, waardoor het hele gezin zich kan vermaken.

Plaats een reactie