belvilla-logo
natuurhuisje logo
heerlijkehuisjes.nl-logo
roompot-logo
landal-logo

Wat moet ik doen bij lekkage in mijn vakantiehuis?

Er zijn veel Nederlanders, die naast hun woning een vakantiehuis hebben. Heb je zelf ook een vakantiehuis? Let in dat geval goed op lekkages! Wanneer lekkages niet tijdig opgemerkt worden, kunnen ze voor een nare schade aan je vakantiewoning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan plekken met houtrot in je prachtige houten vloer, vochtplekken op muren, enzovoorts. Een dergelijke waterschade is vaak bijzonder lastig te herstellen! In dit artikel vertellen we je meer over het oplossen van lekkages in vakantiewoningen.

Oorzaak van een lekkage achterhalen

Een lekkage in een vakantiehuis verhelpen begint bij het achterhalen van de oorzaak hiervan. Dit is niet altijd even makkelijk! Een lekkage kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een lekkende leiding, van doorslaand- of optrekkend vocht, enzovoorts. Schakel een expert in, om je hierbij te laten helpen. Zo’n vakman heeft vaak verschillende hulpmiddelen, waarmee het relatief eenvoudig is om de bron van een lekkage op te sporen.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ultrasone trillingen of infraroodstraling. Ook het gebruik van kleurstoffen is populair bij het opsporen van lekkages. Zo kan heel doelgericht voor een oplossing voor de lekkage in je vakantiehuis gezorgd worden. De kans op een verdere schade aan de woning neemt hierbij af.

Lekkage laten verhelpen door een loodgieter

Niet alleen het opsporen van een lekkage is vaak lastig. Ook het verhelpen hiervan kun je het beste aan een specialist overlaten. Loodgieters kunnen hulp bieden bij het vervangen van kapotte leidingen, het vervangen van een rubberen ringetje tussen een leiding en de afvoer van sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Mocht je een dergelijke klus zelf willen uitvoeren, dan is het raadzaam om vooraf naar een instructievideo te zoeken. Op internet vind je hier meer informatie over. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs toegelicht hoe bepaalde klussen kunnen worden uitgevoerd zonder hulp van een specialist.

Plaats een reactie